קליק בין כוכבים: לטייל ביקום בלי לקום מהמחשב
נמאס לכם קצת מכדור הארץ? צאו לטייל בשכונה עם טלסקופ מקוון שמשקיף לגלקסיות השכנות, כלי שיוצר התנגשויות בין כוכבי לכת, מיקרוסקופ-רשת שיראה לכם את החלקיקים הכי קטנים ואפילו גוגל אוראנוס. דבר מדהים, האינטרנט הזה
Scale Of The Universe: מאלקטרון ועד גלקסיה
אל תאמינו למה שמספרים לכם: הגודל ועוד איך קובע. ובתחום הפיזיקה, הוא חשוב במיוחד. Scale Of The Universe מאפשר לכם להתבונן פנימה או החוצה אל החומר ביקום, דרך הבדלי הגודל והמשקל של העצמים השונים, בסרגל זום פשוט וידידותי.
תוכלו להתחיל בגודל של אדם ולגלול בקלות מגלקסיה לגלקסיה או מגרגר חול ועד לפוזיטרון וכן הלאה - והכל עם מוזיקה חללית מגניבה שתורמת לאווירת "אין לי מה לעשות במשרד היום".
WorldWide Telescope: אל האינסוף ומעבר לו
כל מי שהיה קרבי בצבא למד איך מוצאים את כוכב הצפון. רוצים לפגוש אותו פעם? פרויקט World Wide Telescope של מיקרוסופט ונאסא מאפשר לכם לעשות את זה בדיוק. איך? על ידי שילוב בין מפת כוכבים ובין תמונות שצילמו הטלסקופים החזקים ביותר שבנתה האנושות.
אחרי הורדת התוכנה, תוכלו לצאת לשיטוט בשכונה הכוכבית. תוכלו לבחור כל עצם שמימי שתראו, להתקרב ולגלות אם הוא פלנטה, כוכב, אסטרואיד או משהו אחר, להביט לעומקן של ערפיליות מרהיבות וללמוד על החלל החיצון. אפשר לבחור אם להתבונן בשמים דרך צילום אולטרא סגול, החזרי רדיו טלסקופים, אינפרא אדום ועוד שלל כלים מעניינים.
מי שבבעלותו טלסקופ תואם, יוכל לחבר אותו לתוכנה ולשלוט בו דרכה, כדי לקבל יותר מידע על העצמים שהוא רואה. WWT היא תוכנה עם הרבה מאוד אפשרויות, וכדאי לצפות בסרטוני ההדרכה שלה כדי ליהנות מהן בצורה מלאה.
The Universe SandBox: להפוך סדרי עולם
אסטרונומים חוקרים את היקום, מנסים למצוא בו חוקיות ודפוסים מעניינים, לגלות בו חיים ולהוכיח תיאוריות פיזיקליות כמו חורים שחורים, קריסות קוואנטום ופתח תקווה.
לשם כך, יש להם תוכנות מורכבות להחריד, מודלים פיזיקליים ומתמטיים שיכולים להמיס את מוחו של אדם ממוצע, ועוד שלל כלים לא כיפיים במיוחד. לעומתם, The Universe SandBox היא תוכנה קלילה וכיפית שתאפשר לכם לשחק את אלוהים, במגרש המשחקים הכי גדול שיש: ביקום כולו.
רוצים לראות מה יקרה אם גלקסיה שכנה תפנה ימינה במקום שמאלה ותתנגש בגלקסיה שלנו? לשגר אסטרואידים? לגרום לכוכבי שביט לכתוב "שימי המלך" בחלל? לכבות את השמש?
עם TUS תוכלו לשנות את חוקי היקום, לגרום לכל אלה לקרות ואז לצפות במעשה ידכם באנימציה ממוחשבת יפה. היא אמנם כלי לאסטרונומים ופיזיקאים, אבל TUS היא כל כך פשוטה וידידותית שכל אחד יכול לשחק איתה קצת וללמוד איך להשתמש בה. עם קצת אימון, תוכלו אפילו לברוא מערכות כוכבים משלכם, ואז לפוצץ אותן.
עזבו אתכם מכדור הארץ: גוגל Mars, Moon ו-Sky
הרבה אנשים מכירים את גוגל Earth, כלי הניווט החביב שמאפשר לכם למצוא את הבית שלכם, או לטייל וירטואלית ברחבי העולם. מי שהתקין את התוכנה הפופולרית, יוכל לצאת ולחקור גם כוכבים אחרים, דרך אייקון הכוכב שבסרגל העליון שלה.
גוגל מאפשרת לכם לטייל על פני הירח (או לראות אותו פרוס בתצוגה דו ממדית), ולראות את כל אתרי הנחיתה של החלליות ששלחו לשם ארצות הברית וברית המועצות. אפשר גם לקפוץ לסיור קצר במאדים, הכוכב הרביעי מן השמש, שגם על פניו נחתו בעבר חלליות וגשושים.
בנוסף, לגוגל יש גם את שירות Sky, שהוא תמונת כוכבים שמשולבת עם צילומי טלסקופים, מאגרי מידע אסטרונומיים ועוד - בדומה ל-WorldWide Telescope של מיקרוסופט. הכלי של גוגל אמנם כולל הרבה פחות אפשרויות, אבל הממשק נוח ופשוט יותר, וכולל גם שילוב של מפת כוכבים מימי הביניים ועוד כלים חביבים.
Google Earth Hacks: לטייל בכוכב המוות
יש לא מעט כוכבים מעניינים בהרבה מהשלושה הרשמיים שיש בגוגל Earth. באתר Google Earth Hacks תוכלו למצוא גם את שבתאי, צדק, ותוכלו אפילו לבצע חקירה מעמיקה של אורנוס (יש בדיחות שמצחיקות רק באנגלית. ולפני עשר שנים). פשוט מורידים את הקבצים שבאתר, ופותחים בגוגל Earth. לגיקים משועממים במיוחד, יש אפילו סקין של כוכב המוות ממלחמת הכוכבים.
חבל שבעמוד סוכנות החלל הישראלית (שבאתר המשרד למדע וטכנולוגיה) אין שום כלי לסיור ביקום, או ללימוד על מושא המחקר של הסוכנות. מצד שני, בסרגל הראשי שלו תוכלו למצוא לוגו של ממשלת ישראל להורדה. תתעלו על זה, גוגל ומיקרוסופט.
מכירים עוד תוכנות ושירותים מקוונים לטיול בחלל? ספרו לנו בטוקבקים