שתף קטע נבחר
 

קובי פרץ: "עברתי משומן כבש לחזה עוף"

הם פתחו בדיאטה, זרקו את הטלוויזיה מהבית, ויתרו על הסוכר, קנו אופניים והתחילו לעשות יוגה. הם נעשו בריאים יותר, רגועים יותר, מאושרים יותר. 50 אנשים על ההחלטה הבריאה ששינתה את חייהם

1. אורח חיים חדש

הזמרת שירי מימון:

האמת היא שקיבלתי כמה החלטות חשובות בחיי בכל מה שנוגע לבריאות. אחרי השירות הצבאי עבדתי בבר באילת, וניהלתי אורח חיים הפוך: הייתי ישנה בימים ומופיעה בלילות. מובן שלכל זאת התלוו סיגריות ואלכוהול. בשלב מסוים הגוף שלי עבר טראומה והחלטתי לחיות חיים בריאים הרבה יותר. נפרדתי מהסיגריות והאלכוהול, התחלתי להקפיד על תזונה נכונה ואפילו הוצאתי מהתפריט אוכל מטוגן ופחמימות מסוימות. במקביל, התחלתי להתאמן שלוש פעמים בשבוע. הכנסתי את החיים שלי לאיזון, והיום, טפו־טפו־טפו, אני מרגישה טוב.

 

2. איזון עבודה־ילדים

ענבר פרסמן, עובדת בנק:

ההחלטה הכי בריאה שקיבלתי הייתה לאזן בין העבודה ובין שלושת הילדים. אני מקפידה לאסוף אותם מהלימודים ברוב ימות השבוע, וברגע שאני מגיעה הביתה, אני נטו עם הילדים.

 

3. קיצור הקיבה

שרון בלו, נהג אוטובוס:

ההחלטה הכי בריאה שעשיתי הייתה לעבור ניתוח לקיצור קיבה. לפני הניתוח שקלתי כ־120 קילו וסבלתי מבעיות בריאות שונות. חצי שנה אחרי הניתוח כבר הורדתי 32 קילו. אני אדם אחר, רענן, פחות עייף, ונראה דוגמן לעומת איך שנראיתי פעם. חשבתי על הניתוח במשך שנה שלמה ופחדתי לעבור אותו. הוא שינה אותי מקצה לקצה ושינה לי את החיים.

 

4. הליכות לגוף ולנפש

הזמר הראל סקעת:

היו לי הרבה החלטות בריאותיות חשובות. לצערי, באף אחת לא התמדתי, אבל מכל אחת למדתי.

לדוגמה, יום אחד החלטתי שאני עושה ניקוי של הגוף מפחמימות. הצלחתי לעשות את זה במשך שבוע ומה שנשאר הוא שאני אוכל כיום קצת פחות פחמימות. אני גם לא מפריז באכילת שומנים ומשתדל לא לאכול בלילה. בתחום הספורט, אני משתדל לעשות 2־3 אימונים בשבוע, בעיקר פעילות מכשירים בחדר כושר, וגם כמה דקות של יוגה ומתיחות. במידות הרגילות שלי אני נראה כמו ילד בן שלוש, אז אני מתאמן כדי לקבל פרופורציות של אדם נורמלי בגילי.

 

אני משתדל שלא לעשן יותר מחמש סיגריות ביום, והכי חשוב בעיניי לצאת להליכות לפעמים. זה מנקה את הנפש, טוב לסבולת לב־ריאה וגם עוזר להתעדכן בפרויקטים החדשים של הנדל"ן בעיר.

 

5. החזרה לשגרת האימונים

המגיש־חזאי דני רופ:

ההחלטה הבריאותית הכי חשובה שלי היא לא לוותר על הספורט, ולמרות פגרה בת שנתיים, לחזור ולהתאמן. בצעירותי הייתי שחקן ומאמן טניס, אבל כשהתחלתי לעבוד בטלוויזיה, שיחקתי פחות ופחות, עד שהנושא ירד מסדר היום לחלוטין.

בגיל 29 הבנתי שנגמרו הימים שבהם אפשר לאכול כמויות גלידה בלי לשאת בתוצאות. נרשמתי לחדר כושר, דבר שכל החיים שנאתי. במקביל, מיקי חיימוביץ' המליצה לי על דיאטן קליני שלימד אותי איך להתאמן ולאכול נכון. כיום אני מקפיד על 3־4 אימונים בשבוע שמשלבים אירובי וחדר כושר, פעם בשבוע כדורגל ואפילו טניס, אוכל ארוחת בוקר וארוחה מדי שלוש שעות, ומדי פעם מרשה לעצמי לחפף באימונים ולאכול מתוק.

 

6. ניהול מחשבות

ערן גפן, מנכ"ל חברת פרסום באינטרנט:

ההחלטה לנהל את המחשבות שלי הייתה ההחלטה הכי בריאה שקיבלתי. הבנתי שהמחשבות שלי הן לא האמת בהכרח, והגעתי להחלטה לא לתת למחשבות מציקות או שליליות לחיות בקרבי.


"נפרדתי מהסיגריות והאלכוהול". שירי מימון (צילום: יקי הלפרין)

 

7. משפחה ואיזונים

התאומות נוגה מוצ'ה, רוקחת, ומאיה פריסטר, עובדת קופ"ח:

נוגה: ההחלטה הכי בריאה בחיי הייתה להקים משפחה. מאיה: ההחלטה הכי בריאה הייתה לאזן. לאזן בין הדברים שאני אוהבת לעשות ובין הדברים שאני לא אוהבת לעשות. להשתדל שיהיו יותר דברים כיפיים מאשר דברים לא כיפיים. לאכול בריא, אבל גם להרשות לעצמי דברים טעימים ולא לגמרי בריאים. לעשות ספורט, אבל לא בצורה מוגזמת.

 

8. השקעה בלימודים

איתי וייץ, תלמיד תיכון:

עד כיתה ח' הייתי תלמיד ממוצע ומטה, שכל המורים קראו לו הילד עם הפוטנציאל הלא ממומש. בכיתה ט' התחלתי לשפר את ציוניי והגעתי לתיכון עם ממוצע גבוה, שאני שומר עליו עד היום. למרות שבטווח הקצר הלימודים לאו דווקא מהנים, אני יודע שבעתיד אשמח על כל שנייה של למידה והשקעה. אני בטוח שהצעד הזה יקרב אותי ליעד שהצבתי לעצמי - להיות חייל קרבי המובחר ביותר ואפילו להגיע לסיירת מטכ"ל.

 

9. יוגה ללא לאות

הזמרת רוני דואני:

ההחלטה הבריאותית הכי חשובה שלי הייתה לעשות יוגה. אני בנאדם שקצב החיים, קצב העבודה והקצב הפנימי שלו מאוד גבוהים. אף פעם לא דמיינתי את עצמי עושה משהו אחר חוץ מריקוד, ריצה, ספינינג וכל ספורט אינטנסיבי, אבל אז גיליתי שאני צריכה גם קצת שקט ורוגע.

 

האשטאנגה יוגה מאתגרת אותי. אני עושה את זה כבר שנה ויש לי עוד דרך מטורפת. כשאתה נכנס לשיעור, והמורים אומרים שגם בעוד 20 שנה לא תגיע למקום של מצוינות, זה אתגר מדהים.

 

10. ספורט בלתי נפרד

השדרנית מירי נבו:

ההחלטה הבריאותית החשובה ביותר שלי הייתה לא להיפרד לעולם מהעיסוק בפעילות גופנית, שמלווה אותי מאז שהייתי ילדה קטנה. בצעירותי הייתי אלופת ישראל בהתעמלות אמנותית, וכשהתבגרתי שמרתי על ספורט כחלק בלתי נפרד מחיי.

קרוב ל־20 שנה אני רצה ארבע פעמים בשבוע ולאחרונה התחלתי לשלב פילאטיס שלוש פעמים בשבוע. עם זאת, אני תמיד מקפידה על שלושה ימי מנוחה בשבוע.

 

אני מאמינה שאם רוצים לעסוק בפעילות גופנית חייבים להקפיד על כמה דברים: לא לקחת את זה לקיצוניות כי אז הדבר עלול להימאס וכמובן לגרום לפציעות, להשתדל שזה יהיה קרוב לבית, כלומר, זמין ונוח, והכי חשוב, למצוא את סוג הספורט שבאמת גורם לכם הנאה.

