בתמיכת ריבלין: דיון בהדלפות מלשכת נתניהו
לפי דרישת ח"כ גפני, ועדת החוץ והביטחון של הכנסת תדון במתחרש בלשכת ראש הממשלה. "הדלפות כאלה עלולות לפגוע בביטחון ישראל", הוא הסביר, וזכה לתמיכת יו"ר הכנסת
ראש הממשלה מעוניין לסיים בשקט את פרשת ההדלפות בלשכתו, אבל רובי ריבלין שכבר יצא נגדו כמה פעמים, לא נותן לו מנוח. נשיאות הכנסת, בתמיכת יו"ר הבית ריבלין, החליטה היום (ב') שוועדת החוץ והביטחון תערוך דיון בנושא. רוב מקרב החברים תמכו במהלך, שאליו התנגד ח"כ דני דנון מהליכוד. הוא אמר כי "מדובר ברכילות, ולכן הדיון בוועדה מיותר".
היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, עודכן בנושא וליווה את החקירה. בסופו של דבר התברר כי ההדלפה לא נעשתה על-ידי גורם כלשהו בלשכה וכל אנשי לשכת ראש הממשלה נוכו מכל חשד.
בשבוע שעבר אישרו בשב"כ כי "בחודשים האחרונים חקר השירות חשד להדלפת מידע רגיש, לאור פניית ראש הממשלה". בכירים בלשכתו של נתניהו נדרשו לספק הסברים כדי לברר האם העבירו פרטים לעיתונאים, ובהם היועץ לביטחון לאומי, עוזי ארד, יועץ התקשורת, ניר חפץ, ומזכיר הממשלה צבי האוזר.
את ההצעה מהיום הביא לנשיאות ח"כ משה גפני מיהדות התורה, והיא הועלתה כחלק ממכסת הדיונים המהירים שרשאי ליזום חברי
כנסת בוועדות השונות. ריבלין נימק את תמיכתו ב"חשיבות הסוגיה להתנהלות הדמוקרטיה בישראל, ולתפקוד לשכת ראש הממשלה".
"לאחרונה היו דיווחים על הדלפות בנושאים ביטחוניים מלשכת ראש הממשלה, ועלינו לטפל בסוגיה זו", הסביר ח"כ גפני בשיחה עם ynet. "המטרה שלנו היא למנוע הדלפות כאלה, שעלולות לפגוע בביטחון ישראל. ראוי שוועדת החוק והביטחון, המפקחת גם על נושאים אלה, תידרש לעניין".