שחקי אותה קים: צפון קוריאה שידרה סרט מערבי
לראשונה בתולדות המדינה הקומוניסטית שידרה הטלוויזיה הממלכתית סרט מערבי - "שחקי אותה כמו בקהאם". קירה נייטלי כיכבה גם בגרסה הערוכה. "זה גם הסרט הראשון שעוסק בפלורליזם תרבותי, שוויון וסובלנות", אמר השגריר הבריטי
פתיחות למערב, מקרה חד פעמי או דווקא חיבה לכדורגל? תושבי צפון קוריאה קיבלו בתחילת השבוע הצצה נדירה לתרבות המערבית. לראשונה שידרה תחנת הטלוויזיה הארצית סרט מערבי, והזוכה בכבוד היה "שחקי אותה כמו בקהאם".
תחנת הטלוויזיה במדינה הקומוניסטית משדרת בעיקר חדשות, תוכניות דוקומנטריות ואופרות סבון, מאחר שהקרנת סרטים מערביים אסורה. אולם ביום ראשון האחרון התרחש אירוע נדיר, כששודר הסרט הבריטי משנת 2002, בכיכובם של קירה נייטלי וג'ונתן ריס-מאיירס.
"זה הסרט המערבי הראשון ששודר בטלוויזיה הצפון קוריאנית וגם הראשון שעסק בפלורליזם תרבותי, שוויון וסובלנות", אמר בשיחה עם סוכנות הידיעות AP שגריר בריטניה בפיונגיאנג, פיטר האגס, שגם סייע בהקרנת הסרט במדינתו של קים ג'ונג איל.
טירוף הכדורגל
מחיר המונדיאל: מאמן צפון קוריאה יהפוך לבנאי
סוכנויות הידיעות
מאמן נבחרת הכדורגל, שהובסה 7:0 בשידור החי הראשון במדינה הקומוניסטית, משלם את המחיר - הוא הואשם ב"בגידה", גורש מהמפלגה ואולץ לעבור הסבת מקצוע
כדורגל נחשב לספורט פופולרי בצפון קוריאה. נבחרת הנשים היא מעצמה עולמית והגברים השתתפו במונדיאל שהתקיים בקיץ האחרון בדרום אפריקה, למרות שיעדיפו לשכוח את התבוסה 7:0 לפורטוגל. במונדיאל שהתקיים באנגליה בשנת 1966 היו הצפון-קוריאנים הפתעת הטורניר והעפילו עד לרבע הגמר. מאז מנסים הבריטים להושיט יד למדינה המבודדת בעזרת הכדורגל.
מוקדם יותר השנה, קבוצת הנשים של מידלסבורו טסה לפיונגיאנג כדי לקיים משחקי ידידות עם כמה מהקבוצות במדינה. "בריטניה תומכת במדיניות של התקרבות לצפון קוריאה בגלל הפוטנציאל לעורר שינוי", הסביר האגס בראיון. הוא ציין כי את הסרט ראה בפיונגיאנג ושסוכנות הידיעות הצליחה להעביר את השידור גם בסיאול. אולם, היתה זו גרסה ערוכה של הסרט המקורי.
"שחקי אותה כמו בקהאם" מספר על נערה בריטית ממוצא הודי, הנאבקת בלחץ המשפחתי ובציפיות החברתיות, על רקע עיסוקה בספורט ועבודתה למחייתה, כדי להגשים את חלומה לשחק כדורגל בארצות הברית.
"נראה שהאנשים הופתעו כשהוקרן סרט מערבי והיה באזז ברחבי המדינה כשכולם דיברו על זה", אמר האגס. במקביל, השגריר הבריטי אצל השכנה מדרום, מרטין אודן, שיבח את עבודתה של השגרירות בפיונגיאנג שארגנה את שידור הסרט.
לפחות הם זכו לראות את קירה נייטלי
צילום: Getty Images Imagebank
קים ג'ונג איל. גם הוא צפה?
צילום: רויטרס
מומלצים