שתף קטע נבחר

עושים שמח: מרק כתומים וחלב קוקוס

הצבע הכתום מעורר את האנרגיות הרדומות ומשרה אופטימיות, הצבע הלבן הוא, למעשה, מקור כל הצבעים - יחד הם יוצרים מרק מרהיב וטעים שעושה נעים

מרק כתומים וחלב קוקוס

מתכון של גיא רודובסקי, שף קומפלקס ארמונות "הרודס" באילת

 

המרכיבים: 

1/2 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות גס

1/2 ק"ג גזרים, קלופים וחתוכים גס

1/2 ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה גס

3 בצלים, גדולים קצוצים לקוביות

1 פחית חלב קוקוס

1/2 ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ

3 שיני שום קצוצות

3/4 כוס שמנת לבישול

פלפל לבן

מלח

אגוז מוסקט


(צילום: שילה אמסלם)

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול מאדים את הבצל והשום, מוסיפים את הירקות הכתומים ומאדים כ-4-5 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר והתבלינים ומוסיפים מים עד לכיסוי של הירקות.
  2. מבשלים על אש נמוכה עד לריכוך הירקות, מצננים, מוציאים את הירקות וטוחנים במעבד מזון, מוסיפים חזרה לנוזל שבישלנו איתו.
  3. מוסיפים את חלב הקוקוס והשמנת המתוקה, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכת המרק.
  4. מתקנים תיבול לפי הצורך ומגישים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק כתומים
צילום: שילה אמסלם
מומלצים