שתף קטע נבחר

נלחמים בזיהום במקום בחמאס: שירות לאומי ירוק

מעוניינים להתנדב לשירות אזרחי-לאומי? בפניכם עומדות גם שלל אפשרויות "ירוקות" המאפשרות לתרום לחברה ולסביבה בו זמנית, מטיפול בחיות בר פצועות, דרך הקמת גינות קהילתיות ועד הדרכות ילדים וקשישים בנושאי מיחזור וחיסכון באנרגיה

טיפול בחיות בר פצועות, הקמת גינות קהילתיות בשיתוף התושבים או הדרכות ילדים וקשישים בנושאי מיחזור וחיסכון באנרגיה - מסתבר כי בפני מתנדבי השירות האזרחי-לאומי עומדות גם שלל אפשרויות "ירוקות", שמאפשרות להם לתרום לחברה ולסביבה בו זמנית.

 

שר שלום גרבי, מנכ"ל מנהלת השירות האזרחי לאומי, מספר שכבר היום יש מאות מתנדבים לשירות האזרחי-לאומי בגופים סביבתיים. לרגל יום ההצדעה הראשון למתנדבי השירות, שצוין היום (ד') בבנייני האומה בירושלים, החלטנו לחשוף בפניכם את האפשרויות הסביבתיות העומדות בפני מי שמעוניין להתנדב.

 

כך למשל, בין אפיקי ההתנדבות אפשר למצוא את בית החולים לחיות בר של הספארי ורשות הטבע והגנים, המציע מסלול מיוחד של התנדבות לשנתיים ויותר. ד"ר יגאל הורוביץ, מנהל בית החולים, מספר כי המתנדבים מתעסקים בטיפול שוטף, האכלה ונקיונות, וכן מסייעים בטיפול עצמו בין היתר באמצעות צילומי רנטגן, מתן זריקות ותפיסת בעל החיים בזמן הטיפול.

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

צילומי השלמה באדיבות מגזין "סביב הטבע"

 

רוני אליאס, בת שירות לאומי בבית החולים לחיות בר, מספרת שהגיעה למקום בעקבות חלום מגיל צעיר. "כשהייתי קטנה רציתי להיות וטרינרית, ובשירות הלאומי ישר ידעתי שאני רוצה לעשות משהו עם החיות", היא מספרת. "הפנו אותי למקום הזה וכשהגעתי, זה היה כמו התגשמות חלום - גם עבודה עם חיות וגם עבודה רפואית".

 

מרשות הטבע והגנים נמסר, שכיום יש כ-60 מתנדבים במסגרת "צוות צעיר" ברשות - כמחציתם במסגרת השירות האזרחי-לאומי. מלבד הפעילות בבית חולים לחיות בר, המתנדבים מבצעים הדרכות במרכזי חינוך והסברה של הרשות, בעיקר לתלמידי בתי הספר.

 

הקמת גינות קהילתיות

גם בחברה להגנת הטבע אפשר להתנדב במסגרת השירות אזרחי-לאומי, בין היתר בטיפוח גינות קהילתיות בשכונות ברחבי בארץ ובהדרכה בבתי ספר ובבפריפריה. 

 

אחד המסלולים הוא גרעין "דבש" בירושלים, המשלב מתנדבים בשנת שירות עם שישה מתנדבי שירות אזרחי-לאומי. מתנדבי משתתפים בהדרכות במוסדות חינוך שונים בשעות הבוקר, ובשעות אחר הצהריים פועלים להקמת גינות קהילתיות בשיתוף התושבים בשכונות שונות בעיר.  

 

בחברה להגנת הטבע מסבירים, שהגינות משמשות ככלי לפיתוח מודעות ועשייה ירוקה, לצד שמירה על שטחים ירוקים בעיר. כל מתנדב מרכז גינה, דואג להשתתפות והגעת התושבים, ועוזר בתכנון ובהדרכה בגינון. לכל גינה יש אופי שונה - בחלקן שמים דגש על גידול מזון, באחרות על אמנות סביבתית, וחלקן משמשות גם כמרכזי מיחזור.


