השר הרצוג: נתניהו האחראי העיקרי לגל הגזענות
ישיבת הממשלה השבועית נפתחה שוב בקולות מדאיגים עבור ראש הממשלה מצד שותפתו הבכירה. שר הרווחה, הפועל לפרישת העבודה מהקואליציה, דרש מנתניהו תשובה לשאלה "מתי יפסיק את ההתרפסות בפני ליברמן ויעצור את הטירוף"
ההערכות על כך שפניה של מפלגת העבודה אל מחוץ לקואליציה נתנו הבוקר (יום א') את אותותיהן גם בישיבת הממשלה השבועית. שר הרווחה, יצחק (בוז'י) הרצוג, שרק בימים האחרונים איים "לפרק את העבודה" אם זו לא תפרוש אל ספסלי האופוזיציה, האשים בפתח הישיבה כי "האחראי העיקרי והראשי לגל הגזענות ששוטף את המדינה הוא ראש הממשלה, בנימין נתניהו".
הרצוג ביקר בחריפות את ההחלטה להקים ועדת חקירה שתבדוק את מקורות המימון של ארגוני השמאל, ואמר כי על נתניהו מוטלת החובה "לתת לנו ולאזרחי המדינה תשובות על השאלה מתי בכוונתו להפסיק את ההתרפסות בפני ליברמן ולעצור את הטירוף".
בניגוד לדבריו הנחרצים של הרצוג ולהתבטאויות קודמות שלו עצמו, נשמע השר לענייני מיעוטים, אבישי ברוורמן, פייסני הרבה יותר. רק בחודש שעבר הוא דרש להציב לנתניהו אולטימטום לחידוש המשא-ומתן עם הפלסטינים ואיים להתפטר, אך היום הבהיר כי אין בכוונתו לפרוש לבד "בצעד דון קישוטי", כפי שתיאר. "אמרתי מההתחלה שאני פועל לכנס את ועידת המפלגה בדרישה להציג אולטימטום לפתיחה במשא-ומתן, וזה יקרה".
בעניין אחר, התייחס ראש הממשלה להצעה להגדיל את מספר המתגייסים החרדים, שתעלה הבוקר גם היא בישיבת הממשלה. "משמעות ההחלטה היא הגדלה משמעותית של מספר המתגייסים החרדים לצה"ל, מה שיאפשר להכפיל את מספר הצעירים החרדים בשירות המדינה תוך חמש שנים. אז רוב בני המחזור של הצעירים החרדים ישרתו את המדינה". נתניהו טען גם כי "מדובר במהפכה בעלת השלכות גדולות מאוד על שילוב החרדים בחברה, בכלכלה ובשוויון בנטל".
בנושא הפוליטי, העריכו בימים האחרונים גורמים בסביבתו של ראש הממשלה ובקרב שרים בכירים כי בתוך חודשים ספורים תפרוש העבודה מהממשלה על רקע הקיפאון המדיני. שר בכיר מאחת מפלגות הימין אף העריך כי ניתן לסמן את תחילת 2012 כמועד הבחירות הבאות לכנסת.
בסביבתו של נתניהו, המוטרד מאוד מחוסר היציבות אצל השותפה, סבורים שהעבודה תפרוש בסביבות מרס-אפריל. הם נערכים לאפשרות שהקואליציה תתבסס על רוב דחוק במיוחד, ובנוסף תהנה מתמיכה מבחוץ של האיחוד הלאומי. כעת יש לקואליציה 74 ח"כים על הנייר, אולם מורדי העבודה כבל, פרץ, יחימוביץ' ובן סימון גם כך אינם מתיישרים לפי המשמעת הקואליציונית. לאחר הפרישה הצפויה, יישארו לנתניהו רק 61 ח"כים.