 

11. מהנעליים לאופניים

אלי אלמוזלינו, אחראי עבודה במפעל:

במשך שנים שיחקתי כדורגל. לפני כמה חודשים הרגשתי שהגיע השלב שבו אני צריך לתלות את הנעליים ולעבור לספורט אחר. עברתי לרכוב על אופניים. אני רוכב הרבה בשטח ונהנה מכל רגע.

 

12. תוכנית בריאות זוגית

דורון דוד, סמנכ"ל בית מלון:

החלטתי שעם כל אהבתי לאוכל, אני חייב לשפר את איכות החיים שלי ולספק לגוף ולנשמה מוצרים בריאותיים ואווירה בריאה. לקחתי מאמנת אישית מדהימה והיא עשתה לי ולאשתי, מירב, מהפכה חשיבתית, נפשית ופיזית. התחלתי באימוני כושר מהנים ונמרצים בשילוב מדיטציה. במקביל בנינו תפריטים בריאים, שעוזרים לנו לשמור על רמות שובע ואנרגיה גבוהות. התחושה הפיזית והנפשית מאז שהתחלנו השתנתה ללא היכר. אני מרגיש צעיר יותר, בריא יותר וחזק יותר.


"מקפידה על שלושה ימי מנוחה בשבוע". מירי נבו (צילום: אוהד רומנו)

 

13. המשפחה הבריאה

תמי בן־דוד, בעלת הבלוג "קולינריא":

לפני 12 שנים קמתי בבוקר והחלטתי להעביר את בעלי ושלושת בניי לאורח חיים בריא שכולל גם תזונה מאוזנת. לשמחתי, כולם שיתפו פעולה. בזמן האחרון שניים מבניי מרדו, אבל לשמחתי הם חזרו למוטב.

 

14. אמונה ואימונים

הזמר קובי פרץ:

ההחלטה הבריאותית הכי חשובה שקיבלתי בחיי היא לדבוק באמונה: אמונה בעצמך, אמונה בבורא עולם. כל מה שיש בו אמונה אמיתית, מהלב, משפיע לטובה על הבריאות, ההצלחה ועוד.

 

אני לא שותה אלכוהול ולא מעשן, משתדל לשתות המון מים, ולעתים חוטא בקולה זירו. אם בעבר הייתי אוכל שומן כבש, היום אני מקפיד על פרגיות, חזה עוף או בשר אדום רזה. פעם בשבוע אני מפריז ואוכל את האוכל המדהים של אמא.

אני מקפיד להתאמן בחדר הכושר שלוש פעמים בשבוע וגם עובר טיפול דיקור או טווינא אצל מומחה לרפואה סינית.

 

15. החוג המשולב

פרופ' זאב רוטשטיין, מנהל המרכז הרפואי שיבא, תל השומר:

לפני כשנתיים הצטרפתי לחוג התעמלות עם משקולות שנקרא Body Pump . האימון ריתמי, מלווה במוזיקה ובכוריאוגרפיה תואמים, ומתבצע תוך הפעלת קבוצות השרירים השונות בשילוב של כוח וסבולת עם הרבה עבודה אירובית. התוצאה, שמירה על כושר גופני גבוה ופעילות מתואמת של כל הגוף. ההחלטה להצטרף לחוג (לצד אשתי) הייתה החלטה מכוננת. זו גם דוגמה אישית לצוות מסביבי בהשקעת מאמץ במניעת מחלות.

  

16. אימון כושר אישי

דנה זיו, מורה:

לאחרונה קיבלתי את ההחלטה הכי בריאה כשלקחתי מאמן כושר אישי והגשמתי חלום של שנים. הוא מגיע לאמן אותי פעמיים בשבוע ועוזר לי לשמור על אורח חיים בריא. זה מדהים.

 

17. חשיבה חיובית וסקס

השחקן רון שחר והרצה למיליון מאיה קרמר:

ההחלטה הבריאותית הכי חשובה שקיבלנו היא לשמור על חשיבה חיובית, להיות מאושרים ואופטימיים, לא משנה מה, וליהנות מהחיים. מובן שלסקס יש תפקיד חשוב בהחלטה הזאת.