גינה קהילתית בירושלים (צילום: עוז מרון)

 

פזית שוויד, מנהלת קהילתית של החברה בעיר, מספרת שעד כה הוקמו למעלה מ-40 גינות ברחבי העיר, עם דגש על שכונות ברמה סוציו-אקונומית נמוכה. גיוס התושבים מתבצע בין השאר מדלת לדלת ובאמצעות פליירים, בשיתוף המנהיגות המקומית בשכונה. 

 

"אנחנו מנסים להגיע לקהלים שלא מכירים את הנושא ולא יודעים כיצד לעשות זאת. כך למשל אנחנו מתמקדים בשכונות עם ריבוי עולים ופונים גם לקהל החרדי, דוגמת פרויקט בשכונת רמות", היא מספרת.

 

כדי להתנדב בחברה להגנת הטבע, יש לפנות לאחת מהעמותות הבאות: בת-עמי, האגודה להתנדבות או שלומית. את פרטי ההתקשרות עם העמותות אפשר למצוא באתר המנהלת לשירות אזרחי-לאומי.

 

הדרכת קשישים

אפשרות נוספת שעומדת בפני המעוניינים להתנדב בשירות האזרחי-לאומי, היא סיירת חדשה של המשרד להגנת הסביבה בשיתוף ארגון "בת עמי", שהוקמה לפני כשלושה חודשים.

 

מתנדבי הסיירת, שהגיוסים אליה בעיצומם, מעבירים הדרכות בנושאי סביבה דוגמת הקמת גינות קהילתיות, חיסכון באנרגיה, מיחזור וקומפוסט. ההדרכות מתבצעות בעיקר לילדי גני ילדים ובתי ספר, לועדי בתים ולקשישים בבתי אבות.

 

"בשנה הקרובה יעברו המתנדבים שלנו בכל רחבי הארץ וידריכו ילדים ללא הבדל של דת, מין או גזע" אמר ידעיה לוין, מנכ"ל בת-עמי, "הם יעבדו בצמוד למשרד להגנת הסביבה, יעבירו תכנים חינוכיים הנוגעים להגנה על הסביבה, ויעודדו התנהגות ירוקה כבר בגיל צעיר. אנחנו מאמינים שבזכות כך, המודעות לחשיבות ההגנה על הסביבה תישמר בבגרותם של הילדים".

 

על מנת להתנדב לסיירת יש לפנות ישירות לארגון בת-עמי

 

מי יכול להתנדב ואיך?

באירוע ההוקרה שנערך הערב, השתתפו למעלה מ-3,000 מתנדבים. האירוע התקיים במעמד נשיא המדינה שמעון פרס, שאמר: "השוויון בנשיאה בנטל הוא צורך וחובה חברתית ממעלה ראשונה. לצד קדימותו של הצורך להתגייס לצה"ל, אין דבר חשוב יותר מאשר התנדבות לשירות האזרחי למדינה ואת ההתחשבות האישית ביחס לאזרחיה".

 

השירות האזרחי-לאומי פתוח לכל מי שקיבל פטור מהצבא או שלא נקרא לשרת בצבא. ההתנדבות יכולה להתבצע עד גיל 24, כלומר אפשר להתחיל את השירות בגיל 22 למשך שנתיים, או בגיל 23 למשך שנה. כיום הוא מונה למעלה מ-14 אלף מתנדבים, שמגיעים מכל שכבות האוכלוסייה, ביניהם דתיים, חילוניים, ערבים בעלי צרכים מיוחדים ונוער בסיכון.

 

כדי להתנדב לשירות האזרחי-לאומי, יש לפנות לאחד מהגופים המוכרים שאחראיים לאיתור, מיון ושיבוץ המתנדבים, ודרכן לבקש להגיע לגוף שבו רוצים להתנדב. גופים אלה מלווים את המתנדבים לאורך תקופת ההתנדבות, דואגים להכשרתם ולביטוחים השונים, ואחראיים על העברת התשלומים והטבות המגיעות למתנדבים. את רשימת הגופים אפשר למצוא באתר המנהלת לשירות אזרחי-לאומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שנת שירות ירוקה
צילום: עוז מרון
מומלצים