שתף קטע נבחר

 

שנה קטלנית לעיתונאים: 57 נהרגו, 51 נחטפו

2010 לא הייתה שנה קלה לאלו שנשלחו לסקר ולתעד את הנעשה בזירות החמות ברחבי העולם. המדינה הקטלנית ביותר הייתה פקיסטן, שם נהרגו 11 כתבים ואנשי צוות. רוב מקרי המוות התרחשו באירועי פשע, ורק מיעוטם באזורי מלחמה

רגע לפני שהתקשורת תתפנה לסקר את חגיגות השנה האזרחית החדשה, סיכם היום (ה') ארגון "עיתונאים ללא גבולות" את 2010 כשנה מסוכנת לעוסקים במקצוע, שבה נהרגו ברחבי העולם 57 כתבים במהלך עבודתם. דו"ח מיוחד שהוציא הארגון כולל נתונים שלפיהם התרחשו רוב התקריות הקטלניות באירועי פשע, ורק מיעוטן באזורי מלחמה.

 

למרות שמדובר במספר לא מבוטל של הרוגים, חלה ירידה של 25 אחוזים במספר העיתונאים שנפלו על משמרתם ביחס ל-2009, אז עמד מספרם על 76. לטענת מחברי הדו"ח, נרשם אשתקד נתון כה גבוה בעקבות הטבח בפיליפינים, שרק בו נהרגו יותר מ-12 עיתונאים ואנשי צוות שהתלוו אליהם.

 

לפי המסמך שהוציא הארגון, שמקום מושבו בפריז, עיקר הסכנה לעיתונאים בעבודתם נשקפת מקבוצות הפשע המאורגן וממיליציות חמושות. המדינה המסוכנת ביותר עבור עיתונאים היא פקיסטן, שם נהרגו רק השנה 11 כתבים ואנשי צוות. את המקום השני במדד הקטלני גורפת מכסיקו, ורק אחריה - אולי באופן מפתיע - ממוקמת עיראק במקום השלישי, עם שבעה עיתונאים הרוגים. הפיליפינים הוצבו במקום הרביעי, עם ארבעה עיתונאים הרוגים.

 

לצד מניין ההרוגים, הצביעו ב"עיתונאים ללא גבולות" על עלייה חדה במספר האירועים שבהם נופלים אנשי תקשורת קורבנות לחטיפה.

במהלך 2010 נחטפו לא פחות מ-51 עיתונאים ואנשי צוות שונים ברחבי העולם, עלייה של 33 מהנתון הדומה בשנה שעברה. גם כיום, עדיין מוחזקים בשבי שני כתבי הטלוויזיה הצרפתית ועוזרם שנחטפו באפגניסטן.

 

"העיתונאים נתפשים פחות ופחות כמשקיפים מבחוץ", נכתב בדו"ח. "הניטראליות שלהם ואופי העבודה שלהם נחשבים כיום הרבה פחות מכובדים מכפי שהיה בעבר", האשימו מחברי המסמך.

 

המזכיר הכללי של הארגון, ז'אן פרנסואה ז'וליארד, אמר אחרי פרסום הסקירה כי "אם הממשלות ברחבי העולם לא ישקיעו מאמצים כדי להעניש בחומרה את רוצחי העיתונאים, הן יהפכו בעקיפין להיות שותפות שלהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיגוע בפקיסטן. מסוכנת מאוד, גם לעיתונאים
צילום: AP
מומלצים