 

ברמה הספורטיבית רון רוקד (נכון לעכשיו), עושה ג'וגינג בפארק, לוקח שיעורי יוגה ופילאטיס, ופעם בכמה שבועות עורך ביקור נימוסים בחדר הכושר. מאז שבתנו הילה נולדה, אנחנו מקפידים לטייל איתה הרבה ברגל.

 

בכל הקשור לאוכל, אנחנו מוותרים על מזון מטוגן ומאיה מתנזרת מאלכוהול. הבנו מזמן שתזונה נכונה משפיעה על כל היבט בחיינו, מכאבי ראש ועד מצבי רוח. מובן שאנחנו לא מעשנים ומשתמשים במוצרים אורגניים בלבד.

 

18. להיפרד מהסוכרים

מירי לויה־זוהר, אחות במחלקה פסיכיאטרית:

ההחלטה הבריאה ביותר שקיבלתי היא ללא ספק הגמילה מסוכרים ומגלוטן. ירדתי שבעה קילו ואני מרגישה נפלא. הירידה במשקל עודדה אותי לחזור לחדר הכושר, ובמהלך יום העבודה אני פחות עייפה ופחות רעבה, ואפילו לא מתקשה לעמוד בפני פיתויים, כי הגמילה גרמה כנראה לאיזון ברמת האינסולין שלי. גם אם יביאו לי לחם חם, היישר מהמאפייה, לא אתפתה לגעת בו.

 

19. הלידה הביתית

קרן פרידמן־גדסי, מרכזת קורס דולות:

ההחלטה הכי בריאה שקיבלתי בחיי הייתה ללדת בבית. עבורי זה היה לבטוח לגמרי בתחושות הגוף שלי, ולתת להן להוביל בפעם הראשונה בחיי. מאז אני מלווה נשים וגברים לאורך ההיריון והלידה ובגילוי הדרך שנפתח עבורם ברגעים האלה.


"לסקס תפקיד חשוב". שחר וקרמר (צילום: יגל בר קמא באדיבות לאשה)

 

20. הפרידה מהחלב

צביקה מרגונינסקי, מומחה לרפואה סינית:

ההחלטה הבריאה ביותר שעשיתי בחיי הייתה להפסיק את צריכת תוצרת החלב. הייתי ילד שמנמן, אסתמטי ומנוזל. התחלתי לעסוק בקראטה באופן מקצועי, השקעתי באימונים מפרכים ואכלתי כמות היסטרית של מוצרי חלב במטרה לספק לגוף חלבון ורמות גבוהות של סידן. יום אחד שמעתי הרצאה מקצועית שעסקה בהשלכות של צריכת מוצרי חלב על בריאות הגוף. נדהמתי לגלות שהרגלי התזונה שלי לא רק שאינם תומכים בבריאותי, אלא מזיקים לה.

 

חקרתי עוד בנושא, ולמרות גילי המוקדם אז, החלטתי לנסות להפסיק את צריכת החלב ומוצריו לחלוטין. התוצאות היו מדהימות: הנזלת הכרונית והקשיים במערכת הנשימה נעלמו כליל, והתחלתי לחוש אנרגטי ומלא כוחות.

 

21. נפלאות הברזל

אלון אולמן, מנכ"ל חברה לאימון אישי ועסקי:

ההחלטה הבריאה ביותר שלקחתי הייתה להשתתף בתחרות "איש הברזל". בגמר התחרות הפכתי לאדם אחר, שלם, מאושר, עם ייעוד, אדם רגיל שיכול להשיג הישגים בלתי רגילים. מאיש שלא עסק בספורט הפכתי לספורטאי אנרגטי, ממוקד, קשוב ומלא שמחה בלב.

 

22. אהבה ואופרה

שמואל פלם, בן 102, דייר ב"בית בכפר":

הייתי מאוהב באותה אישה יותר מ־60 שנה. עסקתי כל הזמן בפעילות גופנית. אני מקשיב למוזיקה מדי יום, מקפיד לאכול שלוש ארוחות מלאות ביום ולא אוכל בין הארוחות. והכי חשוב – וכנראה גם הכי בריא – אני אוהב את עצמי.

