עובדי פילת להנהלה: מו"מ או שנשבש מיונים
הוועד של עובדי החברה הכריז על סכסוך עבודה, זאת לאחר שיותר מ-3 חודשים מסרבת ההנהלה להיפגש עמם. "הם מושכים זמן", אמרה אחת מהחברות בוועד. "ללא הידברות ניאלץ לשבש תהליכי קבלה לעבודה של מאות מועמדים"
ועד עובדי חברת פילת, העוסקת באבחון ומיון מועמדים לעבודה, הכריז היום (ג') על סכסוך עבודה. הוועד הכריז על הצעד הדרמטי בשל סירוב ההנהלה לקבוע מועד לפגישה עם נציגי ועד העובדים הזמני, זאת למרות שעברו כ-3 חודשים ממועד ההתארגנות וההודעה על כך.
הוועד וארגון כוח לעובדים, אשר במסגרתו התאגדו, מאיימים שאם ההנהלה לא תקבע מועד להידברות, כפי שהחוק מחייב, ואם לא תכריז על הכרתה בוועד כיציג, הם ישקלו לשבש את פעילות החברה. המשמעות: שיבושי מיונים, סדנאות, ריאיונות ותהליכי קבחלה לעבודה של מאות עובדים יתעכבו.
לטענת העובדים, ההתאגדות יצאה לפועל בצל הלנת שכר מתמשכת על ידי ההנהלה המתבטאת באי תשלום עבור שעות נוספות, פגיעה בתנאי העבודה, ושכר לא הולם.
העובדים טוענים שעל אף שהם עובדים במקום העבודה 9 ו-10 שעות, ולעיתים אף מהבית - בפועל התשלום הוא על 8 שעות בלבד, זאת בשל חישוב לא הוגן של זמן ראיון. נציין שהלנת שכר היא עבירה פלילית, ובמקרה זה היא קלה לבדיקה משום שהעובדים מחוייבים בהחתמת כרטיס.
העובדים אף מוחים על תנאי העסקתם. לדבריהם, השכר המשולם להם אינו הולם את השכלתם. בתשובתה לטענות בדבר הלנת שכר לפני כ-3 שבועות, לא הכחישה או אישרה ההנהלה החדשה את הטענות, אלא הפנתה אצבע מאשימה לעבר ההנהלה הקודמת. "במהלך תהליך הלימוד (של המנכ"ל החדש, גדי לוטן - ג.ק) נבחנים גם נהלי חישוב שעות עבודה, אשר נקבעו בתקופת ההנהלה הקודמת", נמסר אז.
"בהנהלה משכו זמן ונמנעו מלקבוע פגישה"
הצורך בלימוד המנכ"ל החדש את תפקידו, הוא הסיבה שציינו בהנהלה לסירוב לקבוע מועד לפגישה. זאת, לאחר שהתקבלה בהנהלה פניית כוח לעובדים מ-8 באוקטובר אשתקד להכיר ביציגות הוועד ולנהל משא ומתן על הסכם קיבוצי. אז נמסר מהחברה, כחודשיים לאחר קבלת המכתב מהעובדים, שהמנכ"ל לומד את המבנה הארגוני בחברה ותנאי העסקת העובדים וש"בהתאם לכך ועל מנת להגיע מוכן לישיבה המתוכננת הוא נדרש לזמן לימוד החברה". לוטן עצמו כתב שהוא "מניח שבזמן הקרוב נקבע מועד בצורה מסודרת לפגישה".
מהוועד נמסר כי במשך יותר מ-3 חודשים נמנעה ההנהלה מפגישה רשמית עם הוועד. זאת, חרף פניות חוזרות מצד העובדים ועל אף שנמסרו חתימות המצטרפים ושמותיהם. "מסרנו לדרישת ההנהלה את שמות המצטרפים כבר לפני שבועות רבים", אמרה נציגת הוועד יפעת טבת. "בהנהלה משכו זמן ונמנעו מלקבוע פגישה. כשהם כבר קבעו מועד לפגישה, בסוף דצמבר. הם ביטלו את הפגישה כשהבהרנו שיבוא איתנו נציג של כוח העובדים ושאנו עדיין ממתינים להכרה רשמית בוועד.
"יחד עם ביטול את הפגישה הם דרשו, בנוסף לשמות שהעברנו, גם את טפסי ההצטרפות החתומים - הסכמנו והעברנו להם את זה - למרות שזה לא נהוג. מאז עברו כמעט שבועיים והם עדיין מתחמקים. אנחנו רוצים הידברות, בגלל זה חיכינו זמן רב, אך ניאלץ לנקוט צעדים ארגוניים משמעותיים אם יימשך המצב והדבר עלול להשפיע על תהליכי קבלה לעבודה של מאות מועמדים".
מכוח לעובדים נמסר כי יש בידם חתימות של 50 עובדים, מתוך כ-120 עובדי פילת, שהם יותר מהשליש הנדרש כדי להוכיח יציגות. "שלושה חודשים הם די והותר זמן בכדי לללמוד את הנושא ולהיווכח ביציגות העובדים", אמרו בארגון.
בגלל השפעת
ששון עוז, מ"מ מנכ"ל פילת ישראל וראש צוות המו"מ עם הוועד מסר ל-ynet ש"פניית חברי הוועד התקבלה במשרדי ביום שלישי שעבר בשעות אחר הצהרים המאוחרות. ביום חמישי נפלתי למשכב, ושבתי לעבודה חלקית רק היום. לצערנו, חברי הוועד לא פנו ללשכתי על מנת לברר מדוע התעכבה תשובתנו למכתבם – בירור אותו ניתן היה לעשות בשיחת טלפון פשוטה, ובמקום זאת באופן נמהר וחסר אחריות הכריזו על סכסוך עבודה.
"צר לי, שחברי הוועד אינם מודעים לכך שבישראל משתוללת מגיפת שפעת, שבין היתר משפיעה גם על נוכחות בעלי תפקיד בעבודתם. הכרזת סכסוך העבודה מבלי לברר את העובדות לאשורן בוודאי אינה מקדמת את טובת העניין ואינה תורמת לשיתוף הפעולה מצד הנהלת פילת."