שתף קטע נבחר

האו"ם יחקור: מדוע התפרצה הכולירה בהאיטי?

ועדה של ארבעה רופאים מומחים תבחן את נסיבות התפרצות המגיפה שהובילה למותם של כ-3,000 בני אדם. זאת, על-רקע הטענות בהאיטי כי מי שהפיצו את המגיפה היו לא אחרים מאנשי האו"ם. בראש הוועדה: מומחה למחלות מעיים ממכסיקו

בהאיטי תלו את האחריות להתפרצות הכולירה באנשיו, ועכשיו מזכ"ל האו"ם נכנע ומקים ועדת חקירה. באן קי-מון מינה הלילה (יום ו') ועדה לבדיקת נסיבות התפשטות המגיפה, שכבר הביאה למותם של למעלה מ-3,000 בני אדם במדינה הענייה ביותר בחצי הכדור המערבי.

 

בראש הוועדה יעמוד ד"ר אלחנדרו קרוויוטו, רופא מכסיקני העובד במרכז המחקר הבינלאומי למחלות מעיים בבנגלדש. אליו יצטרפו הרופאים קלאודיו לנטה מפרו, ד"ר בלקריש נייר ההודי והאמריקנית דניאל לנטן. 

 

דובר האו"ם, מרטין נסירקי, מסר כי באן "בחר את צוות הוועדה על פי מעמדם הבינלאומי, המומחיות והניסיון הרב בעיסוק במגוון היבטים של המגיפה. המזכ"ל מודאג ביותר מהתפרצות המגיפה, ובדיקת מקורה חשובה לו ולארגון, כמו גם לתושבי האיטי".

 

במסגרת עבודת הוועדה יקראו החברים את כל החומר הרלבנטי, ואף יגיעו להאיטי לחקירה בשטח.

 נסריקי ציין כי לארבעת החוקרים תינתן גישה לכל מסמכי ומתקני האו"ם הדרושים להשלמת המחקר, וכי הם יורשו לראיין את כל אנשי הארגון. בתום עבודתה תגיש הוועדה את ממצאיה לאו"ם ולממשלת האיטי.

 

משקיפי האו"ם הגיעו להאיטי כדי לסייע בתהליך השיקום מרעידת האדמה הקטלנית בה נהרגו למעלה מ-200 אלף בני אדם. ואולם, רבים באי מוכה האסונות סבורים כי דווקא נוכחותם היא שאחראית להתפרצות המגיפה. זאת, כיוון שמקרי ההידבקות הראשונים אירעו סמוך למטה האו"ם. החשדות הביאו להפגנות סוערת נגד נוכחות המשקיפים, אך עד-כה טען האו"ם כי לא נמצא קשר מובהק לארגון. כעת נפתח הנושא לבדיקה מקיפה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי אחראי? צעירה בהאיטי
צילום: AP
הורה לחקור. באן קי-מון
צילום: AP
מומלצים