שתף קטע נבחר

צילום: חגי אהרון

קצב נפגש עם פרקליטיו לראשונה מאז ההרשעה

עורכי הדין ציון אמיר, אביגדור פלדמן ואברהם לביא נועדו במשך יותר משלום שעות עם הנשיא לשעבר, משה קצב, בקריית מלאכי. קודם לכן הגיעו לבית קרוביו של קצב, וביקשו "קצת רגישות"

פגישה ראשונה אחרי הכרעת הדין: נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, שהורשע במעשי אונס, מעשים מגונים, הטרדות ושיבוש מהלכי משפט, נפגש הבוקר (יום ב') בביתו בקריית מלאכי עם פרקליטיו, עורכי הדין ציון אמיר, אביגדור פלדמן ואברהם לביא. השלושה נכנסו לביתו ולא הסכימו לומר מילה: "חבל לכם על הזמן", אמר עו"ד פלדמן לעיתונאים.

 

בצאתם, כעבור יותר משלוש שעות, סירבו להתייחס לשאלות עיתונאים בנוגע לערעור אפשרי, ואמרו "ממילא אתם יודעים הכל" בבית משפחת קצב נותרו אחיו ובני משפחתו.

 

נשיא ואנס. כל הכתבות בעמוד מיוחד ב-ynet

 

השאלה המרכזית שעמדה על הפרק בשיחה בין קצב לפרקליטיו היא האם יש מקום לערער על ההרשעה. קצב יצא בשעת בוקר מוקדמת לבית הכנסת, כהרגלו, ואחר כך הגיעו אחיו, ליאור ויורם, שאף הם סירבו לדבר עם כתבים, וטרקו את הדלת. בתו דגנית הגיעה עם בעלה, וזה ביקש "קצת רגישות כלפי המשפחה".  


שלושת הסנגורים מחוץ לבית קצב. "חבל לכם על הזמן" (צילום: אליעד לוי)

 

בין המכרים שהגיעו לבית קצב גם מכר ותיק שלו, גרשון אלגייב, בן 57 מאשקלון: "יש כאן אי צדק מצד חברי כנסת ואנשים שהיו עם קצב כל השנים. למה רק המשפחה שלו צריכה להיות איתו ברגעים הקשים האלה? וכשהוא היה בפעילות ציבורית ונטש את ילדיו, עכשיו הכנסת צריכה לעמוד לצידו. אני ראיתי בפנים איש חזק, ותודה לאל שהוא עדיין מחזיק מעמד וחזק ומי שהולך עם הצדק שלו עד הסוף זה אדם שבטוח בצדקתו ואני מאמין לו".  

 

הסעיפים שבהם הורשע הנשיא לשעבר הם שני מעשי אונס ומעשה מגונה בכוח בא' ממשרד התיירות, בלשכה ובחדר מלון, מעשה מגונה והטרדה מינית של ל', עובדת בבית הנשיא, הטרדה מינית של ה', עובדת נוספת בבית הנשיא ושיבוש מהלכי משפט, כאשר ניסה לתאם גרסאות עם ל'.

 

"מסע שיסוי נגד קצב"

בדיון בשבוע שעבר, במשך כשעה וחצי הקריא השופט ג'ורג' קרא את הכרעת הדין ומוטט כמגדל קלפים את קו ההגנה של הנשיא לשעבר. במהלך הדיונים טענו סנגוריו של קצב כי ייתכן שבינו לבין א' ממשרד התיירות התקיימו יחסי מין בהסכמה. זאת, למרות שלאורך המשפט דבק הנשיא לשעבר בגרסתו שלא קרה בין השניים דבר. השופטים דחו זאת בתוקף וכתבו: "לא קיימת בנמצא כל תשתית ראייתית שתתמוך בטענה".

 

הם גם מתחו ביקורת על חוסר העקביות של הסנגורים ואי-התיאום עם הנאשם: "לא הבינונו כיצד יכולה ההגנה לטעון לקיומם של יחסי מין בהסכמה ומתוך אהבה, שעה שהבועל טוען כי לא היו יחסים כלל".

 

בנוסף לסוגיית הערעור, שלושת עורכי דינו של קצב נערכים לשלב הטיעונים לעונש. ככל הנראה הם מתכננים לטעון כי המעשים שבגינם הורשע קצב הם אירועים גבוליים שקרו לפני שנים רבות, וכי העובדה שעברה תקופה ארוכה מאז המעשים פגעה באפשרויות הנשיא לשעבר להתגונן. הטיעון המרכזי שלהם צפוי להיות "ההתנהלות התקשורתית ומסע השיסוי נגד קצב". לדברי הפרקליטים, "עיתונאים, פרשנים וסקרים יצאו נגד קצב ואלו

לא כוחות שווים".

 

אמש שוחח ראש לשכתו של קצב, צביקה ברוקנר, עם ynet: "לא ידעתי שיש התעסקות מיניות. רכילויות היו עוד מהתקופה של משרד התחבורה, אבל עם רכילויות אתה לא יכול להתמודד".

 

ברוקנר ורפי בן-חור, מקורבי קצב, עדיין נחשבים לעובדי מדינה. למרות שהשניים הוזכרו בהכרעת הדין כ"שליחי קצב הנאמנים", שהתנכלו ל-א', הם לא חשודים בעבירה זו או אחרת, אך על שמם רובצת מאז יום חמישי עננה כבדה. בעקבות פניית ynet לנציבות שירות המדינה, מסר הדובר אריה גרינבלט, כי "עד היום לא התקבלו באגף המשמעת דיווחים על העובדים, הן מהמשטרה והן מהפרקליטות. לאור פנייתכם פנינו לפרקליטות לקבל את הכרעת הדין, ובהתאם לאמור שם נבחן את הצורך בהליכים מנהליים ומשמעתיים".

 

בהכנת הידיעה השתתפה נעמה כהן-פרידמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סרב לדבר. הסנגור ציון אמיר מחוץ לבית קצב
צילום: אליעד לוי
נפגש עם פרקליטיו. משה קצב
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים