האו"ם: נסייע ללבנון לבדוק אם הגז בים שלה
שליח האו"ם ללבנון אמר בביירות כי גוף בינלאומי מוכן לסייע לסמן את הגבול הימי. לדבריו, ללבנון יש זכות להרוויח מהגז ומהנפט בים התיכון
למי שייך הגז שנמצא בים התיכון, לא רחוק מחופי ישראל? פקידים באו"ם הודיעו אחר-הצהריים (יום ב') לממשלת לבנון כי גוף בינלאומי מוכן לסייע להם לסמן את הגבול הימי עם ישראל, כדי "להגן על מאגרי הגז של המדינה".
מייקל וויליאמס, שליח האו"ם ללבנון, אמר כי למדינה יש זכות להרוויח מהגז והנפט שבים התיכון. הדברים שאמר וויליאמס בביירות באו לאחר
שממשלת לבנון פנתה לאו"ם, כדי שזו "תגן על מאגרי הגז של המדינה", הנמצאים באזור הגבול עם ישראל. בירושלים הכחישו בעבר טענות של גורמים בביירות על קידוחים ישראליים במים הנמצאים בריבונות לבנון.
ביום רביעי בשבוע שעבר פנתה לבנון לאו"ם, בבקשה למנוע מישראל "לנצל" את מצבורי הגז הטבעי שבמים הטריטוריאליים שלה. הפנייה נעשתה באמצעות מכתב ששיגר שר החוץ של המדינה, עלי אל-שאמי, למזכ"ל הארגון, באן קי-מון.
המחאה של לבנון באה בעקבות ההודעה הדרמטית שפרסמה חברת "נובל אנרג'י" לפני כשבועיים, ולפיה הקידוחים בשדה "לוויתן" חשפו כמות אדירה של גז.
מדובר בתגלית הגז הגדולה ביותר שנעשתה בעולם בעשור האחרון. הקידוח ממוקם בעומק מים של כ-1,634 מטר במרחק של כ-135 ק"מ מערבית לחיפה וכ-47 ק"מ דרום מערבית לתגלית "תמר".
הקידוחים ב"לוויתן" וב"תמר" בשנה החולפת הגבירו את המתיחות בין ירושלים לביירות. שר האנרגיה של לבנון, ג'ברן באסיל, טען באחרונה שממשלתו מתעתדת למכור אף היא את זכויות הקידוח בשנה הבאה לחברות המחפשות אחרי משאבי גז ונפט.