שתף קטע נבחר
 
צילום: רון כהן

זמר מחאה בבגדי עבודה

אבי בניון אולי מתון יותר בדעותיו מאחיו עמיר, אבל אלבומו החדש מכיל כתבי אישום חברתיים חריפים לא פחות. ראיון על סטיגמות ועל העבודה כשיפוצניק. וגם, איציק דדיה בן ה-17 מביא רוח חילונית לפופ המזרחי-דתי

לא פשוט להיות אבי בניון. שני אלבומיו הראשונים של הזמר, "לא אוותר" (2003) ו"אברהם" (2007) זכו לביקורות טובות, אבל נראה שבמדיה התעקשו בכל זאת לקטלג את בניון כ"אח של", למרות שלאח הצעיר יותר היה מה להציע מאשר רק את שם המשפחה המפורסם שלו. האחים לבית בניון דומים, אבל גם שונים. בעוד שעמיר הוא החריף מביניהם, אבי, הצעיר ממנו בארבע שנים, יותר מתון. גם ההשפעות המוזיקליות שלו מגיעות ממקומות נוספים - מוזיקה הודית וספרדית, למשל.

 

עכשיו יוצא אלבומו השלישי "חלום חדש", יצירה מעניינת עם נשמה מיוחדת וגדולה. לסינגל החדש מתוכו,"בשם החופש", כתב אישום חברתי נוקב למדי, תוכלו להאזין כאן.

היום (ד') יקיים בניון הצעיר הופעת בכורה בצוותא תל-אביב, כשבשורה הראשונה בקהל יעודד אותו אחיו הגדול והמפורסם. 

 

"חשבתי פשוט לא להמשיך", מספר בניון על התקופה שאחרי אלבומו "אברהם", שלא זכה להצלחה המצופה, "צריך הרבה כוחות להתמודד עם השוק הזה, עם העולם הזה. הרבה פעמים יש עליך סטיגמה בכל מיני מקומות, ולא תמיד יש כוח להתמודד עם זה. למרות שהדחף ליצור הוא לא משהו שאפשר לכבוש, אני חושב שזה גם קצת לחטוא, להגיד לקב"ה 'עם כל הכבוד לכישרון שנתת לי - אני מעדיף לעשות משהו אחר'. אם יש מחיר שצריך לשלם - אז נשלם".


בניון. "לא תמיד יש כוח להתמודד עם הסטיגמות" (צילום: ענבר טל) 

 

אני מניח שאתה מתכוון להשוואות הבלתי פוסקות עם עמיר אחיך.

 

"בין היתר. אבל באופן כללי, כשמראש מתייחסים אליך כאל עוד משהו שדומה למשהו אחר, אתה לא מקבל את תשומת הלב המתבקשת. הייתי מתמודד טוב יותר אם היו שומעים אותי קודם ואז אומרים שלא אוהבים. אבל אם מראש זה לא מגיע לאוזניים - זו הבעיה".

 

ועדיין, כדי להשלים הכנסה אתה עובד כשיפוצניק ביומיום. איך זה מסתדר ביחד?

 

"ברוך השם, אני עובד בחברה הקבלנית של אבא שלי. הוא מאוד דוחף ורוצה לעזור גם בקריירה שלי. מהבחינה הזאת יש לי את כל האפשרויות לעשות מה שצריך כדי להצליח, אז מובן שיש לי גיבוי מלא לקיים ראיונות, חזרות, ימי אולפן וכו', גם אם לפעמים זה לא הכי נוח מבחינת העבודה".

 

מזהים אותך לפעמים בעבודה?

 

"בדרך כלל, אנחנו משפצים מבנים ריקים. אבל כן, קורה לי די הרבה שקבלנים, פועלים וכו' מזהים אותי כי יום לפני הם קראו כתבה עליי. לפעמים זה לא מסתדר להם עם בגדי העבודה, אבל אני שמח מאוד שאני מתפרנס בכבוד".

 

בסינגל "בשם החופש" יש מילים לא פשוטות - "בשם החופש אתה חופשי לשלול ממני את החופש שלי, בשם ההיגיון אתה סבור שאין מקום למילה משלי". מאיפה זה מגיע?

 

"אתה תופס איך הרבה מאוד אנשים מסביבך, כולל אתה עצמך, מתחילים להרגיש שהם לא יכולים להגיד את מה שהם רוצים. יש חופש ביטוי אמיתי כביכול, אבל רק אם אתה מגיע ממגזר מאוד מסוים. וכל זה קורה במקום כביכול מאוד פתוח וליברלי. ואז אתה רוצה לצעוק את העיוות הזה, שבשם חופש דיבור אי אפשר לדבר. עם זה, בסופו של דבר אני רואה הרבה תקווה. בסוף נלמד להסתדר".

 

מ"היא" לקדוש ברוך "הוא"

 

שימו לב לאיציק דדיה, זמר חדש וצעיר (17), בוגר להקת הקינדרלך, שנחשב היום לאחד הכוכבים המבטיחים בז'אנר המזרחי-דתי ושהוציא בימים אלה אלבום בכורה. הסיבה להצלחתו הענקית היא שדדיה לא מנסה להיות אברהם פריד או מרדכי בן דוד הבא, אלא משה פרץ ודודו אהרון. אלא שבמקום לשיר "היא" הוא משנה את המילים ל"הוא" והקהל הדתי עף על זה. הנה השיר "והעיקר שנהנה".

כמו כל אלבום של פרץ או אהרון, גם זה של דדיה עמוס בלהיטים פוטנציאלים, כשחלקם מתאימים יותר להגדרה פופ מאשר מזרחי: בין היתר בסינגלים "והעיקר שנהנה", "אני נסחף", "בתפילה" ו"עם ישראל חי". לי, אישית, קשה לראות את הממד הרוחני כאן. מה שכן, האלבום מצליח להציג מוזיקה (לכאורה) כשרה שתגרום לחלק מהציבור הדתי הצמא לקצת אוויר חילוני. מעין תחושה שהנה, גם אנחנו שם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בניון. לפעמים הפועלים מזהים אותו
צילום: עטיפת הסינגל
דדיה. מחליף "היא" ב"הוא"
צילום: איתן טל
לאתר ההטבות
מומלצים