גורמים בפרקליטות: מעשיות קצב לא היו מכובדות
בתחילת המשפט, סיפרו הגורמים, לתובעים לא היה קל לראות את האזרח מספר 1 בעבר על ספסל הנאשמים. אולם לדבריהם, לאחר שראו את התנהלותו, "לא היה שום מורא וכבוד כאישיות"
בפרקליטות לא הסתירו את שביעות הרצון מהרשעתו של נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, בעבירות של אונס, מעשה מגונה והטרדה מינית. גורמים בפרקליטות אמרו בצהריים (יום ה') ל-ynet כי "קצב פשוט סיפר מעשיות שלמות על דוכן העדים ושיקר במצח נחושה".
השופטים ג'ורג' קרא, מרים סוקולוב ויהודית שבח מבית המשפט המחוזי בתל-אביב קיבלו את עמדת התביעה והרשיעו את קצב ברוב העבירות בכתב האישום. "זהו בלון ענק שעוד לא התפרק בלב, הרכב השופטים קיבל את עמדת התביעה במלואה, ניתח את הראיות נכון", אמרו גורמים בפרקליטות.
הגורמים הוסיפו, כי התובעים בפרט ובפרקליטות בכלל מתרגשים מאוד מהתוצאות. לדבריהם, בפרקליטות מבקשים לגזור עונש מאסר של כמה שנים על קצב, ואומרים כי ראיות שהנאשם הביא במהלך המשפט "התהפכו" והופנו נגדו. "עורכי הדין ניסים מרום ורונית עמיאל הצליחו לפרק את הראיות והפכו אותן לראיות לטובת התביעה".
אותם גורמים הוסיפו כי הנשיא לשעבר ניסה להוליך שולל את בית המשפט. "צריך לזכור שהמעמד של קצב הילך אימים על המתלוננות. הוא היה שר שעטוף בעדת העוזרים. בעדויות שלו במשפט הוא שיקר וניהל את העדות שלו בצורה מניפולטיבית. המתלוננות היו לכודות ברשת שלו".
הם גם התייחסו לעסקת הטיעון שערך היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, עם קצב. עסקה שהנשיא לשעבר חזר בו ממנה ברגע האחרון. "צריך לזכור כי התיק שעמד בפני מזוז בעבר היה תיק גולמי עם עדות אחת, תיק לא מבוסס שרק לאחר שהוא עבר לצוות החדש נעשו השלמות חקירה רבות, שהעלו פרטים חדשים שבעצם הביאו את ההרשעה".
הגורמים הוסיפו כי בעבר חשבו שההסדר מספק, כיוון שכלל הודעה של קצב והרשעה
אוטומטית. לדבריהם, כיוון שמדובר באיש ציבור בכיר, יותר חשובה ההרשעה ופחות הפרטים הקטנים. הגורמים הוסיפו, כי "התיק היה תיק קשה, לא פשוט, בעל קשיים, ועובדה שבכירים בפרקליטות סברו שצריך לסגור אותו". לדבריהם, לתובעים לא היה קל בתחילת המשפט לראות את קצב יושב על ספסל הנאשמים, אולם לאחר שהחלה התנהלותו במשפט, "לא היה שום מורא ושום כבוד כאישיות, בגלל ההתנהלות הלא מכובדת שלו".
כעת נערכים בפרקליטות לקראת השלב הבא במשפט - הטיעונים לעונש.