מוטורולה Atrix: ברוכים הבאים לעידן המודולרי
הוא סמארטפון, הוא סטרימר והוא אפילו לפטופ: שיחקנו קצת עם המכשיר המודולרי של מוטורולה, הסלולרי הכי יצירתי שבנתה החברה. למרות המעבד החזק, העיצוב הנוח ושלל האפשרויות שהוא מציג, מצאנו גם ממה להתאכזב
תערוכת CES היא המקום להציג את הטרנדים הבאים בתחום הטכנולוגיה, וחברות רבות הביאו אליה השנה מחשבי לוח, טלוויזיות חכמות וסלולריים חדישים. אבל פרט לטאבלטים, קרה משהו מעניין לא פחות בתערוכה, ודווקא בזכות מוטורולה - לאו דווקא השם הראשון שעולה כשחושבים על יצירתיות טכנולוגית של היום.
היכנסו להגיב בעמוד הפייסבוק של ynet
החברה חשפה את האטריקס, סמארטפון מודולרי שיכול לשנות לחלוטין את השוק, ואף את תפקיד הטלפון הנייד בחיינו. נשמע דרמטי? תמשיכו לקרוא: הטלפון המודולרי יכול להיות ההתפתחות הכי מעניינת בתחום הסלולר מאז מסך המגע.
סמארטפון עם כוח של מחשב
לסלולרי החדש יש עיצוב ארגונומי חכם והוא מאוד נוח לאחיזה, למרות המסך הגדול יחסית (ארבעה אינץ'). התאכזבנו לגלות שהמכשיר מריץ אנדרואיד בגרסה 2.2 ולא את 2.3. אחד המאפיינים הבולטים של האטריקס הוא המהירות והעוצמה שלו. למכשיר יש מעבד כפול ליבה במהירות של גיגהרץ וזיכרון בנפח של גיגה; מדובר במפרט טכני שלפני כמה שנים לא היה מבייש מחשב אישי. כל היישומים פועלים עליו בצורה חלקה, גם כאשר מפעילים שלל תוכניות במקביל.
אבל האטריקס הוא הרבה מעבר לסתם סמארטפון: הוא מבוסס על הקונספט שהובילה מודו הישראלית - לפיו טלפון סלולרי צריך להיות מוח נייד עבור שלל מכשירים טיפשים, שיתבססו עליו. הקונספט הוא מבריק: לסמארטפון יש מעבד ומערכת הפעלה, ואפשר לחבר אליהם תצוגות שונות (טלוויזיה, מחשב, סטרימר ועוד). מודו ניסתה לבנות טלפון נייד שסביבו תצמח מערכת אקולוגית של מכשירים. הקונספט הצליח, החברה עצמה? זו כבר סיפור אחר.
המוטורולה אטריקס יכול להתחבר לטלוויזיה שלכם דרך תחנת עגינה קטנה. עם החיבור, יופעל ממשק שליטה פשוט עם אייקונים גדולים, שדרכו תוכלו לצפות בכל התכנים שעל הטלפון. "ביג דיל, טלפון שמתחבר למסך", בטח חושב לעצמו מגיב 19. אבל לסמארטפון יש עוד יתרון אחד שלטלוויזיה (לרוב) אין: קישוריות אינטרנט.
רוצים להיכנס לאתר צפייה ישירה כלשהו ולראות סרט HD בסטרימינג? לשחק בפארמוויל (או פורנו-וויל, תלוי בני כמה אתם) על מסך ענק? לתכנן טיול משפחתי (באחד מיישומי תכנון הנסיעות) ביחד בסלון? הכל אפשרי. המכשיר גם תומך ברשתות דור רביעי - מה שיאפשר העברת נתונים מהירה במיוחד, שמשפרת את חוויית הגלישה ומעשירה את אפשרויות השימוש.
לא תאמינו: קרה משהו בלינוקס!
אם האטריקס מספיק חזק כדי להפעיל מחשב, למה לא לעשות ממנו לפטופ? מוטורולה השיקה תחנת עגינה ניידת, בעיצוב של נטבוק. מדובר בחומרה טיפשה - מקלדת, מסך וסוללה, ללא לוח אם.
בתמונה: נטבוק בלי מוח
כשמחברים את האטריקס לשקע העגינה, יופעל הנטבוק, ויעלה מערכת הפעלה מבוססת לינוקס, שפועלת במקביל לממשק האנדרואיד של הסלולרי. תוכלו לעבוד עליו כמו על כל מחשב נייד. הוא אמנם חלש משמעותית מנטבוקים מבוססי Atom, וכלל לא נועד להתחרות בהם, בשלב זה - אבל המחשב של מוטורולה מציג הצצה לעתיד אפשרי, בו חזון מודו מתגשם. בסופו של דבר, מחירו של מחשב נייד מושפע מהותית ממחיר המעבד שלו. תחשבו כמה זול יהיה לפטופ שמתבסס רק על הטלפון הנייד שלכם.
ועכשיו: נטבוק עם מוח מאחור
מצד שני, יש גם כמה חסרונות למטורולה-בוק: שקע העגינה של האטריקס נמצא בחלקו האחורי, והמכשיר מונח בו בצורה אנכית. לא תוכלו לעבוד בנוחות על המחשב כשאתם בדרכים, או כשהוא מונח על משטח לא יציב. כלומר, אלא אם כן לא מפריע לכם להרים מהרצפה את הסמארטפון שלכם מדי פעם, ולהתניע מחדש את המחשב הנייד.
האם תשנה מוטורולה את השוק?
מוטורולה ללא ספק עשתה קפיצת דרך ארוכה עם האטריקס ויכולותיו. יתכן שהמחשבה היצירתית של החברה גם תגרור את השוק כולו קדימה, כפי שעשו בעבר חברות כמו אפל. נציגי חברת נוקיה באו לבקר בביתן מוטורולה והתרשמו מן המכשיר של המתחרה. פירגון כזה אמנם מתרחש לא פעם בתעשייה, אבל לא נהיה מופתעים אם חלקם יצאו משם כשהם ממלמלים בפינית וביפנית את המילה "סימביאן", ועמה גם קללות וטענות.
וגם לנו יש טענות: חבל שמוטורולה לא ביססה מלכתחילה את האטריקס על הגירסה האחרונה של האנדרואיד, שבשילוב עם החומרה החזקה שלו תעניק חוויית משתמש מהירה ונוחה יותר. אנו מקווים שהמכשירים שיגיעו לחנויות כבר יפעילו את אנדרואיד 2.3. בנוסף, אולי כדאי להעיר את המעצבים של מוטורולה מתנומתם: כמעט כל המכשירים שלהם נראים אותו דבר. בעולם בו אסתטיקה חשובה לצרכן וגם חובבי טכנולוגיה רוצים מכשיר יפה, כדאי להשקיע ולחדש גם בתחום הסטייל.
המכשיר צפוי לצאת ברבעון הראשון של שנת 2011, ככל הנראה לקראת מרץ. כרגע אין עוד מידע לגבי השקתו בישראל, אך אין ספק שמפעילות הסלולר יתלהבו מהקונספט החדש. שאלה נוספת שנשארה פתוחה היא שאלת המחיר, נכון לרגע כתיבת שורות אלה אין מחיר לא למכשיר ולא לאביזריו.
מה דעתכם? האם מוטורולה האפרורית היא זו שתביא את מהפיכת המכשירים המודולריים? הייתם משתמשים במחשב שהמוח שלו הוא טלפון? ספרו לנו בטוקבקים