שתף קטע נבחר

 

הירי בארה"ב: מה יקרה לקריירה של שרה פיילין?

האמריקנים מתחילים להתאושש מתקרית הירי, שבה נהרגו שישה בני אדם וחברת קונגרס נפצעה אנושות, וכעת מחפשים אשמים. כלי תקשורת כבר תוהים מה יעלה בגורלה של מושלת אלסקה לשעבר, שרבים רואים בה אחראית להסתה שקדמה למסע ההרג

מאז ניסיון ההתנקשות בחייה של חברת הקונגרס גבריאל גיפורדס, עוסקת התקשורת האמריקנית בהשפעה האפשרית על הקריירה הפוליטית של מושלת אלסקה לשעבר שרה פיילין. הבכירה הרפובליקנית, הצפויה להתמודד לנשיאות ארצות הברית ב-2012, סופגת ביקורת בטענה שהסיתה לאלימות נגד פוליטיקאים דמוקרטים, בהם גיפורדס.

 

ארה"ב מתאבלת: כל העדכונים ב-ynet

 

התקרית שטלטלה את ארה"ב התרחשה בסוף השבוע, כאשר ג'ראד לאפנר, בן 22, פתח במסע ירי בעצרת פוליטית שקיימה גיפורדס במחוז הבחירה שלה בעיר טוסון שבאריזונה. שישה בני אדם נהרגו, בהם שופט פדרלי וילדה בת 9, ו-12 בני אדם אחרים נפצעו, בהם גיפורדס. חברת הקונגרס היהודייה אושפזה בבית חולים מקומים ומצבה מוגדר אנוש.  


"רשימת החיסול" של פיילין. כוונת של רובה על המחוז של גיפורדס

 

אחרי הירי נשמעו טענות בתקשורת שפיילין ותומכיה בתנועה השמרנית "מסיבת התה" אחראים באופן עקיף לניסיון החיסול, משום שהפגנותיהם המתלהמות

השפיעו על קיצונים מסוכנים, כמו לאפנר. הסנאטור הדמוקרטי הבכיר דיק דרבין טען שפיילין אשמה ב"רטוריקה מרעילה". הסיבה לכך נעוצה שהבכירה צירפה אשתקד את שמה של גיפורדס ל"רשימת החיסול" שפרסמה" לפני הבחירות לקונגרס בקריאה למצביעים לסכל את ניצחונה.

  

מאז הירי מסרבת פיילין להתראיין לכלי התקשורת, אולם הלילה היא שברה את שתיקתה בהודעת דוא"ל ששלחה לתוכנית הרדיו של עמיתה מרשת "פוקס ניוז", הפרשן גלן בק. "הילדים שלנו לא יחיו בשלום אם עסקנים פוליטים ינסו להרוויח מזה על ידי הצגת אחרים כמסיתים לטרור ולאלימות", כתבה המושלת לשעבר.

 

גם רפובליקנים מתחילים לבקר 

ברור שאין כל הוכחה ממשית הקושרת בין דברי פיילין לבין מעשיו של לאפנר. אולם יש גם גורמים רפובליקנים שסבורים שפיילין תתמודד עם ההאשמות באופן ממשי ורציני, ולא באמצעות תגובות קצרצרות באימייל או בטוויטר. לדידם, אם היא רואה עצמה כמועמדת ריאלית לנשיאות, עליה לצאת מהמחבוא שלה ולדבר על הנושא. 


תושבי אריזונה בדקה דומיה למען הנספים וגיפורדס (צילום: רויטרס)

 

ארי פליישר, דובר הבית הלבן בימי הנשיא ג'ורג' בוש הבן, אמר שבתקופה מצפה הציבור מצפה ממנהיגים להתעלות מעבר ל"שטויות הפוליטיות", להיות רחומים ולהביע רגשות. לדבריו, לא ניתן להעביר רגשות דרך פייסבוק וטוויטר - אמצעי התקשורת המועדפים על פיילין כדי להביע את עמדותיה.

 

תומכיה של פיילין דוחים את הטענות בזעם. "בין אם אתה אוהב אותה או לא, אף אמריקני נורמלי לא חושב שצריך לראות את הטרגדיה הזו מבעד לעדשה פוליטית", אמר אחד מהם. אותם תומכים מזכירים שפיילין אינה הראשונה

השואבת דימויים משדה הקרב ומייבאת אותם לפוליטיקה, כפי שהנשיא ברק אובמה עשה במערכת הבחירות לנשיאות לפני שלוש שנים: "אם הם מביאים סכין לשדה הקרב, אנחנו נביא רובה".

 

בינתיים, קשה לנבא מה יהיו צעדיה הבאים של פיילין. השאלה היא אם החלטתה להטיל איפול תקשורתי ולהעביר את מסריה דרך אתרי אינטרנט ובראיונות לרשת "פוקס" האוהדת אותה - אסטרטגיה שהצליחה בשנתיים האחרונות - תפעל גם הפעם. הנשיא אובמה, מצדו, דווקא יוצא למצלמות ואף צפוי לבקר מחר בעיר טוסון כדי לשאת נאום של פייסנות ואחדות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Getty Images imagbank
מסתגרת. פיילין
צילום: Getty Images imagbank
קורא לפתיחות. פליישר
צילום: Getty Images imagbank
מתאוששת. גיפורדס
צילום: AFP
הושפע מהרטוריקה? לאפנר
צילום: AP
מומלצים