שתף קטע נבחר
 

מענק נוסף לתפרון אף שלא עמדה בהתחייבויות

תפרון התחייבה להעסיק מספר מסוים של עובדים בתמורה למענק הקודם שקיבלה ולא עמדה בכך. למרות זאת, התמ"ת ימשיך להנשים את חברת הטקסטיל, בתמורה לכך שתרחיב את השקעתה ותתחייב בשנית לשמר את מצבת כוח האדם שלה

משרד התמ"ת נרתם לסייע לחברת הטקסטיל תפרון. על פי המסתמן מהמגעים המתקיימים בין הצדדים בשבועות האחרונים עולה כי תפרון תקבל מענק של כמיליון שקל כסיוע שווה כסף בהכשרת עובדים.

 

 

באוגוסט האחרון החליט משרד התמ"ת לצאת במבצע משמעותי לגביית החזרי מענקים שניתנו לחברות ממרכז ההשקעות, אך לא עמדו בכתבי ההתחייבות שנלוו למענקים הללו. מדובר במענקים בגובה 20-24% מההשקעה שבוצעה במפעל שניתנו כנגד ההשקעה מצד החברה המקבלת, אך גם בכפוף להתחייבויות מסוימות כמו שיעור ייצוא מינימלי מהמחזור ותוספת עובדים למפעל. 

 

כחלק מהבדיקות לקראת אישור מענק נוסף, התברר למרכז ההשקעות כי תפרון איננה עומדת בחלק מההתחייבויות שלקחה על עצמה בתמורה למענק שקיבלה ממנו. המענק בסכום של 27.7 מיליון שקל ניתן בשנת 2001, ותפרון התחייבה תמורתו לבצע בזמנו השקעה של 138 מיליון שקל ולקלוט 320 עובדים בנוסף ל־1,180 העובדים שהעסיקה. החברה אמנם עומדת ברוב ההתחייבויות, אך מעסיקה רק כאלף עובדים - בניגוד להתחיבותה כאמור.

 

רוחות חדשות בתפרון

בשנה וחצי האחרונות נקלעה תפרון למשבר כלכלי במסגרתו פיטרה מאות מעובדיה. החברה ביצעה שורה של מהלכים על מנת להינצל ובכללם הנפקת זכויות על ידי בעלי המניות הגדולים שלה - קרן פימי ומבטח שמיר. כמו כן הגיעה החברה להסדר מימון חדש עם הבנקים, שהושג בכפוף להצגת תוכנית עסקית. לאחרונה אף התקשרה בהסכם השקעה עם חברת נובל סימלס (Nouvelle Seamless) של היהודי־קנדי ווילי ליברמן - מהלך שיזרים לחברה מיליוני דולרים.

 

במקביל, פנתה תפרון גם לקבלת סיוע מהמדינה. בסיומם של מגעים ארוכים אושר לה עקרונית מענק חדש ממשרד התמ"ת שייועד להכשרת עובדים. התמ"ת נוטה לאשר לחברה את המענק החדש ולא לגבות ממנה את המענק הישן, למרות שאיננה עומדת בתנאיו. ככל הנראה מרכז ההשקעות יבקש לפרוס את ההתחייבות של תפרון לעוד שנתיים־שלוש. רק אם יתגלה אז שלא תעמוד בתנאי ההעסקה היא תתבקש להחזיר את המענק.

 

גורמים במשרד התמ"ת הסבירו את הדילמה בנתינת מענק נוסף לתפרון: מחד, המשרד מעוניין לגבות חובות עבר ולשדר לחברות שהן חייבות לעמוד בהתחייבויותיהן. מנגד, החשש הוא שגביית החוב מתפרון במצבה הרגיש יביא לסגירת המפעל ולפיטורי מאות עובדים. במשרד התמ"ת סבורים שתפרון מתאוששת וצפויה לעמוד בהתחייבויותיה. במקביל מעוניינים במשרד לתמרץ את תעשיית הטקסטיל הדועכת.

 

יצויין כי תפרון קיבלה בשנים האחרונות האחרון מענקים של גופים אחרים במשרד התמ"ת. בפברואר האחרון אושר לה, למשל, מענק של כ־5 מיליון שקל על ידי המדען הראשי, וזאת מאחר ומענקיו אינם מותנים במספר מועסקים.

 

מנכ"ל תפרון עמית מרידור אמר אתמול ל"כלכליסט": במשרד התמ"ת הבטיחו כבר לפני 8 חודשים לסייע לנו בהכשרת עובדים והתהליך טרם הסתיים. המפעל מתמודד עם הצורך לאפשר יציבות תעסוקתית לעובדיו. לא ברורה לי איך התעסקות בכמה עובדים שהיינו צריכים לקלוט עוזרת לנו".

 

משקיע למתפרת העצמאות

בתוך כך הודיע אתמול תעשיין הטקסטיל גארי היימן, הבעלים של ערד תעשיות טקסטיל, המוכר בשם מגבות ערד, כי ייקח על עצמו את הפעלת מתפרת העצמאות במצפה רמון. היימן יעסיק בחודשים הקרובים את עשרות התופרות במתפרה העוסקת בעיקר בתפירת מדים לצה"ל. בהמשך הוא עשוי לרכוש אותה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעל תפרון
צילום: אחיה ראב"ד
מומלצים