 

23. החיים עם ורדה

ד"ר אמנון ז'קונט, סופר והיסטוריון:

ההחלטה הכי בריאה בחיי הייתה לחיות עם ורדה רזיאל־ז'קונט. החיים איתה שינו אותי מאוד. חיים עם אדם שאתה אוהב בהחלט תורמים לבריאותך. במהלך 29 השנים האחרונות ורדה תמכה מאוד בכל תהליך של תמיכה והתפתחות שעברתי, והרבה פעמים היא גם זו שהציעה את התהליך. אני סובל מכמה מחלות שדורשות טיפול קבוע. ורדה היא זאת שהולכת איתי לרופאים, מדברת איתם ומכינה לי את התרופות. היא אחראית על התזונה בבית ודואגת לאוכל בריא.

 

אם הייתי חי לבד, הייתי מתקיים ממזון להכנה מהירה. ההחלטה לחיות עם ורדה לא הייתה קלה, כי הייתה כרוכה בקורבנות רבים, אבל אם לא הייתי חי איתה, הייתי אדם מתוסכל וחולה.

 

24. עזרה לקורבנות אלימות

מירב צפוני, עורכת דין:

ההחלטה הכי בריאה שלי הייתה לעבוד עם נשים שסובלות מאלימות קשה ולעזור להן להשתקם, לצאת ממעגל האלימות ולעמוד על הרגליים ללא תלות בבן הזוג. תחושת האתגר והסיפוק שיש לי כשאני רואה תוצאות היא מדהימה. המקרים שאני נתקלת בהם ביומיום מכניסים הכל לפרופורציות, גורמים לי להסתכל על החיים בצורה חיובית, להתרכז בדברים הטובים ולעולם לא לראות את חצי הכוס הריקה.

 

25. הבאת ילדה לעולם

גיא טצה, בעל משרד לייעוץ תקשורת:

ההחלטה הכי בריאה שעשיתי, עם בן זוגי, הייתה להביא לעולם את בתנו המשותפת, בסיוע פונדקאית בארצות הברית. מאז שאלה נולדה, למדתי מה משמעותן של פרופורציות. אני שמח יותר, יוצר גבולות בין העבודה לבית, המרחב הרגשי שלי צמח, ואני צוחק יותר מבעבר.

 

26. טריאטלון ללא סוכר

השחקן עפר שכטר:

ההחלטה הבריאותית המשמעותית ביותר שקיבלתי הייתה לוותר על סוכר בתה ובקפה, ולהימנע לחלוטין ממשקאות מוגזים. עוד החלטה חשובה הייתה להצטרף לקבוצת טריאתלון. אנחנו מתאמנים שלוש פעמים בשבוע ומגבירים את עצימות האימונים כשהתחרות מתקרבת. האימון האחרון כלל 32 ק"מ של רכיבה על אופניים ושמונה ק"מ ריצה. כשזה קורה בשש בבוקר, זה לא קל בכלל.


"32 ק"מ באופניים". עפר שכטר (צילום: ניר פקין באדיבות פנאי פלוס)

 

27. נסיעה ללונדון

עדי אופיר־עזריאלי, פסיכולוגית התפתחותית:

ההחלטה הכי בריאה שעשיתי הייתה לנסוע ללונדון וללמוד לתואר שני. ביליתי שם ארבע שנים מופלאות, יצאתי מהשגרה ומהמוכר ולמדתי על עצמי ועל החיים הרבה דברים, בעיקר מתוך הצורך להתמודד לבדי עם חיים הרחק מהמשפחה. שם גם פגשתי את בעלי.

 

28. סילוק הטלוויזיה

עדי לוסטיג, פעילה סביבתית:

לפני 12 שנים קיבלתי את אחת ההחלטות הבריאותיות הטובות בחיי והפכתי לצמחונית. לפני חמש שנים קיבלתי את ההחלטה הכי בריאה שיכולתי לקבל, והוצאתי את הטלוויזיה מהבית. אין שום שטיפת מוח. זה עושה שקט, זה תענוג, זה עולם אחר.

