שתף קטע נבחר
 

אבא, תכין לי: עוגיות בריאות

כמו הרבה ילדים אחרים, גם עלמה ואורי אוהבים בעיקר צ'יפס, קטשופ ומתוקים. אבל אבא שלהם, רועי בן יוסף, לא מתייאש ומתמודד עם האתגר עם קצת עזרה מחברים. מתחילים במתוק, עם עוגיות גרנולה שמחביאות המון דברים טובים

  

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)

 

עוגיות שיבולת שועל

מתכון של לוטוס לנגביץ', מטפלת ברפואה סינית. בלי שהילדים ישימו לב, אנחנו דוחפים להם דברים בריאים כמו קמח מלא, חמאת שקדים וזרעי פשתן, שבזכותם הם מקבלים גם ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, אומגה 3 וחלבון איכותי. את האגוזים והצימוקים אפשר להחליף באגוזים ופירות יבשים אחרים לפי הטעם - חמוציות, שקדים, פקאן, משמשים וכו'.

 

הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

 

המרכיבים (לכ-30 עוגיות):

100 גרם חמאה רכה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

1 כוס סוכר חום

2 כפות חמאת שקדים ("שקדייה")

2 ביצים

130 גרם (1 כוס) קמח לבן

100 גרם (2/3 כוס) קמח מלא

3 כפות זרעי פשתן טחונים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון

3 כוסות שיבולת שועל לדייסה ("קוואקר")

תוספות:

1 כוס צימוקים כהים

1/2 כוס אגוזי מלך

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים למערבל חמאה רכה, סוכר לבן וסוכר חום. מעבדים עד שמתקבל קרם חלק.
  2. מוסיפים את חמאת השקדים וממשיכים לעבד.
  3. מוסיפים ביצה תוך ערבוב, ממתינים עד שהיא נטמעת בתערובת, ואז מוסיפים את הביצה השנייה ומערבבים עד להיטמעותה. מפסיקים את פעולת המערבל.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, פשתן טחון, מלח, סודה לשתייה וקינמון. מערבבים קצרות.
  5. מוסיפים את שיבולת השועל ומתחילים לערבב. מוסיפים את התוספות, מערבלים קצרות רק עד לקבלת עיסה אחידה.
  6. צרים מהתערובת כדורים קטנים ומשטחים אותם מעט.
  7. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-15 דקות. חשוב להוציא את העוגיות כשהן עדיין רכות במרכזן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגיות קוואקר
צילום: אבישי זיגמן
מומלצים