דריכות בפרקליטות: "מאמינים בתיק קצב"
התובעים שמסיימים את שביתתם צפויים להגיע לבית המשפט, וגם הם יודעים כי מדובר ביום הדין של הפרקליטות. גם היועמ"ש לשעבר מזוז, שהתעקש על הגשת כתב האישום, מצפה בקוצר רוח לדבר השופטים. זיכוי יביא איתו ביקורת ציבורית רחבה
ביחד עם הנשיא לשעבר משה קצב , גם בפרקליטות המדינה ממתינים בקוצר רוח להכרעת הדין, שעשויה להוביל את האזרח מספר 1 לשעבר לכלא. רגע לפני שהשופטים ג'ורג' קרא, יהודית שבח ומרים סוקולוב יאמרו הבוקר (ה') את דברם, מבינים בפרקליטות שתוצאות המשפט המסוקר ביותר בשנים האחרונות ישפיעו באופן ישיר על אמון הציבור בגוף ששבת במשך יותר מחודש.
ynet עוזר לכם להבין - כל מה שצריך לדעת על משפט קצב:
- ציר הזמן של פרשת קצב: נקודות ציון מרכזיות
- מא' ועד ל' - מי הן המתלוננות נגד הנשיא לשעבר?
- קצב התלונן ראשון - והגלגל התהפך: כל תולדות הפרשה
- השופטים שיכריעו: הקפדן וזו ש"לא מכירה זיכוי"
בפרקליטות אמרו שוב כי מדובר בתיק קשה עם ראיות מורכבות, אולם הדגישו כי הם מאמינים בתיק הזה "על כל תוצאה שלא תהיה". התובעים בתיק, עורכי הדין נסים מרום ורונית עמיאל, צפויים להגיע לבית המשפט, בעקבות סיומה של שביתת הפרקליטים.
להבדיל מהתובעים, היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, מני מזוז, יישב בבית - אך גם הוא יחכה בדריכות להכרעת הדין. מזוז, שהתעקש על הגשת כתב האישום, דחה בעבר את הביקורת נגד עסקת הטיעון, שממנה קצב חזר בו לבסוף, וטען כי מדובר בהישג ממשי. לדבריו, לו העסקה היתה יוצאת לפועל - היה האזרח מספר 1 בדימוס מודה בעבירות המין שביצע לכאורה.
פרשת קצב עברה תהפוכות וגלגולים רבים, גם בפרקליטות עצמה. פרקליט מחוז ירושלים, אלי אברבנאל, ומנהלת המחלקה הפלילית בפרקליטות, אפרת ברזילי, התנגדו מלכתחילה להגשת התיק לבית המשפט, וטענו כי יהיה קשה מאוד להוכיח שקצב אנס את א' ממשרד התיירות. הם נותרו בעמדתם זו עד היום.
לאחר מכן, עזבה את התיק הפרקליטה המלווה, עו"ד אירית באומהורן מפרקליטות מחוז ירושלים. באומהורן טענה כי א' מבית הנשיא, שהביאה לפתיחת תיבת הפנדורה, היתה חייבת להיכלל בכתב האישום, כיוון שהיא מצביעה על הסדרתיות במעשי קצב. הפרקליטה הבכירה אף אמרה כי אי הכללתה של א' מעבירה מסר קשה למתלוננות בתיקים כאלו.
גם לתובעים הנוכחיים, מרום ועמיאל, היו התלבטויות בתחילת הדרך, אולם לבסוף עמדו השניים על כך שיש להגיש את כתב האישום לבית המשפט. אין ספק כי הכרעת הדין של קצב היא גם יום הדין של הפרקליטות, שספגה ביקורת רבה בפרשה. מחד, הרשעת קצב תביא לה נקודות רבות מבחינת אמון הציבור, אך מאידך זיכוי ינחית עלה מכה קשה - ויגיע עם ביקורת ציבורית רחבה.