שתף קטע נבחר
 

יפות שבא לבכות: קאפקייקס שוקולד ופיסטוק

אי אפשר שלא להתאהב בקאפקייקס - יפות מבחוץ וטעימות מבפנים. יולה זובריצקי מגישה לכם מתכון מצולם של הקונדיטורית רות אוליבר לקאפקייקס במילוי גנאש שוקולד מריר ובציפוי קרם שוקולד לבן ופיסטוק

מה שנפלא בקאפקייקס זה אינסוף הטעמים והקישוטים שאפשר להכין, חדוות היצירה והשמחה שנוצרת סביב העוגות הקטנות - גם בהכנה כשמשלבים טעמים וצבעים, וגם כשאוכלים. פתרון נפלא להוספת צבע ושמחה לכל אירוע.

 

לאחרונה השתתפתי בסדנת קאפקייקס צבעונית וטעימה בהדרכתה של שף קונדיטורית רות אוליבר. הסדנה היתה חלק מהפעילות של "המטבח של מאיר השמן" - מפעל הזנה התנדבותי לילדים בבת ים שהוקם על ידי מאיר שואף. מדי יום מספק המטבח סנדוויצ'ים וארוחות צהריים לילדים שזוהי בדרך כלל הארוחה החמה היחידה לה יזכו במהלך היום. המטבח מנוהל במלואו על בסיס התנדבותי וכל המצרכים להכנת הארוחות הם תרומות. מיטב השפים בישראל מעבירים סדנאות בהתנדבות, במהלכן הם חולקים את הידע שלהם עם חובבי אוכל. ההכנסות מסייעות להמשך הפעילות ההתנדבותית.

 

במהלך הסדנה רות הכינה קאפקייקס במגוון מילויים וציפויים - קרם קרמל, קרם בוטנים, ואפילו קרם במבה אדומה וקרם סיגליות. מתוך שלל האפשרויות ביקשתי מרות לחלוק אתכם את המתכון לקאפקייקס חמודות במילוי גנאש שוקולד שלראשן קרם פיסטוק ירוק (העשוי משוקולד לבן ומשחת פיסטוק) ותות אדום טרי. חגיגה לעיניים - וגם לחובבי המתוקים. את אופן הרכבת הקאפקייקס תיעדתי בצילומים, כדי שתוכלו להיעזר בהם במהלך ההכנה.


(צילום: יולה זובריצקי)

 

קאפקייקס שוקולד עם קרם פיסטוק

מתכון של רות אוליבר, קייטרינג "אוליבר"

 

המרכיבים (ל-22 יחידות):

120 מ"ל שמן

350 גרם סוכר

125 מ"ל מים רותחים

50 גרם שוקולד קצוץ דק

1 כפית תמצית וניל

4 ביצים

200 גרם שמנת חמוצה

280 גרם קמח תופח

70 גרם קקאו

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

לגנאש שוקולד מריר:

100 גרם שוקולד מריר

50 מ"ל שמנת מתוקה

לציפוי: גנאש שוקולד לבן ופיסטוק

150 גרם שוקולד לבן

50 מל שמנת מתוקה

1 כפית משחת פיסטוק

לקישוט:

תותים 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. קאפקייקס: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים סוכר ושמן כ-3 דקות.
  3. בינתיים יוצקים מים רותחים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד להמסה מלאה. יוצקים לתערובת השמן והסוכר תוך כדי עבודת המיקסר.
  4. בקערה אחרת מערבבים וניל, ביצים ושמנת ומוסיפים לקערת המיקסר לאט לאט עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את החומרים היבשים בזה אחר זה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. שמים מאנז'טים מנייר בתבנית שקעים ויוצקים לתוכם את הבצק, עד ל-2/3 מגובה השקעים. אופים כ-20-25 דקות, עד שהקאפקייקס מוכנות.
  7. מילוי: ממיסים יחד בבאן מארי שוקולד ושמנת עד שהשוקולד נמס. מערבבים לתערובת הומוגנית ומסירים מהאש. מקררים כ-3 שעות.
  8. מקציפים את הגנאש עד שהוא מקבל מרקם של קרם סמיך. מעבירים למזרק או שקית זילוף.
  9. ציפוי: ממיסים יחד בבאן מארי שוקולד לבן ומשחת הפיסטוק עד שהשוקולד נמס. מערבבים לתערובת הומוגנית ומסירים מהאש. מקררים כ-3 שעות.
  10. מקציפים את הגנאש עד שהוא מקבל מרקם של קרם סמיך. מעבירים למזרק או שקית זילוף.
  11. הרכבה: מרוקנים את הקפקייקס בעזרת כפית, כף פריזיאן או גאדג'ט ייעודי (ראו תמונה).
  12. ממלאים את החור שנוצר בגנאש השוקולד המריר ומניחים בחזרה את החתיכה שהוצאנו מעל הגנאש. אל תדאגו אם היא מעט בולטת - הקרם הירוק יכסה אותה לחלוטין. 
  13. מזלפים את הגנאש הירוק בתנועות מעגליות הולכות וקטנות (ראו תמונה).
  14. מניחים תות מעל הגנאש הירוק.

 

צילום: יולה זובריצקי

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקאפקייק המוכנה
צילום: יולה זובריצקי
מומלצים