שתף קטע נבחר
 

הלוק החדש של המלבי

את הגוש הרוטט מג'לטין מחליף קרם רך ומפנק. את הסירופ האדום והמתוק להחריד מחליפים תותים בבלסמי. אפילו הפיסטוק הופך לקראמבל קראנצ'י - נטלי לוין עושה מייק-אובר למלבי

במשך שנים רבות הייתה לי בעיה עם תותים; מאז שאני זוכרת את עצמי לא אהבתי את הפרי הזה בכלל. לא משנה באיזו צורה, כל מאכל שהיה לו אפילו טעם קלוש של תות, נדחה על ידי ברגע. אי-שם, לפני כשלוש שנים, בעיצומו של טיול מושלם לניו זילנד, החלטתי לנסות את התותים בורסיות שונות ומשונות, ומאז אנחנו חברים מאוד טובים. עד היום אני לא ממש מצליחה להבין מה גרם לי לסלידה העמוקה הזאת מהפרי הזה, ובטח לא מה גרם לי להתחיל לאהוב אותו כל כך. היום אני בעיקר שמחה ששיניתי את דעתי, משום שכבר שלוש שנים תמימות שאני מייחלת לחורף בכל שנה מחדש, רק בגלל הפרי המהמם והטעים הזה (נו, וגם הגשם, כמובן - כשהוא מחליט להגיע).

 

הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

 

כחלק מהקניות השבועיות שלנו במכולת בכל שבוע, נכנסת אל השקית גם סלסלת תותים אדומים ומפתים, שמגיעים הביתה וממתינים בזהירות במקרר עד לחיסולם. בדרך-כלל אני אוכלת אותם כמו שהם, בלי שום דבר, אבל כשבא לי ממש להתפנק אני מערבבת אותם עם מעט חומץ בלסמי וסוכר, ואוכלת יחד עם שמנת חמוצה. הפשטות הזאת מופלאה בעיני, ומבחינתי זהו אחד הפינוקים הטובים והמהירים ביותר שאפשר להכין, במיוחד כשאין זמן לכלום.

 

השבוע החלטתי שאני חייבת לעשות משהו קצת יותר מעניין עם תותים בבלסמי, והפור נפל על מלבי שמנת ווניל. במוחי כבר דמיינתי את הרכות המפנקת (וחלילה לא ג'לטינית!) של המלבי, ביחד עם עקצוץ התותים, וניגשתי למטבח. בעוד המלבי מתקרר בכוסיות, חיפשתי מה לעשות ועלה בראשי הרעיון להכין גם קראמבל פיסטוק (ואפילו צילמתי קצת את שלבי ההכנה שלו), שייתן קצת קראנץ' פריך ושובב לקינוח הזה. בסופו של דבר התקבל קינוח שנראה כאילו עבדו עליו מינימום יומיים, אז אל תגלו שלקח לי שעה נטו (בהגזמה) להכין אותו. 


ככה מכינים קראמבל פיסטוק (צילום: נטלי לוין)

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • מהכמות הרשומה במתכון נשאר לא מעט קראמבל "מיותר", אך אפשר לאכול אותו בערך עם כל דבר. אני אוהבת לפזר על גלידה או על קרם ברולה - תתפרעו!
  • את התותים בבלסמי מומלץ להכין ראשונים, כדי שיהיה להם זמן לספוג את טעמי החומץ והסוכר. ניתן לשמור אותם עד 24 שעות במקרר, מכוסים היטב.
  • ניתן להקפיא את המלבי המוכן בכוסיות עד שבוע (ללא התוספות).
  • אם לא אוהבים פיסטוקים, אפשר להכין את הקראמבל עם כל אגוז אחר שאוהבים. אגוזי לוז או פקאן ישתלבו נפלא.
  • הכי טוב להרכיב את המלבי יחד עם התותים והקראמבל ממש לפני ההגשה.
  • אני אוהבת להשתמש בסוכר חום דמררה לקראמבל. הגרגרים הגדולים יחסית של הסוכר מוסיפים קראנץ' מאוד נעים לאחר האפייה. אם אין לכם סוכר חום דמררה בהחלט אפשר להמיר בסוכר לבן.


קראמבל פיסטוק, משמאל לפני האפייה ומימין אחרי (צילום: נטלי לוין) 

 

מלבי וניל עם תותים בבלסמי וקראמבל פיסטוק

המרכיבים (ל-5 מנות אישיות קטנות):

למלבי וניל:

1 כף (15 גרם) קורנפלור + כף מים

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

3/4 כוס (150 מ"ל) חלב

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

1 כפית מחית וניל

1 כף מי ורדים

לקראמבל פיסטוק:

50 גרם פיסטוקים קלופים טבעיים

1/3 כוס (50 גרם) קמח לבן

1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום דמררה

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית מחית וניל

לתותים בבלסמי:

200 גרם תותים חתוכים לקוביות קטנות

1 כף (15 מ"ל) חומץ בלסמי

1 כף סוכר לבן

דבש לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מלבי וניל: בקערית קטנה מערבבים יחד קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס ומתקבל נוזל לבן.
  2. בתוך סיר קטן מניחים יחד שמנת מתוקה, חלב, סוכר וווניל ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים פנימה, בבת-אחת, את הקורנפלור המדולל וטורפים במרץ עד שהמלבי מסמיך (3-4 דק' של טריפה על להבה בינונית).
  4. מורידים מהאש ומוסיפים את מי הורדים בערבוב מהיר.
  5. מסננים את התערובת ומוזגים לכלים אישיים (חשוב לא למלא יותר מחצי כוס) ומצננים במקרר 2-3 שעות.
  6. קראמבל פיסטוק: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הפיסטוקים עד שהם קצוצים גס.
  7. מוסיפים קמח, סוכר חום, חמאה ווניל ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  8. מעבירים את הקראמבל לתבנית תנור עם נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לומפ' של 170 מעלות למשך 6-8 דק', עד שהקראמבל מזהיב. מצננים לחלוטין.
  9. תותים בבלסמי: בקערה קטנה מניחים את התותים החתוכים. מוסיפים את החומץ הבלסמי והסוכר ומערבבים היטב. מניחים לפחות לחצי שעה לספיגת הטעמים.
  10. הרכבת המנה: מעל כל מלבי שמים כף או שתיים של תותים בבלסמי, ומעל הכל מעט קראמבל פיסטוק. מזלפים מעט דבש ומגישים מיד.


מלבי וניל עם תותים בבלסמי וקראמבל פיסטוק (צילום: נטלי לוין)

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מלבי וניל עם תותים בבלסמי וקראמבל פיסטוק
צילום: נטלי לוין
מומלצים