סוף לשביתת הפרקליטים: הסכם נחתם בלי האוצר
אחרי דרמה לילית ו-43 ימי שביתה, נחתם ההסכם שיחזיר את הפרקליטים לבית המשפט. באוצר סירבו לחתום על הפשרה, המדינה הסמיכה את היועמ"ש במשרד המשפטים לסיים את השביתה. המשמעות: תובעיו של קצב יופיעו הבוקר מולו
האוצר סירב לחתום על הסכם הפשרה, אבל הפרקליטים חוזרים לעבודה רגילה. אחרי דרמה לילית ו-43 יום בלי ייצוג בבתי המשפט, הסתיימה הלילה (יום ה') שביתת הפרקליטים. הממונה על השכר במשרד האוצר אמנם לא הסכים לחתום על הסדר הפשרה שהציעה נשיאת בית המשפט העליון, אך המדינה הסמיכה את היועץ המשפטי של משרד המשפטים לחתום עליו - ובכך תמה השביתה.
החתימה הגיעה לאחר יותר מ-12 שעות דיונים בין נציגי הפרקליטים למשרד האוצר בבית המשפט העליון, ואחרי שעות של
שיחות מחוץ לאולם בית המשפט. אילן לוין, הממונה על השכר באוצר, דבק בסירובו לחתום על המתווה שהציעה נשיאת העליון דורית ביניש, אך הממשלה הסמיכה את היועץ המשפטי של משרד המשפטים, משה דיין, לעשות זאת, ובכך סיימה את השביתה הממושכת.
הצדדים חתמו על הסכם לפיו יקבלו הפרקליטים תוספת שכר בגובה 12%, ומענק חד פעמי בסך אלפיים שקלים. בנוסף, הם אמורים להתחיל בהליך בוררות אצל נשיא בית הדין הארצי לעבודה בדימוס, סטיב אדלר, שלו הוקצבו ל-30 יום.
בעקבות סיומה של השביתה, צפויים תובעיו של משה קצב, עורכי הדין רונית עמיאל ונסים מרום, להופיע הבוקר בהכרעת הדין בבית המשפט המחוזי בתל-אביב. בארגון הפרקליטים יעבירו הודעה קבוצתית גם ליתר הפרקליטים ברחבי הארץ, על מנת שיגיעו לעבודתם כבר הבוקר. "אנחנו רואים בהסדר ובכניסה לבוררות צעד חשוב בדרך לשיפור מעמדנו במגזר הציבורי", אמרו בארגון.
הן האוצר והן ראש הממשלה, בנימין נתניהו, חששו כל העת כי הסכם עם הפרקליטים יביא לשביתות נוספות במגזרים אחרים. "הבעיה שלנו היא ההשפעות על הסכמים פתוחים אחרים, שיכולות להסתכם במאות מיליוני שקלים וגם יותר", אמר מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אייל גבאי, לאחר שיחה עם נתניהו. "זה סיכון שאנחנו לא יכולים לקחת".
עם זאת, ביניש, לא השתכנעה שאי הענקת 4 אחוזים נוספים לפרקליטים לפני תחילת הבוררות "תביא לפריצת כל הגדרות". ביניש טענה כי "לבוא ולומר שזה ישליך וישפיע על קבוצות אחרות, זה נשמע לא אמין באוזנינו". לאחר הדברים חזר גבאי עם תשובה חיובית להצעת ביניש, אך למרות זאת האוצר סירב לחתום על אותה הצעה.