שתף קטע נבחר

 

המשטרה לסיירות הורים: פטרלו בליל הסילבסטר

100 סיירות הורים יתפרסו במקומות הבילוי ויקבלו עם הצעירים את השנה החדשה. "אנחנו לא מחפשים בתיקים, אלא מדברים עם צעירים על החיים", אמרו. גם גורמי השיטור מדגישים: "המטרה היא שיגיעו כהורים אמפטיים ויעזרו לילדים אבודים"

לא רק בליינים נערכים לחגיגות הסילבסטר, גם הוריהם בכוננות: כ-100 צוותים של הורים מודאגים מתכוונים לסייר בערב יום שישי הקרוב בין מקומות הבילוי ברחבי הארץ ולפקוח עין על הצעירים שיציינו את תחילת השנה החדשה. "אנחנו באים כהורים, לא כמשטרה", הם מבהירים. "שוטר לא יישב ולא ינקה את פניו של ילד, הוא לא יחבק".

 

סיירות ההורים הוקמו כבר לפני כשנה וחצי בחסות המשרד לביטחון פנים. אם בסוף 2009 פעלו ברחבי הארץ כ-35 צוותים, בסופ"ש הקרוב כבר יצאו לשטח יותר מ-100. השנה, כהכנה למסיבות הסילבסטר, פנו נציגי המשטרה בשמונה רשויות, בהן תל אביב, אילת, ראשון לציון ועוד, להורים המסיירים וביקשו לפעול יחדיו. "השנה לראשונה נשתף פעולה עם המשטרה במסיבות הסילבסטר הגדולות שייערכו בתל-אביב", סיפרה מיכל בליימן, ממארגני הסיירת בעיר. "אנחנו נהיה במסות יותר גדולות ונתפרס במקומות רבים יותר".


הסיירת בפעולה. המשטרה יזמה שיתוף פעולה (צילום: אירית פורמן)
 

הסיירת של בליימן פועל בשטח כבר תשעה חודשים, "ואני יכולה לומר בביטחון שנוצר קשר עם בני נוער, נבנה אמון, משום שאנחנו באים ממקום של אהבה ואמונה ולא ממקום שיפוטי. אנחנו יוצאים לשטח, עוברים בין הגינות ומדברים עם בני נוער לאו דווקא על אלכוהול ונרגילות, אלא גם על החיים: איך היו המבחנים או הנסיעה לפולין", היא מספרת. "בעבר עבדנו בשיתוף המשטרה במסיבות הגדולות, ושם נתקלים באירועים בהם מעורבים אלמנטים של שתיית אלכוהול ואלימות".

 

באחד מערבי שישי נתקלה סיירת ההורים בשני ילדים כבני 15 שיצאו מהמועדון, כשאחד מהם נשען על חברו והיה ניכר שאינו חש בטוב. "ניגשנו אליו, ועל אף שחברו אמר שיגיעו לאוטובוס וייסעו הביתה, שכנענו אותו והזעקנו אמבולנס. יום למחרת עדכנו אותנו שאילו לא היה מגיע לבית חולים, חייו היו בסכנה", מגלה בליימן. "למעשה, הצלנו את חייו".

 

לא במקום השוטרים, בנוסף

בליימן מדגישה כי אין בכוונתם לתפוס את מקום המשטרה. "אנחנו לא מחפשים בתיקים, אנו באים כהורים, לא כמשטרה. הילדים לא תמיד יודעים מה לעשות, וחלק ממה שאנחנו עושים זה להסביר ולדבר איתם. זה באופן טבעי משהו שהמשטרה לא עושה".


"מסייעים לילדים שנראים אבודים" (צילום: mct)

 

לפני יומיים נערך כנס סיירות הורים מכל הארץ, בו קיבלו המשתתפים חוברת מיוחדת ובה טיפים להקמת סיירת באזור מגוריהם והמלצות לניהולה. "חלק מהסיירות משתפות פעולה באופן קבוע עם המשטרה וחלקן לא, אך בכל מקרה ההורים לא הופכים לחלק מהשיטור", הדגישו במשרד לביטחון פנים. "המטרה שיבואו כהורים אמפטיים ולא כחלק מהמשטרה".

 

"אנחנו בקשר טוב עם סיירת הורים", סיפר קצין הנוער במחוז מרכז, ניר זנו, "אנחנו תמיד נפגשים ומעבירים תדרוך משותף, ואז כל אחד יוצא למשימה שלו". לצד זאת, הבהיר זנו כי לא מדובר בתיגבור לכוח משטרתי. "הם מסייעים באירועים כשיש בני נוער שנפגעים משתייה חסרת רסן. ילדים שנראים אבודים וסיירת הורים עוזרת להם, מכוונת אותם בדרכם הביתה ומלווה אותם, כשזה לא תפקידה של משטרת ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיירת הורים. מסות גדולות יותר (ארכיון)
צילום: שרון צור
מומלצים