כמה יש לגאידמק בחשבון? נגלה במשפט ויינרוט
התביעה טוענת כי עו"ד יעקב וינרוט סייע לארקדי גאידמק בהפקדת 450 מיליון שקל תוך הסתרת זהותו של האוליגרך, מחשש שהכספים יחולטו. לטענת ההגנה במשפט: "קיום הכספים לא היה סוד"
עם תום שביתת הפרקליטים התחדש אתמול המשפט בפרשת וינרוט־ויטה ועמו חזר נושא ארקדי גאידמק, שאותו ייצג וינרוט מול רשויות המס. השופט גלעד נויטל קיבל אתמול את בקשת התביעה והוציא צו המורה לחברת הנאמנות של בנק הפועלים להמציא מסמכים ומידע הנוגעים להפקדת 450 מיליון שקל בחשבונות, שבהם הוסתרה כביכול זהותו של גאידמק כבעלים.
התזה של התביעה היא שגאידמק לא נרשם כבעל החשבון מחשש לחילוט הכספים. לטענת התובעת עו"ד שרון כהנא הפתיע וינרוט כשהעיד לראשונה בבית המשפט על כך שהוא זה ששכנע את גאידמק להחזיר את הכספים לארץ. מנגד טוענת הסנגורית עו"ד איריס ניב־סבאג, כי וינרוט העיד שקיבל את המידע על הכספים ממנהל חברת פועלים שירותי נאמנות חיים שמיר, שעומד לדין בטענה שידע על אנשי קש בחשבון.
בנוסף, וינרוט טען בזמנו שקיום הכספים לא היה סוד, מאחר שגאידמק התכוון לרכוש את החברה לישראל ובהמשך גם השתמש בכספים לרכישת בית"ר ירושלים וחברת אוסיף. לכן, נטען, לא היתה כל הפתעה בעדות. השופט נענה לבקשת הצו והוסיף: "המטרה שלנו היא לרדת לחקר האמת, לכן לא סירבתי עד כה לשום בקשה של ההגנה...אם המסמכים יאשרו את גרסת וינרוט תחוזק עדותו. אם לא - צודקת התביעה שאכן הופתעה".
במרכז הדיונים עמדו עדי הגנה מ"תיקי הנשמה" של וינרוט - עדים שקיבלו את שירותיו ללא תשלום או ב"מחירי שוק של עו"ד רגיל", כהגדרת קצין משטרה לשעבר שסיפר על טיפול מסור של וינרוט בענייניו הפרטיים בעודו בכיר במשטרה. בנוסף העידו שני קציני צבא שהסתבכו במסגרת שירותם הצבאי ונקלעו להליכים משמעתיים ופליליים שהתפרסו על פני כמה שנים כל אחד, ללא גביית שכר טרחה.
את ט' ייצג וינרוט בהליך שנמשך כשלוש שנים וסירב לקבל שכר טרחה למרות שהלקוח גייס באמצעות הלוואות סכום של כ־200 אלף דולר. "יעקב אמר לי: 'החלטתי לא לקחת ממך כסף'. כל פעם כשהעליתי את עניין שכר הטירחה הוא נפנף אותי".
העדים הללו נועדו להוכיח את שגרת הפרו־בונו ושכר הטרחה הסביר בתיקים של משרתי ציבור, ובכך לשמוט את השטיח מתחת לטענת התביעה על המתת המושחת החריג שניתן לכאורה לפקיד השומה שוקי ויטה. מצד שני, מדובר בעדים שלא היו במעמד דומה לזה של ויטה, שיכול להיטיב עם לקוחות של וינרוט.
עדויות ההגנה צפויות להסתיים עד יום ראשון, וכן תידון בקשת "כלכליסט" לחשוף את זהות לקוחותיו של וינרוט שקיבלו את שירותיו במתווה שעורר את המחלוקת בתיק זה. בעניין זה השופט המליץ לצדדים לשקול להסכים.