שתף קטע נבחר
 

"תפקיד ההיי טק – לא לפתור בעיות חברתיות"

מנכ"ל חברת אלאדין שהשתתף בכנס בנושא אפליית חרדים וערבים בשוק העבודה טען כי המעסיקים לא יכולים לפתור את הבעיה. "צריך להתייחס לאדם לפי איך שהוא ולא לפי איך שהוא צבוע", אמר. מנכ"ל משרד רה"מ: למעסיקים חלק באחריות

כיצד מתייחסים מעסיקי ההיי טק לממצאים הקשים שפורסמו היום (ג') בדוח אונו על מספרם הזעום של הערבים, החרדים והמוגבלים בהיי טק? ינקי מרגלית, מייסד ומנכ"לה לשעבר של חברת ההיי טק אלאדין, שהשתתף בכנס שנערך במכללה ניסה לענות. "נורא קל להגיע לתעשייה ולהיי טק ולהגיד: שהמעסיקים העשירים והחזקים יקבלו אותם לעבודה", אמר. "יש לנו תפקיד בהיי טק והוא מאוד קשה: להתחרות בשוק גלובלי ועולמי".

 

 

לדברי, מרגלית, "הרתיעה שיש לנו להעסיק ערבים וחרדים היא בערך כמו הרתיעה של כל האוכלוסיה להעסיק אותם או להשכיר להם דירות. יש לחברה הישראלית רתיעה מהזר ומהשונה. אנחנו לא רוצים להשכיר להם דירות ולא רוצים אותם בשכונה שלנו, רוצים שכל הבעיות ייפתרו במקום אחר. אבל אנחנו בהיי טק יכולים על בסיס תפוקה, על בסיס פונקציונלי, להעסיק כל אחד.

 

"התפקיד שלנו הוא להתחרות ולהצליח, לא לפתור בעיות חברתיות. חיפשתי פעם מנהל טכנולוגיה ראשי לחברה, תפקיד חשוב מאוד מאוד. אחד המועמדים היה חרדי. אני מוכן לקבל כל אחד, אבל השאלה שעניינה אותי כמעסיק הייתה האם תוכל לתקן את האינטרנט כשהוא יקרוס בשבת.

 

"לקחתי אותו לעבודה כי היו לו יכולות. וכשהאינטרנט קרס בשבת החלפתי אותו בעצמי. הוא הביא מספיק איכות בשביל להתגבר על הבעיה הזאת, מצאנו לזה פתרון. העובד שמביא איכות יתקבל לעבודה. אנחנו, המעסיקים, כמו כולם, ולא אנחנו נפתור את הבעיה"

 

מנכ"ל משרד ראש הממשלה איל גבאי שהשתתף באותו פאנל אמר: "אני דווקא חושב שבשורה התחתונה יש למעסיקים חלק באחריות. התפקיד של הממשלה הוא חשוב. הממשלה צריכה לספק להם כלים להשתלב. שתהיה להם תחבורה ציבורית להגיע מהכפר לעבודה ומעון יום להשאיר את הילדים, ושלא יהיו קצבאות שהם תמריצים שלא לעבוד.

 

"אנחנו משנים את הדברים האלה בשנים האחרונות. חסמנו את צינור החמצן השלילי של הקצבאות שהיו תמריץ שלא לעבוד. אבל בסופו של דבר המעסיק יעדיף לא לקלוט ערבים או רואה שחור בעיניים כשנכנס חרדי - היא לא תקלוט אותם לעבודה".

 

"התעשייה צריכה להיות פתוחה"

בתשובה לשאלת כתב ynet, אטילה שומפלבי שהנחה את הכנס, למה, אם שיקולי המעסיקים הם תועלתניים בלבד, יש כל כך מעט ערבים בהיי טק, ענה מרגלית: "היה לי ערבי בתפקיד בכיר בחברה שאחרי זמן מה עזב את העבודה ואמר שהוא לא רוצה לעבוד בהיי טק.

 

"שאלתי אותו למה והוא אמר: כי זה כרוך בנסיעות לחו"ל כל הזמן, ואני לא יכול לסבול יותר את החיפושים והבדיקות שעושים לי בשדה התעופה. התשובה לשאלה שלך היא שמי שלא מקבל עובדים ממגזר מסוים פוגע בשיקולי התועלת של עצמו, הוא לא באמת איש היי טק טוב.

 

"בשביל לבנות תעשיית היי טק טובה יותר היא צריכה להיות באמת פתוחה לכל מי שפתוח, לכל מי שרוצה לעבוד. אנחנו צריכים להתייחס לאדם לפי איך שהוא ולא לפי איך שהוא צבוע. 30% מהעובדים בעמק הסיליקון האמריקני הם בכלל לא אמריקנים, וזה אחד מסודות ההצלחה שלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים