שתף קטע נבחר

שיירה לעזה: המצרים מנעו כניסת איראנים וירדנים

חברי שיירת "אסיה 1" זכו לקבלת פנים חגיגית מצד ראשי חמאס ברצועה, ובהמשך יעבירו 170 טונות של ציוד בשווי כמיליון דולרים. אבל לא כולם נכנסו

במלאת כשנתיים לפרוץ מבצע עופרת יצוקה וכמה ימים אחרי שה"מרמרה" שבה לנמל הבית שלה באיסטנבול, הגיעו אמש (יום א') לרצועה 108 פעילים ממדינות אסיה, שעשו את כל הדרך ממולדותיהם עד לעיר אל-עריש שבצפון סיני - הפעם במטוס - וחצו את מעבר רפיח. המצרים מנעו כניסתם של 20 איראנים וירדנים. בהמשך, המשלחת אמורה להעביר לרצועה ציוד הומניטרי רב, שהגיע על-גבי ספינה רק לאחר שחברי המשלחת כבר נכנסו לעזה.

 

שיירת הסיוע, שזכתה לכינוי "אסיה 1", יצאה לדרכה מהודו כבר בראשית החודש שעבר. אחרי שנחתו באל-עריש, עשו את דרכם ישירות למעבר רפיח, והתקבלו ברצועה במסיבת עיתונאים חגיגית שנערכה בהשתתפות בכירי חמאס. אחד מראשי הארגון, אחמד יוסף, המשמש גם יו"ר "הוועדה הממשלתית לשבירת המצור", אמר באירוע כי "יש לשיירות הללו חשיבות עליונה בדרך להסרת המצור, וכן בהפניית תשומת הלב הבינלאומית לסוגייה הפלסטינית".


אורחים של כבוד ברצועה. חברי המשלחת האסייאתית (צילום: AFP)

 

דובר השיירה, פיירוז מיסברולה מהודו, אמר כי "מדובר במשלחת בעלת חשיבות היסטורית, שכן היא הגדולה ביותר מסוגה שיצאה ממדינות אסיה במטרה להסיר את המצור שהוטל על רצועת עזה".

 

מיסברולה סיפר כי משתתפי השיירה באים מרקע של מגוון דתות, תנועות ומפלגות מכל רחבי העולם. "ברוב המדינות שעברנו בהן חיבקו אותנו באהבה והפגינו הזדהות עם הסבל הפלסטיני", הוא סיפר - וציין כי "הייתה גם הזדהות גדולה של מנהיגים וממשלות במדינות שונות, ובהן סוריה, טורקיה, איראן, לבנון והודו".

 

מי שלא זכו למחמאות מצד הדובר היו דווקא שלטונות מצרים, שהיו אלו שאפשרו לאנשיו להיכנס לרצועה דרך מעבר רפיח. מיסברולה מחה על היחס שקיבלו הוא ואנשיו במדינה וציין כי "המצרים מנעו מכמה מאנשינו להיכנס לעזה".


הפעילים במטוס, הציוד - דרך הים. חברי "אסיה 1" בעזה (צילום: AFP)

 

הציוד שהביאו עמם כולל סיוע הומניטרי ששוויו מוערך בכמיליון דולרים והועמס על ספינה הנושאת את השם "סלאם וואי". היא עגנה בנמל אל-עריש כשעל סיפונה כ-170 טונות של ציוד ומוצרי מזון שונים, ובהם תה, סוכר, חומוס, אורז, ספגטי וארבעה אמבולנסים מלאים בתרופות במשקל של שישה טונות כל אחד.

 

כמו כן, אמורים הפעילים להעביר לרצועה גם גנראטור לייצור חשמל וכלים נוספים, שנמצאים על הספינה - לצד שמונה פעילים שאמורים להצטרף בהמשך לחבריהם שכבר שוהים בעזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דגלי פלסטין וטורקיה. השיירה מאסיה בעזה
צילום: AFP
מומלצים