היועמ"ש: ניתן למנות גנות למנכ"ל ביטחון הפנים
וינשטיין קבע שאין מניעה משפטית למנות את יעקב גנות לתפקיד, חרף זיכויו מחמת הספק מפרשת שוחד בשנות ה-90
היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, הודיע הערב (יום ג') כי אין מניעה משפטית למנות את יעקב גנות למנכ"ל המשרד לביטחון פנים. היועץ התבקש לבדוק אם העובדה שגנות זוכה רק מחמת הספק בפרשת שוחד בתחילת שנות ה-90' אמורה להיות מכשול בדרכו לתפקיד. מינויו עדיין טעון את אישורה של ועדת טירקל למינויים בכירים.
עוזרו של וינשטיין, עו"ד אורן פונו, כתב לתנועה לאיכות השלטון כי "מקובל עלינו שאכן יש לבחון את הממצאים והקביעות שנקבעו בפסק הדין נגד גנות ולהביאם בחשבון בעת שקילת מינויו למנכ"ל המשרד לביטחון פנים".
עם זאת, הדגיש: "אל מול אלה עומדים שיקולים כבדי משקל: הזמן הרב שחלף מאז קרות האירועים בגינם עמד לדין ומאז פסק הדין, מגוון התפקידים הציבוריים הבכירים שבהם כיהן - לרבות תפקיד של מנכ"ל משרד ממשלתי, תפקידים אותם מילא, כפי שנמסר לנו על-ידי השר לביטחון פנים, באופן מעולה, וכן אופיו של התפקיד העומד על הפרק, על הסמכויות הנלוות לו, שהוא במהותו תפקיד ניהולי".
למרות הסרת מועמדותו לתפקיד המפכ"ל לפני כשלוש שנים, הבהיר בשעתו היועץ המשפטי לממשלה דאז, מני מזוז, כי לא מצא בזיכויו
מחמת הספק של גנות כל עילה חוקית שאמורה למנוע ממנו לשמש מפכ"ל. עם זאת, הדגיש כי יתקשה להגן על החלטה למנותו למפכ"ל בפני בג"ץ, אם יוגשו עתירות בנושא.
כך אן כך, מינויו של גנות עדיין מותנה בקבלת אישור ועדת טירקל למינויים בכירים, שחבריה פסלו אותו בעבר מלשמש מפכ"ל. גורמים משפטיים בכירים העריכו כי הפעם לא יהיו שוב חברי הוועדה מכשול בדרכו, בשל השוני הגדול בין תפקיד מנכ"ל המשרד לתפקיד המפכ"ל. גנות אמור להחליף את חגי פלג, שהתפטר מתפקיד המפכ"ל אחרי בעקבות תלונה על הטרדה מינית שהגישה נגדו אורלי אינס, שבהמשך התלוננה גם על תקיפה מינית נגד ניצב אורי בר-לב.