שתף קטע נבחר
 

שומרים על המסורת במטבח

אם חשבתם שהרגל הקרושה נעלמה מהמטבח והדור של היום כבר לא יכיר אותה, תחשבו שוב. השף זמי שרייבר התארח בתדמור והעביר סדנת אוכל יהודי אותנטי לתלמידי כיתות י'-יב', כדי שילמדו איך מכינים את האוכל שסבתא מכינה

קרעפלך, צימעס, רגל קרושה וגפילטע פיש הם שמות קוד לאוכל יהודי. בשנים האחרונות נדמה שהמטבח היהודי משתנה, אולי אפילו נעלם, עם המזון המהיר הנמכר בכל פינת רחוב, האכילה המהירה שמבטלת את ההתעסקות באוכל, וכמובן המטבח הביתי שהפך ללא פחות ממסעדה שמגישה מאכלים מרחבי העולם מתי שרק תרצו, בעיקר אם אתם יודעים לבשל.

 

השף זמי שרייבר, בעל מסעדת "סנדר", הצטרף לחבריו השפים ב"תדמור" כדי להעביר סדנת אוכל יהודי לתלמידי תיכון - המטרה, ללמד את הנוער של היום איך מכינים את האוכל שסבא וסבתא אוהבים לאכול. אם הגפילטע פיש הוא משהו שמוגש אך ורק בארוחות החג, זו ההזדמנות להכניס אותו חזרה לתפריט שלנו וליהנות ממנו מתי שאפשר.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים