לפנק את המק: לקנות תוכנות בקליק אחד
חנות האפליקציות למק עלתה לאוויר. יש לה את אותו ממשק פשוט שהכרתם, ואיתה שוחרר עדכון תוכנה שפותר כמה בעיות מרגיזות במחשב. למרות החששות, המתכנתים דווקא אוהבים אותה: כבר עכשיו יש בה יותר מאלף יישומים
כדרכה בקודש, אפל מנסה לגנוב את ההצגה ל-CES, תערוכת הטכנולוגיה השנתית שמתקיימת בימים אלה בלאס וגאס. היום עשו זאת שני אירועים שונים - הראשון היה דליפה של תמונות שלדת האייפון הבא, והשני - כנראה החשוב יותר - הוא השקת חנות האפליקציות למק.
היכנסו להגיב בעמוד הפייסבוק של ynet
סיפרנו לכם לראשונה על החנות כאשר סטיב ג’ובס רק הכריז עליה וימים יגידו אם היא אכן תהווה סטירת לחי למפתח ולצרכן כאחד. בינתיים, נראה שהרבה מאוד מפתחים דווקא מסתדרים לא רע עם החנות החדשה: יש בה כבר יותר מאלף אפליקציות.
כדי לצפות בתוכנות ולהוריד אותן יהיה עליכם להתקין עדכון למערכת ההפעלה (10.6.6) שיצא בשעות האחרונות וכוללת רק את חנות האפליקציות, יחד עם שינויי קוד שיאפשרו לה לחסוך לכם קצת עבודה. מיד לאחר ההתקנה תופיעה הצלמית החדשה של החנות. אפל מיקמו אותה, בצורה אסטרטגית, ממש לצד צלמית אחרת בה משתמשים הרבה: ה-Finder.
עיצוב וממשק: נוח ונגיש
הפעילו את התוכנה ותזכו להצצה אל החנות. אם עבדתם עם האייפון או עם האייפד, המראה מוכר. תוכלו לראות את האפליקציות הנמכרות ביותר (מסתבר שכבר יש כאלו למרות שהחנות רק הושקה), את האפליקציות החדשות, החמות ואלו שבחר בהן צוות החנות.
בחלקו העליון של חלון התוכנה ניתן לדפדף בין האפשרות לראות את האפליקציות שאפל רוצה להציג, אפליקציות שנמצאות בראש הטבלה, אפליקציות על פי קטגוריות, אפליקציות שקניתם וגם את אחד הכלים החשובים ביותר - עדכונים.
העיקרון המוביל של החנות הוא פשטות השימוש. אפל מצטיינת בעיצוב חנויות מקוונות: הקנייה נעשית (כמעט) בלחיצה אחת, הכל מזמין וסקסי ומתבסס על Apple ID המשמש את כל מי שקונה אפליקציות באייפון או באייפד (או סרטים ושירים באייטונס).
מה יש בחנות, וכמה עולה?
המחירים אינם סקסיים כמו באייפון או באייטונס, אבל זה לא שכולם בשמיים: האפליקציות נמכרות במחירים של בין חינם ועד ל-70 דולר (נכון לרגע זה). מגוון המחירים מראה שאפל לא מייצרת מצב בו מפתחים יהיו חייבים להוריד מחיר התוכנה שלהם כדי למצוא חן בעיני המשתמשים - מה שקרה כמעט באופן טבעי על האייפון ואפליקציות ה-0.99 סנט שלו.
ניתן למצוא הרבה מאוד אפליקציות במבצע לרגל השקת החנות. בין האפליקציות תמצאו את Courier של Realmac Software המשמשת לשליחת קבצים למגוון של שירותים מקוונים ורשתות חברתיות. אפליקציה אחרת במחיר מיוחד היא Pixelmator אותה ניתן למצוא ב- 29.9 דולר. פיקסלמייטור היא תוכנת גרפיקה שזכתה לפרסים והכרה מאז שיצאה בשל העיצוב המיוחד שלה והכלים הרבים שהיא מציעה במחיר של פחות מ-70 דולר (מחירה הרגיל).
אז איך קונים אפליקציות?
בקליק אחד. מצאתם אפליקציה (נגיד Twitter בגרסתה החדשה)? פשוט לחצו על הלחצן הקטן שמציג את המחיר או המילה Free. אם זו הפעם הראשונה שהשתמשתם בחנות, תתבקשו להירשם עם ה-Apple ID שלכם. אם כבר נרשמתם תתבקשו רק לאשר את הקנייה על ידי הקלדת הקוד שלכם לחשבון. מייד לאחר מכן התוכנה תותקן על המחשב - הצלמית שלה תופיעה על ה-Dock יחד עם בר התקדמות קטן וכחול (כמו באייפון). כאשר האפליקציה תותקן תוכלו להפעילה מייד.
האפשרות להתקין אפליקציות בלחיצה היא אחד משינויי הקוד שנעשו במערכת ההפעלה 10.6.6. היא מונעת בעיה בה נתקלים רבים מהמשתמשים המתחילים. עד היום הורדת אפליקציה נעשתה בתור קובץ DMG, סוג של כיווץ מיוחד. הקובץ היה יורד למחשב ונפתח. המשמש היה אמור לגרור את האפליקציה מתוך ה-DMG אל תיקיית האפליקציות שלו, אבל רוב המשתמשים לא הבינו את זה והיו מפעילים את האפליקציה ישירות ממנה, דבר שהיה גורם לכל מיני בעיות.
החנות מונעת בעיות אלה - האפליקציה מותקנת במקום הנכון וכל מה שהמשתמש צריך לעשות הוא להפעיל אותה. בעיה אחרת שעלולה לצוץ בהמשך הדרך היא שמשתמשים (מתחילים) לא ידעו שהם יכולים להעיף את האפליקציה מה-Dock שכן האפליקציה מותקנת למעשה בתיקיית האפליקציות וה-Dock הוא לא יותר מקיצור דרך. יתרון נוסף של עדכון 10.6.6 הוא שההורדה וההתקנה הישירה הופכות את התהליך למהיר יותר עבורכם.
שינוי קוד נוסף שהתבצע במערכת ההפעלה מאפשר לטפל בבעיה נוספת של טיפול באפליקציות - בעית השדרוג. מתכנתים התלוננו כבר בעבר על כך שמשתמשים לא היו מודעים לעדכוני אפליקציה. בשלב מסוים נכנסה לפעולה מערכת שאפשרה לאפליקציה להציע שדרוג בכל פעם שהיא הופעלה - זה עזר אבל גם לא תמיד. כעת דרך חנות האפליקציות יהיה אפשר לעדכן את כל האפליקציות בבת אחת ובלחיצה אחת - בדיוק כמו באייפון או בכלל ב-iOS.
לבסוף, אפליקציות שכבר רכשתם בעבר מהמפתחים עצמם יזוהו על ידי החנות ויוצגו כאילו הן כבר מותקנות, למרות שלא רכשתם אותן מחנות האפליקציות. לא כל האפליקציות מזוהות - זה כנראה עניין של קוד שצריך לשנות ברמת התוכנה. כך למשל Things זוהתה מיד ואילו Pixelmator לא. משונה גם ש-iLife 11 זוהתה כמותקנת, אבל iWork לא לא זוהתה.
סיכום: כולם מרוויחים
נראה שמדובר בחווית שימוש כמו זו שלמדנו לצפות מאפל. עם כמות עצומה של משחקים, אפליקציות עיצוב, מוסיקה, עריכה, וידאו, כתיבה ועוד - אין ספק שלמשתמשים יהיה הרבה מה לחפש בה. גם המפתחים יצאו מרווחים, עם חשיפה גדולה יותר משהיתה להם עד כה. כעת נותר רק להמתין ולראות כיצד תשפיע החנות הזו גם על המודלים הכלכליים של אפל ובכלל על המערכת האקולוגית של המק.
מה דעתכם? תעדיפו לקנות תוכנות למק מהחנות של אפל - או שתעדיפו להשתמש באתרי היצרנים ובמנועי שיתוף קבצים למיניהם? ספרו לנו בטוקבקים