ראיות נגד מנכ"ל משרד הפנים על מרמה וזיוף
המשטרה מסרה כי המנכ"ל גבי מימון הודה בחקירתו שזכה במרמה בקרקעות של מנהל מקרקעי ישראל ביישוב יד בנימין וממליצה להעמידו לדין. המלצה גם נגד ראש מועצת נחל שורק
המשטרה הודיעה בצהריים (יום ד') כי היא ממליצה להעמיד לדין את מנכ"ל משרד הפנים, גבי מימון, בחשד לקבלת דבר במרמה ושימוש במסמך מזויף. המשטרה מסרה כי מימון הודה בחקירתו שזכה במרמה בקרקעות של מנהל מקרקעי ישראל ביישוב יד בנימין.
במסגרת חקירת הפרשה, הוחלט במשטרה להמליץ להעמיד לדין גם את ראש מועצת נחל שורק, אלי אסקוזידו, החשוד במרמה, הפרת אמונים ומתן תעודה כוזבת. תיק החקירה הועבר לפרקליטות - שם תתקבל החלטה בהתאם להמלצת המשטרה בנוגע להגשת כתב אישום נגד השניים.
חקירת הפרשה באוקטובר 2010 העלתה חשד כי מימון השתמש באשת-קש כדי לרכוש קרקע לבנייה של מינהל מקרקעי ישראל לבנייה ביישוב יד בנימין שבדרום השפלה שהייתה מיועדת למפוני גוש קטיף או תושבי האזור. הוא לא
עמד בקריטריונים שנקבעו לשם כך, ולכן הפעיל על-פי החשד את אותה האשה - שושנה פרידמן, אם ל-16 ילדים.
בבקשת המעצר שהגישה היחידה הכלכלית נכתב כי היקף המרמה בפרשה נאמד במיליון וחצי שקלים וקשור בחמישה מגרשים. "החשודים חברו בצוותא וביצעו מרמה כלפי מינהל מקרקעי ישראל. באמצעות שימוש באנשי קש, הם שמו לעצמם מטרה לזכות במגרשים שלא יכלו לזכות בהם כדין - כל זאת, תוך זיוף מסמכים", נכתב אז.
פרקליטתו של מימון, עו"ד פנינה גיא ממשרד גדעון פישר ושות', מסרה בתגובה כי "עבירת הלבנת ההון שהייתה העיקרית והחמורה מבין אלו שיוחסו למרשי לא נמצאת בין המלצות המשטרה וחבל שיוחסה לו מלכתחילה. זה היה ניסיון נואל להעצים את החשדות נגדו. באשר ליתר העבירות, מדובר בהמלצה שאינה מחייבת את הפרקליטות ומרשי ממשיך להכחיש שביצע אותן".
המהלך שביצע מימון התאפשר בין השאר הודות לשיתוף פעולה מצד ראש המועצה אסקוזידו, שהעניק למימון ולאנשים נוספים תעודות כוזבות שאפשרו להם לזכות במכרז. לפי החשד, מימון זכה בשתי קרקעות.
אסקוזידו מסר בתגובה: "לא ברור לי מדוע מנסים לכרוך את שמי במשהו שאין לי שום קשר אליו. הדברים בוודאי עוד יתבהרו בהמשך".