שתף קטע נבחר

 

זיהום מזון בגרמניה: כ-4,700 חוות נסגרו

משרד החקלאות הגרמני בודק מדוע זוהמו יותר מ-3,000 טונות של מזון ומספוא לחזירים, בקר ועופות בחומצה מסרטנת מסוג דיוקסין. בבדיקות שנערכו במפעל המייצר את המזון נמצא החומר ברמה של פי 77 מהמותר. הזיהום התגלגל לביצים ומוצרי בשר

כ-4,700 חוות לגידול עופות וחזירים נסגרו בימים האחרונים בגרמניה, לאחר שבדיקות מעבדה גילו כי מזון שניתן לבעלי חיים היה נגוע בכמויות גדולות של חומרים מסרטנים. משרד החקלאות הגרמני הודיע אמש (יום ו') כי בניגוד להערכות הראשונות, מוצרי מזון מחוות אלה דווקא כן יוצאו למדינות אחרות - בהן הולנד ובריטניה. 

 

 

לפחות 4,468 מ"החוות המזוהמות" נמצאות במדינת סקסוניה תחתית, והיתר מפוזרות בשבע מדינות נוספות מתוך 16 המדינות המרכיבות את הפדרציה הגרמנית.

 

במרכז הפרשה עומדת חברת "הארלס אונד ג'נטש", הממוקמת במדינת שלזוויג-הולשטיין ועוסקת בייצור כימיקלים המשמשים את תעשיית הנייר וכן רכיבים המוכנסים למזון בעלי חיים ולמספוא. על-פי החשד, החברה סיפקה לחוות לפחות 3,000 טונות של מזון נגוע בחומצה מסרטנת מסוג דיוקסין.

 

דיוקסין הוא תוצר לוואי של שריפת אשפה שברמות ריכוז גבוהות עלול לגרום להפלות, בעיות רפואיות אחרות ולסרטן. מדגימות שנלקחו במפעל החברה נמצא כי רמות הריכוז של החומר שהוחדר ל-25 מוצרים עומדת על 58 ננוגרם לקילו, לעומת 0.75 ננוגרם לקילו כפי שדורש התקן - פי 77.

 

הרשויות בגרמניה פתחו בחקירה וגילו כי הזיהום החל במארס 2010, אולם עיקרו נגרם בחודשים נובמבר-דצמבר. בין היתר נבדק חשד שזיהום מוצרי המזון לבעלי החיים נעשה במודע ובמכוון בניסיון לחסוך כסף. ב-9 מתוך 20 הדגימות שנלקחו במפעל החברה נמצאו רמות דיוקסין גבוהות או גבוהות מאוד מהמותר.

 

ארגוני הגנת הצרכן בגרמניה זועמים בעקבות חשיפת הפרשה וטוענים כי לא ייתכן שהחדרת כמויות גדולות כל-כך של חומרים מסרטנים תיעשה בתום לב. העיתונות בגרמנית חשפה אתמול כי בבדיקות שנערכו במפעל בתחילת השנה שעברה התגלתה כמות דיוקסין כפולה מהמותר, אולם זו לא הובאה לידיעת הציבור עד לאחרונה.

   

בתוך כך, התברר כי הזיהום אינו נוגע רק למוצרי מזון שסיפקו החוות לשוק הגרמני, אלא גם למוצרים שיוצאו למדינות אחרות באיחוד האירופי.

 משרד החקלאות הגרמני דיווח לנציבות האירופית כי 136 אלף ביצים ששווקו לאחרונה להולנד ומשם לבריטניה נמצאו נגועות בכמויות גדולות של דיוקסין. מדובר בביצים שבהן נעשה שימוש בין היתר במיונז, עוגות, פשטידות ומאפים אחרים.

 

למרות הצהרת הרשויות כי הזיהום אינו מהווה חשש לבריאות הציבור, בימים האחרונים חל שינוי גדול בהרגלי הצריכה של הציבור הגרמני, שרובו הפסיק לרכוש ביצים ועופות. עם זאת, סקר שערכה רשת הטלוויזיה ARD מצביע על כך ש-66% מהגרמנים אינם מתכוונים לשנות את הרגלי צריכת הביצים שלהם לטווח הארוך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הזיהום הגיע לביצים, עופות ומוצרי בשר
צילום: איי אף פי
מומלצים