שתף קטע נבחר

 

באלמר רוצה שתצעקו ותנופפו בידיים

מנכ"ל מיקרוסופט מציג באירוע הפתיחה של תערוכת CES את היישום הבא של קינקט: לשלוט על התכנים בטלוויזיה בנפנופי יד והוראות בעל פה. ההכרזות של מיקרוסופט מנאום הפתיחה של CES: השכרת סרטים בנפנוף, אוואטר שמחקה את הבעות הפנים שלכם – וגם קצת ווינדוס 8

אם נשפוט על פי ההתלהבות בה פתח באלמר את כינוס הפתיחה של תערוכת CES 2011, נראה שהשקת קינקט של Xbox 360 הפכה את חברת הענק מיקרוסופט לישות מאושרת יותר. שמונה מיליון יחידות קינקט נמכרו בחודשיים הראשונים להשקה, במה שמסתמנת כשנה הטובה ביותר לאקסבוקס אי פעם.

 

קינקט, שכתבנו עליו בהרחבה כאן, נועד במקור להיות בקר תנועה חדש למשחקים באקסבוקס, אבל מה שהתחיל במשחקים הופך לאט למכונת מדיה בסלון. שם המשחק החדש, עליו הכריז היום באלמר, הוא טלוויזיה: סרטים, מוזיקה ותכני ספורט.

 


 

נפנפת? קיבלת את "חגיגה בסנוקר"

בקר הקינקט, שמזהה את תנועות הגוף של המשתמש, הופך אותן לפקודות שהופכות לפעולות שמוצגות על מסך הטלוויזיה. זה אומר, למשל, שאת רשימת הסרטים בספריה הביתית ניתן להעלות על ידי הוראה קולית של הצופה. לאחר מכן מדפדפים ברשימה בעזרת הנפת יד מצד לצד ובוחרים בסרט המבוקש בעזרת תנועה אחרת. באופן דומה אפשר להשמיע מוזיקה (שבאלמר הציג באמצעות אפליקציית Zune).

 

למיקרוסופט ולאקסבוקס יש שיתוף פעולה עם שירות השכרת הסרטים (ועוד) Netflix. החל מהאביב הקרוב יהיה אפשר לנפנף בידיים ולהזמין תכנים גם מ-Hulu.

 

ומה עם ספורט? רשת Xbox Live, שלא זמינה לישראלים, מאפשרת שילוב של צפיה במשחקים של ערוץ הספורט ESPN ופעילות חברתית, כמו למשל לארגן הימורים בין החברים מי מנצח במשחק מסוים וגם לשתף אותם תוך כדי משחק ברשמים או דעות על מה שקורה במגרש, בדומה לחווית צפיה משותפת עם החברים בבית.

 


 

Avatar Kinect

בקר הקינקט מזהה לא את תנועות היד שלכם. הוא יודע להבין ולתרגם גם הבעות פנים כמו חיוך או צחוק גדול. שירות Avatar, שהוכרז רשמית, מאפשר לארגן פגישה קבוצתית בעולם הקינקט. אפשר לחשוב על זה בתור צ'אט בעולם וירטואלי. בעולם הזה כל משתתף מקבל דמות מצוירת, שזזה, מחווה, צוחקת, צועקת ובוכה לפי תנועות האדם שמפעיל אותה.  

 

 

המסך נגע בי קודם

מיקרוסופט הציגה גם את מסך המגע Surface בשיתוף סמסונג. את המצלמות שבדגם הראשון שימשו כחיישני מגע, החליפו חיישנים בטכנולוגיית אינפרא אדום שהופכים כל פיקסל במסך למצלמה זעירה, מה שהקפיץ את רמת הדיוק בשליטה. כעת המסך מסוגל לזהות גם חפצים שניצבים מולו ולהגיב בהתאם, למשל אם נוגעים במסך עם תמונה או נייר מודפס כלשהוא, המערכת יכולה להציג תרחיש מסויים שמותאם לתמונה ספציפית.

 

ומה עם ווינדוס 8?

גרסת ווינדוס הבאה תציג שינוי תפיסה והיא תתמוך במערכות חומרה חדשות, בניהן מערכות המבוססות על שבב SoC - System on a Chip. הגמישות החדשה תאפשר את התקנת מערכת ההפעלה על פלטפורמות שונות והיא תרוץ עליהן באופן טבעי (ולא וירטואלי, כפי שקורה כיום) מבלי הצורך בביצוע שינויים והתאמות מצד המשתמש. זה יכלול גם הרצת תוכנות שונות ללא בעיה, כמו למשל הרצת וורד או Power Point על מחשב כף יד מבוסס מעבד ARM - בדיוק כמו על מחשב PC ממוצע, כולל התקנת דרייברים למצלמות, מדפסות ועוד.

 

זאת אומרת שאפשר יהיה להתקין את ווינדוס החדשה על מגוון רחב של פלטפורמות, נייחות כניידות, והיא תהווה הרחבה של הרעיון כי מחשב הוא כבר מזמן אינו רק קופסה שמחוברת לקיר עם כבלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סטיב באלמר מיקרוסופט קינקט Kinect CES 2011 אייסר ACER
צילום: ליאור קורן, dtown
מומלצים