 

29. דיווש ופילוסופיה

פרופסור אלון הרמלין, וטרינר:

שתי ההחלטות הבולטות שהשפיעו על בריאותי הן התמכרות לאופניים כמקור לכושר ולבריאות פיזית, ושינון יומי של אמרת רלף וולדו־אמרסון לבריאות נפשית. בתרגום חופשי ובתמצות: "לצחוק לעתים קרובות, לזכות לכבוד של אנשים אינטליגנטיים ולחיבתם של ילדים, להעריך יופי, למצוא את הטוב באחרים ולדעת שגם אם רק אדם אחד נשם יותר בקלות בגלל שחייתי, זאת הצלחה".

 

30. לידה לעצמי – ולאחרים

נעה קפלן:

ההחלטה הכי בריאה בחיים שלי כאם חד הורית הייתה להביא את הילדה שלי לעולם. בנוסף, החלטתי לעזור לזוג שהתקשה בהולדה להביא את ילדם הבכור לעולם. הייתי אם פונדקאית וילדתי לפני חודש. ילדים הם האושר האמיתי. בלעדיהם אין לך סיבה אמיתית לקום בבוקר.

 

31. הפסקת העבודה בבית

ערן יובל, במאי ומעצב:

שכרתי סטודיו והפרדתי בין העבודה ובין הבית. עשיתי ממש טקס. סילקתי מהבית אפילו את שולחן העבודה, וכיום יש לי שולחן קפה קטן שבלתי אפשרי לעבוד עליו. הפסקתי אפילו להביא את הלפטופ הביתה.

 

32. נס היוגה

צחי בוקששתר, שף ובעל רשת מסעדות:

בשנת 2000 נפגעתי בתאונה, ויותר מרופא אחד הודיע לי שלנצח אתקשה ללכת. הפכתי את העולם בחיפוש פתרון עד שהגעתי ל"איינגר יוגה". התרגול שיפר את איכות החיים שלי מכל צד ומכל כיוון, וכשמורה מחו"ל שאלה אותי איך הגעתי ליוגה בגילי המתקדם, עניתי: פשוט קרה לי נס!

 

33. המהפך שאחרי הלידות

המגישה עינת ארליך:

ההחלטה הבריאותית הכי חשובה שלי התקבלה אחרי הלידות. הייתי שמנה ומבואסת, והחלטתי שאני לוקחת את עצמי בידיים. הבנתי שאני מחפשת את המקום שיביא ביטחון לגוף שלי, וככה נחשפתי לכל מה שקשור לתזונה נכונה ולמדתי מה הגוף צריך בדיוק. אם תשאל את החברים, הם יגידו שאני כבר 3/4 רופאה.

 

כבר שנתיים שאני עושה פילאטיס, רוכבת על אופניים, מתאמנת בקיק בוקסינג, רצה על חוף הים ולאחרונה התחלתי אפילו ללמוד גלישת גלים.

 

34. מדיטציה בודהיסטית

דפנה דוד־קורן, בעלת רשת חנויות לצעצועי מין:

ההחלטה הכי בריאה שקיבלתי הייתה ההבנה שלמרות שהחיים עמוסים בקריירה, בזוגיות ובילדים, צריך תמיד להעשיר את עצמנו במשהו מחוץ לכל אלה. לאחרונה התחלתי קורס מדיטציה בודהיסטית ואני נהנית מכל רגע. היציאה מהשגרה והעיסוק בנושא שהוא לא יומיומי מפתחים אותי ותורמים לכל התחומים האחרים בחיי.


"היוגה היא נס". בוקששתר (צילום: ניר פרידמן)

 

35. הטריאתלון והמזון

סגן אלוף ערן שני, מפקד גדוד בחטיבת שריון:

ההחלטה הכי בריאה שקיבלתי הייתה להצטרף לקבוצת הטריאתלון של כפר המכבייה, לקנות אופניים ולהתחיל לאכול בריא.

 

36. צמחונות ושירה, שחייה וזוגיות

חנה צוילינג, בת 83, יובל צוילינג, בן 83, דיירי "בית בכפר":

חנה: אני צמחונית, שומרת על תזונה בריאה ומשתמשת בתוספי תזונה. כתוצאה מכך אני נהנית מעור פנים מעורר קנאה גם בקרב צעירות ממני.

