קצב ההליכה של סבא יחזה את תוחלת החיים שלו
זה נשמע פשטני מדי, אבל מדובר בתוצאות מחקר בן 14 שנה, שכלל למעלה מ-34 אלף משתתפים: חוקרים בארה"ב מצאו כי קשישים שצעדו בקצב מהיר יותר, היו בעלי פרמטרי בריאות טובים יותר והאריכו חיים בהשוואה לאלו שהלכו לאט יותר
אם תרצו לדעת מה תהיה תוחלת חייו של הסבא, מדדו את קצב הליכתו. על פי מחקר חדש שפורסם בגליון החדש של ההסתדרות הרפואית האמריקנית JAMA, קיים קשר מובהק בין מהירות ההליכה ושיעורי ההישרדות למטופלים מעל גיל 65.
המחקר שכלל תוצאות תשעה מחקרי שנערכו בין השנים 1986 ל-2000 הראהמחקר ישראלי קודם
פעילות גופנית בזקנים משפרת שריר
ד"ר איתי גל
חוקרים מאוניברסיטת תל אביב מצאו עליה במספר תאי הגזע היוצרים רקמות שריר, אצל חולדות זקנות שרצו על הליכון. ההשערה: פעילות גופנית מונעת את הרס תאי הגזע ומאפשרת שמירה על מסת השריר
"הליכה דורשת אנרגיה, שליטת תנועה ותמיכה במערכות רבות כולל הלב, ריאות, מערכת הדם, העצבים והשרירים" כתבו החוקרים, "האטת התנועה עשויה לשקף נזק למערכות וצריכה אנרגטית גבוהה במהלך ההליכה".
כאמור, מהירות הצעידה העידה על תוחלת החיים, ובמיוחד לאחר גיל 75 שנים. "צעידה מסמלת עוד סמן למצב בריאותי", כתבו מומחים במאמר נלווה, "והוא נותן תמיכה משמעותית למחקרים קודמים הכוללים את מצב הבריאות. קצב ההליכה לא צריך להיות הפרמטר היחיד להתערבות רפואית, אך הוא בהחלט עשוי להיות סימן מקדים לבריאותו של הקשיש".
קשישים. הישרדות בקצב
צילום: איתי גל
מומלצים