שתף קטע נבחר

 

רוזן: "ישי הוא שיא הצביעות, נתניהו לא מוסרי"

אחרי העצרת הדרמטית שבה קטעו בני משפחות הנספים באסון הכרמל את נאום רה"מ, הבטיח בן זוגה של אהובה תומר, שהיה ראשון המתפרצים, כי עדיין לא אמר את המילה האחרונה: "נתניהו פועל בלי מוסר כשישי ממשיך לשבת בממשלה"

קרוב המשפחה הראשון שהתפרץ לדבריו של נתניהו לא מתכוון לסיים את המחאה עם תום הטקס. דני רוזן, בן זוגה של מפקדת משטרת חיפה המנוחה, תת-ניצב אהובה תומר, דרש מראש הממשלה להוציא את שר הפנים אלי ישי מהאולם שבו נערך טקס הזיכרון במלאת חודש לאסון הכרמל. אחרי שוך המהומה, הוא הבטיח שטרם אמר את המילה האחרונה. "לא אשתוק ולא אשקוט על השמרים, בטח לא כל עוד אלי ישי הוא שר הפנים במדינת ישראל".

 

 

    ישי נאלץ לעזוב את האירוע בבושת פנים, אך רוזן הסביר כי עצם נוכחותו במקום היא שעוררה את חמתו. "אלי ישי הוא שיא הצביעות, הגעתו לאירוע כזה היא סטירת לחי לאינטליגנציה של ההורים השכולים. הוא ישב שם וטרח לצאת רק אחרי שהרבנים הראשיים הגיעו. מה שקורה במדינה לא מעניין אותו, אלא רק מה שקורה במדינת ההלכה שלו".

     

    המהומה בטקס: "נתניהו שקרן"

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    רוזן הדגיש כי אמר את דבריו בשם עצמו ולא התיימר לייצג את כל קרובי הנספים. הוא הגיש לראש הממשלה מכתב והתקרב לשר ישי, וכעבור זמן קצר התפתח עימות בינו לבין מאבטחיו. בתום האירוע, אחרי שנתניהו סיים לשאת את דבריו, זכה לקריאות גנאי מכל עבר, ומתוך הקהל נשמעו צעקות: "שקרן", "דורשים ועדת חקירה" ועוד.

     

    למרות זאת, הפנה רוזן את עיקר חצי הביקורת שלו לעבר שר הפנים. "אם אנחנו קוראים את דו"חות המבקר מההתחלה ועד הסוף, הם כולם מאשימים את ישי. לא ייתכן שאדם כזה יבוא לשבת בשורה הראשונה, כמו מכובד. ראש ממשלה פועל בלי מוסר כשהוא מאפשר לישי להמשיך לשבת בממשלה. מי שגורם לסכנות הם לא האנשים הרעים, אלא דווקא אלה שלא עושים שום דבר כדי למנוע את המעשים האלה".

     

    על הרקע שבו פרצה המהומה, סיפר רוזן: "המתנתי עד שהנשיא יסיים את דבריו, ואז פניתי לראש הממשלה והבהרתי לו שלא ייתכן שהוא יתיר לאלי ישי להמשיך לשבת פה. אמרתי לו שאם הוא לא יוציא אותו, אני אצא. העובדה שנוצרה אחר כך התקוממות כבר לא הייתה באחריותי".


    דני רוזן מתעמת עם המאבטחים, נתניהו נותר על הבמה (צילום: חגי דקל) 

     

    כשנשאל מדוע לא פנה לישי בדרישה שידיר את רגליו מהאירוע עוד טרם הטקס, השיב רוזן: "לא ידעתי מי מגיע לכאן. הוא היה צריך להתבייש ולא לבוא".

     

    קולות אחרים בקהל: "זה אמור היה להיות אירוע מכובד" 

    הצעד שנקט רוזן והדרמה שהתעוררה בקהל, שהשכיחה את העובדה שמדובר היה באירוע זיכרון ממלכתי, לא התקבל בהבנה בקרב כולם, ואף גם לא בקרב כל מי ששילם מחיר יקר באסון. "הכעס מובן, אבל זה לא היה המקום ליצור כזו פרובוקציה ומהומה", אמרה אירית כהן, אחותה של קצינת השב"ס אפרת כהן שנספתה בשריפה. "זה אמור היה להיות אירוע מכובד. הרבה משפחות לא היו מרוצות ממה שקרה שם, וביקשו ממי שצעק שפשוט יצא ויעזוב".

     

    גם האני ביבאר מהכפר ג'ת, אביו של שאדי שנספה באסון, חש אי נוחות לנוכח ההתרחשויות. "היה חשוב לכבד את הטקס, על אף חילוקי הדעות. הכאב הוא רב. חשוב שיהיה דיון על האסון, אבל חשוב גם לשמור על כבודם של יקירינו, בוודאי בטקס התייחדות כמו זה שהיה הערב. אסור למנוע ביקורת, אבל חשוב למצוא את הדרך להציג אותה בצורה מכובדת".


    נתניהו על הבמה, המאבטחים מקיפים אותו (צילום: AP)

     

    לעומתם, אמר נתן צידקי, חמו של ירון ברמי, אחד ההרוגים: "אנחנו רוצים לדעת מה קרה שם, מה האמת. אף אחד לא מוכן להגיד לנו מה קרה שם. כולם משקרים לנו כי אף אחד לא יודע".

     

    "כששמעתי את דבריו של ראש הממשלה קיוויתי סוף סוף לשמוע את האמת, אבל הוא דיבר ודיבר ודיבר ובסוף אמר יהי זכרם ברוך וירד", זעם צידקי. "מה שמעניין אותנו זה גל-עד? מה שמעניין אותנו זה אם היערות יהיו ירוקים? מעניין אותנו ש-44 ילדים נשרפו ואף אחד לא מוכן להגיד לנו איך ולמה".

     

    אשתו של ברמי אמרה: "את אף אחד לא מעניין הדם של בעלי, מעניין אותם רק לשמור על הכסא שלהם, אני רוצה שהם ישלמו על זה בכיסאות שלהם".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    דני רוזן בטקס
    צילום: חגי דקל
    ישי מגורש מהאולם, הערב
    צילום: רויטרס
    מומלצים