 

בנוסף, כבר 35 שנה אני שוחה בחוף מכמורת. במקום ללכת לרופא, אני הולכת לים. מדי בוקר אני גם מתרגלת צ'י קונג. חשובה גם פעילות לנשמה: כל השנים שירה, שירה, שירה. המקהלה היא חלק בלתי נפרד מחיי. לטיפוח היצירתיות, כבר 40 שנה אני לשה בחומר ויוצרת עבודות קרמיקה מיוחדות. חוץ מזה יש לי זוגיות תומכת: 60 שנות נישואים עם יובל.

יובל: כבר 35 שנה אנחנו מגיעים לחוף הים עוד לפני עלות השחר, לשחייה, התעמלות והתענגות על הנוף. ואין ספק שהזוגיות ארוכת השנים עם חנה הוסיפה לי הרבה בריאות.

 

37. פשוט נשימה

שלומי סמלסון, מרצה ומטפל אלטרנטיבי:

מעניין שדווקא, ואולי בגלל כל עיסוקיי הרוחניים והטיפוליים, מצאתי עצמי תחת עומס יומיומי רב. לפני חמש שנים עברתי תאונת דרכים קשה, שדרשה שיקום פיזי, נפשי ומקצועי ממושך. אחרי שהשתקמתי, מצאתי עצמי שוב רץ אחרי זנבי. יום אחד אשתי העירה לי בפעם האלף שאני נראה מותש וכעוס. באותו הרגע קיבלתי את ההחלטה הכי בריאה בחיים שלי: החלטתי לנשום. לנשום כדי לחיות, כדי לראות את השפע האמיתי שבחיי, כדי לדעת להרפות ולשחרר, פיזית ומחשבתית.

 

את הבקרים אני פותח בתרגילי נשימה ודמיון מודרך, מרגיע את גופי ואת נפשי ומכין עצמי לקראת היום החדש. בכל יום אני מזכיר לעצמי את ההחלטה שלי ומאחל לעצמי ולסובביי יום בריא ומקסים.

  

38. רכישת מסחטה

מלי רוקח, מעצבת ואדריכלית:

עשיתי הרבה החלטות בריאות במהלך חיי, אבל האחרונה והעדכנית ביותר היא קנייתה של מסחטת מיצים. בכל בוקר עידן, בן זוגי האהוב, סוחט עבורי כוס ענקית של מיץ תפוזים או רימונים, ובשנייה שאני מסיימת לשתות, אני אומרת בקול: "איזו בריאות". זה מרענן, טעים ובריא, וככה אני מתחילה את היום.

 

39. ילד במנשא

דיאנה אידלמן, יועצת זוגית ומשפחתית:

נזכרתי בהמון החלטות בריאות שקיבלתי, כולל הקמות, עזיבות, לידות בית, מיתות (של הוריי), צמחונות מגיל 12, חברויות, נסיעות, ספורט ועוד. אבל החלטה קטנה לכאורה שקיבלתי לפני 20 שנה - לקנות מנשא ולשאת את ילדי על גופי, קרוב ללבי - הייתה החלטה נהדרת, על אף שהתקבלה בסביבה עוינת. ברחוב בכפר סבא הייתי זוכה בכל יום להערות וגערות: "הוא יהיה מפונק!", "זה יהרוס לך את הגב!" ,"הוא תמיד ירצה על הידיים!". אז לידיעתכם, הוא ממש לא מפונק, כבר לא רוצה על הידיים ונשיאת משקל הולך וגדל על גופי עבדה נהדר למניעת אוסטיאופורוזיס ולזרימת האהבה בלבי.


