שתף קטע נבחר

 

הורים מבולבלים: "צריך לטלפן ב-6:00 לביה"ס"

ראשי השלטון המקומי נועדים בלשכת ראש הממשלה עם שרי האוצר והפנים, אך מיליוני הורים הלכו הלילה לישון בלי לדעת אם לשלוח בבוקר את הילדים ללימודים. הנהגת ההורים הארצית: "עושים שימוש ציני בילדים ומעמידים אותם בחזית"

בלשכת ראש הממשלה נעשים הלילה (יום א') מאמצים אחרונים למנוע את השביתה הגדולה ברשויות המקומיות. ראש הממשלה בנימין נתניהו זימן את שר האוצר, יובל שטייניץ, ואת שר הפנים, אלי ישי, יחד עם ראשי השלטון המקומי בניסיון למצוא דרכים לגשר על הפערים בין הצדדים. בינתיים, מיליוני הורים שואלים האם לשלוח את ילדיהם לבתי הספר בבוקר.

 

אבי גור, חבר בארגון ההורים הארצי, אמר ל-ynet כי "אנו תומכים במאבק

של הרשויות למען החינוך, וקוראים להורים להקדים ולצלצל לבית הספר כבר בשעה 6:00 בבוקר כדי לברר האם הוסדרו סידורי אבטחה בבתי הספר וניתנים שירותים של עזרה ראשונה. אם שירותים אלו לא ניתנים, אני קורא להורים לא לסכן את הילדים ולא לשלוח אותם לבית הספר".

 

לעומת זאת, יו"ר הנהגת ההורים הארצית, אתי בנימין, אמרה כי "אנחנו נגד שימוש בילדים להשגת מטרות והבעיה של השלטון המקומי היא לא עם ילדים. לכן, אנו קוראים להם לעזוב את הילדים בצד ולאפשר ללימודים להתקיים כסדרם. מרכז השלטון המקומי עושה שימוש ציני בילדים שלנו ומעמיד אותם בחזית".


בית ספר נעול בירושלים (צילום ארכיון: דודי ועקנין) 

 

בנימין קראה להורים לשלוח את הילדים לבתי הספר, וכן "לגלות אחריות ולהתנדב בכך שיגיעו לבתי הספר ויסייעו למורים ולמנהלים בכל אשר יידרשו - אם זה בעבודת מזכירות, טלפונים או אפילו שמירה בשער. אין ספק שההורים לא יכולים להיות על תקן מאבטחים, אבל הם בהחלט יכולים לעמוד בשער ולבדוק שהתלמידים לא ייצאו משטח בית הספר".

 

ראשי הרשויות דורשים להגדיל את מענקי האיזון שמשרד הפנים מעביר לרשויות מ-2.4 מיליארד שקל לשנה ל-3 מיליארד, וכן לבטל את התייקרות תעריפי המים. במהלך 8 השנים האחרונות המענקים קוצצו מכ-3.4 מיליארד לסכום של פחות משני מיליארד. בשנתיים האחרונות התקציב הוגדל, אך בקצב הרבה פחות מהיר ממה שדורשים ראשי הרשויות וממה שלטענתם הובטח להם.

 

הילדים יגלו שער נעול בביה"ס?

במרכז השלטון המקומי הודיעו כי כמחצית מהתיכונים,

שעובדיהם נחשבים לעובדי הרשויות, יישארו סגורים. הגנים העירוניים, בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים, יפעלו - תחת שיבושים. לראשונה תושבת גם מערכת החינוך המיוחד. בסופו של דבר, נראה שההחלטה תיפול לפתחם של ההורים, שיאלצו להחליט אם לשלוח את ילדיהם לבית ספר ללא מאבטח, ויצליחו לארגן הסעות במקרה הצורך.

 

במצב שבו שובתים השרתים, ייתכן שהתלמידים והמורים יגיעו לבית הספר אך השערים יהיו נעולים. למרות זאת, קרא מנכ"ל משרד החינוך, ד"ר שמשון שושני, למנהלי בתי הספר, כי "אנו נפעיל את מערכת החינוך כמיטב יכולתנו ללא השותפים בשלטון המקומי. אני מבקש מכל מנהל בית ספר שימנה מורה שיהיה אחראי על פתיחת שערי בית הספר ונעילתם לאחר תחילת הלימודים".

 

אז איפה נשארים בבית? אשקלון (חלקית), באר-שבע, נתיבות (חלקית), דימונה, אילת, ראשון לציון, חדרה, פתח תקווה, רעננה (חלקית) יישובי הגליל העליון והגליל המערבי. בחלק מהיישובים, הורים שמתקשרים למוקד העירוני נענים כי קיום הלימודים תלוי בהנהלות בתי הספר, וכי עליהם ליצור קשר בבוקר עם בית הספר על מנת לראות אם מתקיימים הלימודים.

 

ואיפה לומדים כרגיל? אשדוד, שדרות, עומר, רמת הנגד, להבים, אשכול, שדות נגד, חיפה, נשר, ירושלים, קריית ביאליק (לא כולל גנים), קריית מוצקין, רמת השרון, קריית גת. בארגון המורים טוענים כי הם הארגון היציג של המורים העל תיכוניים והם הגוף היחיד שרשאי להשבית את הלימודים בתיכונים. "אנו קוראים למורים ולמנהלים להגיע לעבודה וללמד כרגיל", מסרו שם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. מאמץ לילי בלשכתו
צילום: רויטרס
כיתות ריקות. גם מחר?
צילום: הרצל יוסף
מומלצים