עושים שמח: מרק כתומים וחלב קוקוס
הצבע הכתום מעורר את האנרגיות הרדומות ומשרה אופטימיות, הצבע הלבן הוא, למעשה, מקור כל הצבעים - יחד הם יוצרים מרק מרהיב וטעים שעושה נעים
מרק כתומים וחלב קוקוס
מתכון של גיא רודובסקי, שף קומפלקס ארמונות "הרודס" באילת
המרכיבים:
1/2 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות גס
1/2 ק"ג גזרים, קלופים וחתוכים גס
1/2 ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה גס
3 בצלים, גדולים קצוצים לקוביות
1 פחית חלב קוקוס
1/2 ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ
3 שיני שום קצוצות
3/4 כוס שמנת לבישול
פלפל לבן
מלח
אגוז מוסקט
(צילום: שילה אמסלם)
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מאדים את הבצל והשום, מוסיפים את הירקות הכתומים ומאדים כ-4-5 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר והתבלינים ומוסיפים מים עד לכיסוי של הירקות.
- מבשלים על אש נמוכה עד לריכוך הירקות, מצננים, מוציאים את הירקות וטוחנים במעבד מזון, מוסיפים חזרה לנוזל שבישלנו איתו.
- מוסיפים את חלב הקוקוס והשמנת המתוקה, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכת המרק.
- מתקנים תיבול לפי הצורך ומגישים.
מרק כתומים
צילום: שילה אמסלם
מומלצים