שתף קטע נבחר

"ביקור חולים": מחצות - העובדים הולכים הביתה

לאחר מאבק ממושך בשבועות האחרונים, לעובדי ביה"ח 'ביקור חולים' נמאס. החל מיום ראשון בחצות יעזבו את בית החולים וילכו הביתה. "מאז יולי העובדים נושאים בקיצוץ שכר של עד 35% וכעת לא בטוח שהמשכורת תשולם. אי אפשר להפוך את העובד להיות בנק", אומרת יו"ר ועד העובדים

עובדי בית החולים ביקור חולים בירושלים מאיימים כי החל מהלילה (א') בחצות יסירו את האחריות לשלומם של החולים בבית החולים כחלק מהחרפת המאבק נגד סגירת המוסד. בית החולים במרכז ירושלים נמצא בגירעונות ומנהליו העבירו למשרדי הבריאות והאוצר דרישה למענק של 30 מיליון שקל כדי למנוע את סגירתו ולאפשר התחיל בתוכנית הבראה. הנהלת בית החולים הודיעה כי בלי מענק שכזה לא תוכל לשלם את משכורות חודש ינואר ותיאלץ לסגור את בית החולים בראשית חודש זה. 

 

במכתב שהועבר לראש הממשלה ומחזיק תיק הבריאות בנימין נתניהו ציינו עובדי בית החולים כי בשל העובדה שכרגע אין פתרון נראה באופק לבעיותיו הכלכליות של בית החולים, "החל מיום ראשון בחצות אנו מסירים מעצמנו כל אחריות הן להגעתם של 700 העובדים לבית החולים והן לבריאותם של כל החולים המאושפזים בבי"ח חיוני זה ושל כל אלו שיזדקקו לשירותיו בעתיד". על המכתב חתומים ד"ר אפי הלפרין, יו"ר ועד הרופאים ורוני עמרם יו"ר ועד העובדים.

 

במשרד הבריאות ובוועדת הכספים של הכנסת כבר הודיעו שהם תומכים בהמשך הפעלתו של בית החולים במרכז ירושלים. עם זאת, משרד האוצר מסרב להקצות את 30 מיליוני השקלים הדרושים ומציע לסגור את בית החולים ולהעביר חלק מעובדיו לבתי חולים אחרים בבירה.

 

ביום ראשון בערב תתקיים פגישה אצל מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר רוני גמזו שבה ישתתפו נציגי האוצר ונציגי בית החולים. אם לאחריה לא יימצא פתרון מאבק העובדים יסלים וחלקם עלולים לנטוש את המשמרות.

 

"אי אפשר להפוך את העובד להיות בנק"

רוני עמרם, יו"ר ועד העובדים אמרה ל-ynet: "במשך שבועות התנהלנו באחריות, מאז יולי העובדים נושאים בקיצוץ שכר של עד 35% כמלווה זמני לבית החולים וכעת לא בטוח שהמשכורת תשולם. אי אפשר להפוך את העובד להיות בנק. החל מראשון בערב כל עובד יוכל לבחור ולעשות ככל העולה על רוחו. מי שיחליט להתנדב ולהגיע יגיע ומי שלא יבוא, זו זכותו. האחריות היא לא עלי ולא על העובדים אלא על סגן שר הבריאות ועל ראש הממשלה".

 

על מה שצפוי מחר בלילה אמרה: "אנחנו אנשים אחראים שעובדים עם חולים. אחות או רופא לא ינטשו את המשמרת עד שלא יגיעו אחות או רופא מחליפים או עד שיפלו מהרגליים או עד שמי שצריך לתת פתרון ייתן לנו פתרון".

 

העובדים ציינו כי מדובר במהלך אחרון מבחינתם, לפני שיישארו ללא משכורת וללא מקום עבודה. בסוף השבוע שעבר הפגינו העובדים וצעדו מבית החולים אל הכותל כשהם נושאים תפילה "להצלתו של בית החולים". נוסח התפילה הותאם לאירוע: "ריבונו של עולם אבינו שבשמים פתח את ליבם של ראש הממשלה בנימין נתניהו, של שר האוצר שטייניץ ושל חברי הכנסת ליצמן וגפני, שתהא לנו פרנסה בטוחה ושבית החולים לא ייסגר".

 

משרד הבריאות: ההכרעה - הערב

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "מזה מספר שבועות נעשים מאמצים להסדיר את הפעילות בביקור חולים, לאור הקושי הפיננסי שנגרם מניהול כושל בעבר ואי סדרים. מחר יגיעו מאמצים אלו לרגעי האמת ויתכנסו כלל הגורמים המעורבים בניסיון להגיע להסדר שיבטיח את פעילות בית החולים לעת הזו. מנכ"ל משרד הבריאות דוחה את האמירה במכתבם של העובדים הנוגעת להסרת האחריות. פקודת בריאות העם מחייבת את הנהלות בתי החולים להיות אחראים על הטיפול גם בקשיים פיננסיים. במיוחד בעיתות של משברים שכאלה אחריותה של ההנהלה הרפואית עולה ומתגברת. עם זאת הנהלת משרדי הבריאות והאוצר מתייחסות ברצינות ובכובד ראש למשבר נוכחי של ביקור חולים. סגן שר הבריאות עושה כל מאמץ כדי לסייע בפתרון המשבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים למען בית החולים
צילום: גיל יוחנן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים