קורבן העוקץ: "ויסנר ביזה אותי, זו מזימה זדונית"
אחרי שנתיים קשות, עמנואל מימון נושם לרווחה. עם העמדתו לדין של סגן ראש העיר תל-אביב, פאר ויסנר, הוא מקווה שכעת יבוטלו העיקולים שהוטלו עליו בשל חוב פיקטיבי לעירייה. "הוא ניצל את התמימות שלי, לא ציפיתי לזה", סיפר ל-ynet. אפילו אשתו לא האמינה לו: "היא חשבה שאני עושה קומבינות"
"מזימה זדונית ומכוערת" - כך מגדיר עמנואל מימון, עובד בית דפוס בן 37 מנתיבות, את מה שעולל לו סגן ראש העיר תל אביב, פאר ויסנר, לפי כתב האישום שהוגש אתמול נגד יו"ר מפלגת הירוקים לבית המשפט השלום בעיר ומייחס לו זיוף מסמכים וקבלת דבר במרמה. בראיון ל-ynet מתח מימון ההמום ביקורת על ראש העיר, שלא פצה פה אתמול במהלך ישיבת המועצה בהשתתפות סגנו: "למה הוא לא פיטר אותו עד היום?".
- הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק
הכל התחיל בשנת 2004, כאשר מימון עבד בבית דפוס בשכונת נחלת יצחק בתל אביב, השוכן בנכס בבעלותו של ויסנר אשר מתפרס על פני 132 מ"ר. סגן ראש העיר הציע לעובד ללון במקום על מנת להקל עליו בנסיעותיו הרבות והיומיומיות מנתיבות, ומימון העריך את טוב לבו של הפוליטיקאי ואכן לן בחלל התעשייתי כמה פעמים.
אבל ארבע שנים לאחר מכן, אחרי שכבר עזב את העבודה באותו בית דפוס, קיבל מימון מכתב דרישה מעיריית תל-אביב לשלם ארנונה בסך 8,000 שקלים בגין נכס הרשום על שמו - אותו נכס של ויסנר. מימון מיהר להגיע לעירייה והכחיש כי הנכס רשום על שמו או שגר בו במשך 11 חודשים כפי שנטען בחוזה המזוייף שהציג ויסנר לפי כתב האישום נגדו.
"ראיתי את המסמכים ונדהמתי"
אבל פקידי העירייה הציגו בפניו מספר מסמכים משנת 2004 עם חתימה שלו לכאורה, שבהם הוא אף מבקש לשנות את הסיווג בנכס מארנונת עסקים לארנונת מגורים, הזולה במאות אחוזים. "נדהמתי", סיפר מימון, "אמרתי להם שזה לא יכול להיות. זו לא חתימת ידי, אין לי בכלל ולא היו לי מעולם צ'קים כפי שכתוב בחוזה, תבדקו בבנק שלי".
מימון ורשיון הרכב המעוקל. "הצדק מתחיל לצאת לאור" (צילום: אבי מועלם)
אך טענותיו לא התקבלו בעירייה, וגם מכתבים ששלח, בין היתר באמצעות עורך דינו איתן אשורי, בתחינה לבטל את הדרישה לתשלום, לא עזרו. תוך חודשים ספורים העירייה אף הטילה עיקול על חשבון הבנק שלו ובהמשך גם על מכוניתו הפרטית. גם אתמול, לאחר הגשת כתב האישום שלפיו ויסנר זייף את המסמכים והגיש אותם לעירייה, העיקולים עדיין לא הוסרו.
"אני מרוצה שסוף סוף הוגש כתב האישום, והצדק מתחיל לצאת לאור", אמר מימון, "עשו לי עוקץ מושלם והייתי קורבן למזימה זדונית ומכוערת, דווקא מהאדם שהכי לא ציפיתי שיעשה לי את זה. בסך הכל באתי לתל אביב מידי בוקר בחמש, במוניות שירות ואוטובוסים, בשביל לפרנס את המשפחה שלי".
132 מ"ר ב-200 דולר?
מימון סיפר כי השנתיים האחרונות היו מאוד קשות עבורו, אבל הפגיעה לא הייתה רק כלכלית. "היחסים ביני לבין אשתי נעכרו, כי היא חשבה שאני עושה קומבינות עם סגן ראש העיר תל אביב ומזייף חתימות, והתקשתה להאמין לי עד שראתה את כתב האישום. חיכיתי הרבה זמן לרגע הזה, ועד היום אני לא מבין איך הוא העיז להשתמש במעמד הגבוה שלו ובידע שלו בחוקים כדי לעשות את זה".
בניגוד למימון, ראש העיר רון חולדאי כנראה לא ממש מתרגש מכתב האישום המביך שהוגש נגד סגנו. אתמול, במהלך ישיבת מועצת העיר, הוא וסגנו התעלמו לחלוטין מהפשרה והתנהגו כרגיל - למרות שבעבר חולדאי הבטיח שסגן ראש עיר המואשם בפלילים ייאלץ לעזוב את תפקידו.
"למה חולדאי לא פיטר אותו עד היום, גם כאשר הייתה חקירה?", תוהה מימון, "הוא ניצל את התמימות שלי וברגע שהוא ידע שאני נוסע כל בוקר במשך שלוש וחצי שעות מנתיבות לתל אביב הוא ניצל זאת בצורה בזויה. הוא לא בנאדם מסכן, יש לויסנר כסף ונכסים, זה מה שהיה עושה אותו עשיר? הוא ביזה את שמי כי עדיין לי עיקולים שהעירייה לא רוצה להוריד".
מימון הביע תקווה שבית המשפט ימצה בחומרה את הדין עם סגן ראש העיר, ושהעירייה תסיר את העיקולים שהוטלו עליו. "עד היום אני לא מבין איך הוא זייף חוזה איתי ובו השכרתי לכאורה ממנו נכס בשטח של 132 מ"ר ב-200 דולר בחודש, במרכז תל אביב. איך זה לא נראה בעייתי מההתחלה לפקידי העירייה? הם העדיפו להתנער ממני ואמרו לי שאין להם את הכלים לבדוק, ושעליי פשוט לשלם".
פרקליטו של ויסנר: "זה קשקוש"
מהעירייה נמסר בתגובה: "העירייה תבדוק את נושא ביטול הליכי האכיפה כנגד מר מימון לאחר
שתקבל ותלמד את החלטת הפרקליטות בצורה מסודרת".
פרקליטו של ויסנר, עו"ד מנחם רובינשטיין, מסר: "תמיד חושבים בפרקליטות שלהעמיד נבחר ציבור זה יותר פיקנטי, אבל ויסנר לא זייף ופעל כדין וכמתחייב לפי החוק. הקורבן, במרכאות כפולות ומכופלות, היה פועל בבית דפוס ובעל בית הדפוס ביקש מויסנר להשכיר לו את החלק ששייך לויסנר בבניין וכך היה".
"לאחר שהסטטוס של הנכס השתנה, ויסנר פנה לעירייה בצורה הכי חוקית", טוען הפרקליט, "שמימון לא לא יגלגל עיניים כי הוא לא נפל קורבן, זה קשקוש וזה התפוצץ רק כי מימון פנה לויסנר ודרש ממנו לשלם את אותו סכום בארנונה. התיק חודשים שכב והתנדנד בפרקליטות, וויסנר היה זה שהמציא לפרקליטות ראיות. לצערי הרב גורמים בפרקליטות אומרים שאם צריך לשבור את הראש, אז שבית המשפט ישבור את הראש ולא אנחנו".