שתף קטע נבחר
 

זה הפלאש, או שאת קורנת? צילום הריון

הריון היא אחת התקופות המרגשות בחיי זוג בדרך להרחבת המשפחה, שחשוב וכיף להנציח בתמונות. מדריך זה ילמד אתכם כמה טיפים חשובים לצילום נשים הריוניות, ולהפקת תמונות מעולות

יש תקופות בחיים שפשוט חייבים להנציח בתמונה. הריון היא ללא ספק אחת מהן, עבור זוג. מצלמה דיגיטלית יש כמעט בכל בית, ואפשר בעזרתה להפיק תמונות מרגשות ומרהיבות. יש כמה וכמה נקודות שחשוב להתייחס אליהן כשמצלמים נשים בהריון.

 

היכנסו להגיב בעמוד הפייסבוק של ynet

 

מתי כדאי להתחיל לצלם?

לא כדאי להמתין עד לרגע האחרון, בגלל שבחודש התשיעי הגוף כבד והדוגמנית שלכם תתעייף במהירות. החודש השמיני הוא בדרך כלל החודש הטוב ביותר. למה? משום שהבטן כבר עגולה ויפה ויש עוד די זמן עד הלידה עצמה. אם מדובר בלידת תאומים, כדאי אפילו לצלם בחודש שביעי. חשוב מאוד שהדוגמנית שלכם תהיה נינוחה ורגועה, כדי ליהנות מן הצילומים - ומן התמונות.

 


 

צילומי הריון יכולים להיות צילומי פורטרט, או אפילו רק צילומי בטן - ולכן כדאי שהדוגמנית שלכם תלבש בגדים שמבליטים אותה. שרוואלים וחצאיות, גוזיות וחולצות כפתורים פתוחות חלקית - כל מה שחושף את הבטן בצורה אלגנטית. אפשר לשדרג את התמונה עם אביזרים כמו זוג נעלי תינוק בפריים, צעיפים מתנופפים ברוח (אין רוח? השתמשו במאוורר) או תוספות כמו בועות סבון.

 


 

 

היכן לצלם?

מומלץ לצלם גם בבית וגם בחוץ, במקומות אהובים בחדר הילדים, על המיטה שלכם, בסלון, בחורשה יפה, בגן משחקים, בים או בכל מקום שיש לכם כבני זוג זיקה אליו. לכל מקום צילום יש דרישות טכניות, מגבלות והזדמנויות משלו.

 

צילום בבית. בעיה בולטת בצילום כזה היא שאין מספיק אור. עם זאת, תוכלו דווקא לנצל זאת כדי ליצור תמונות מעניינות. תמצאו חדר בבית עם חלון גדול דרכו חודר הכי הרבה אור, וצלמו את הדוגמנית שלכם בתאורה טבעית לחלוטין. זכרו להתשמש באור שבחלל החדר: קרני שמש שחודרות דרך שלבי תריסים יכולות ליצור דפוים יפים על הבטן.

 


 

חשוב להימנע מתאורת יתר על הפנים ועל הבטן, כדי שלא "יישרפו" (יופיעו בתמונה בצבע לבן, עד כדי אובדן פרטים). מה עושים? פשוט מנסים ומצלמים כמה תמונות (במצב אוטומטי או פורטרט), עד שמגיעים למצב התאורה הטוב ביותר. משתמשים מתקדמים יכולים למדוד אור מהבטן בנקודה הכי מוארת בה, ולכוון לפיה את איזון הלובן בצילום.

 

צילום בחוץ. בניגוד לצילום בבית, בחוץ יש יותר מדי אור, ומעברים חדים בין אור וצל (תאורה קונטרסטית). כדאי לצלם בשעות בהן האור נוח לצילום (שעות אחר הצהרים, אם כי משתנה מעונה לעונה) ויש פחות צללים.

 


 

 

איך מצלמים?

מיקוד. הדוגמנית שלכם (או הבטן שלה) היא נושא הצילום. לכן, חשוב להתמקד בה, ולבחור בסביבה בה היא תתבלט ולא תיבלע ברקע. משתמשים חובבים יכולים לבחור במצב צילום פורטרט לשם כך. למשתמשים מתקדמים מומלץ להשתמש בצמצם פתוח יחסית (5.6-8), כדי להשאיר את המצולמת בפוקוס ואת הרקע - קצת לטשטש. אם בחרתם לצלם מספר אנשים יחד (אישה בהריון ביחד עם ילדיה, לדוגמה), תשתמשו בצמצם סגור, כדי שכל המצולמים יופיעו בתמונה בחדות.

 


 

צלליות. צילום הריון בתאורה קשה במיוחד יכול להפיק תמונות מעניינות. למה הכוונה? לצלם בים, כשהשמש שוקעת ברקע, והדוגמנית שלכם הופכת לצללית יפה. צריך למקם אותה בפרופיל או בזווית שתראה את הבטן שלה (אחרת, היא סתם תמונה של בחורה בים), ולהתמקם כך שהבטן תסתיר את השמש. יש להשתמש ב-ISO נמוך ככל האפשר (רגע, מה זה ISO? התשובה כאן), במהירות תריס גבוהה ובצמצם סגור.

  


 

פוטושופינג. למי שרוצה תמונה עם אפקטים, מומלץ להוסיף אותם בתוכנה לעריכת תמונות ולא במצלמה עצמה. אם צילמתם בשחור לבן, לא תוכלו להשיב אותו לאחר מכן לתמונה. מצד שני, בכל תוכנת עריכה חינמית ברשת תוכלו לצלם בצבע ואז לשנות את התמונה הסופית במחשב. לדוגמה, תוכלו לצלם אישה הריונית מחזיקה על ביטנה זוג נעלי תינוק, ולערוך את התמונה הסופית כך שכל התמונה תהיה בשחור לבן, פרט לנעליים. אני זוכר את ההריון של אישתי כתקופה נהדרת מקווה שיהיה כך גם לכם .

 

גדי אהד הוא מדריך בקורס צילום בגליץ, בית הספר לצילום

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Wide Balance - צילום הריון
צילום: גדי אהד
מומלצים