"הייתי שמנה ומבואסת". עינת ארליך (צילום: שגיא אדרי)

 

40. ספורט בהשכמה

יאיר עמיקם, סמנכ"ל משרד הבריאות:

אני בן 62. לפני 42 שנה, כשהשתחררתי מהצבא, קיבלתי החלטה שכל יום, ולא חשוב באיזו שעה, אני פותח בפעילות גופנית. מאז, יום־יום, בוקר־בוקר, בכל עונות השנה, אני עושה פעילות גופנית: שחייה, הליכה או אימון בחדר כושר. צריך הרבה כוח רצון כדי לקום מוקדם ביום חורפי סוער, אבל אני אחד שלא עושה לעצמו הנחות. לפני עשר שנים חליתי בסרטן והתמודדתי עם זה כמו שמתמודדים עם נזלת. עברתי טיפולי כימותרפיה והבראתי. אני גר בתל אביב, עובד בירושלים וקם בחמש וחצי כדי ללכת לבריכה או לחדר הכושר ל־45 דקות. בזכות זה אני מה שאני היום.

 

41. הדיאטה הגדולה

יוסי קלבו, רב כבאי:

מאז שאני זוכר את עצמי הייתי בחור שמנמן. האמת, זה לא הפריע לי. אפילו שירתתי ביחידה קרבית. אבל כשהגשתי מועמדות להיות כבאי, נאמר לי בעדינות, שעלי לרזות. הבנתי שאני חייב לעשות מהפך אדיר, ובשמונה חודשים הורדתי 47 קילו. כשבאתי בפעם השנייה להגיש מועמדות, החבר'ה היו בהלם. חלקם אפילו לא זיהו אותי. לולא הרצון להיות כבאי, חד משמעית לא הייתי עושה דיאטה. היום הכי עצוב שהיה לי בחיים הוא גם היום הכי שמח, כי בו קיבלתי את ההחלטה הבריאה בחיי.

 

אני שומר על המשקל כבר שש שנים. זכיתי בבריאות, זכיתי להיות כבאי, וכבונוס, הכרתי את החברה שלי, ואני ממש מרגיש שזכיתי בכל הקופה.

 

42. התשובה והרכיבה

רפי שובל, מורה:

לפני 13 שנה חזרתי בתשובה בעקבות הארה מוחשית ועוצמתית שהייתה לי. החזרה בתשובה והלימוד של פנימיות התורה מחדירים כוחות לנפש וגם מביאים לאורח חיים בריא ומאוזן. לפני כמה שנים הצטרפתי לקבוצה של רכיבת אופניים אתגרית. שני הדברים יחד יוצרים נפש בריאה בגוף בריא.

 

43. סיום המלחמה במשקל

מעצב השיער והמאפר מיקי בוגנים:

ההחלטה הכי בריאה שקיבלתי הייתה להפסיק להתעלל בגוף שלי, אחרי אינספור דיאטות. אני לא מעשן, ויחסית לאנשים שמנים, מסת השריר שלי גבוהה מאוד. אחרי שהתמכרתי למכוני כושר, החלטתי לוותר גם עליהם, והיום אני צועד ארבע פעמים בשבוע, גומא קילומטרים ומרגיש הרבה יותר בריא. בנוסף, הודות לתזונאית שלי אני אוכל הרבה יותר בריא וחש בנוח עם הגוף שלי. בפעם הראשונה אני מקבל את עצמי כמו שאני.

 

44. ההתמסרות לשקט

דן זלגלר, מדריך צלילה חופשית:

ההחלטה הכי בריאה שקיבלתי בחיים הייתה ללמוד איך להפסיק לנשום כשלא חייבים, ולהתמסר לשקט שמתחת לפני המים - ניתוק טבעי מהעולם בכל רגע שאחפוץ.

 

45. הים השבועי

יונית טובי, שחקנית תיאטרון:

לפחות פעם בשבוע אני חייבת להיות בים. ממלא אותי להביט בים. אני הכי אוהבת שיש ירח מלא על המים ונוצר פס כסף מנצנץ, מהפנט. זה בריא גם נפשית, מרגיע ומעורר השראה. לא מוותרת על זה.

 

46. להיפרד ממנו

נעומית קזז, בעלת עסק להפעלת ילדים ומטפלת ברפואה משלימה:

ההחלטה הכי בריאה שקיבלתי בחיי היתה להיפרד ממישהו שהייתי איתו בזוגיות ארוכת שנים וללכת לכיוון של התפתחות אישית, וללמוד רפואה משלימה וטיפולי אנרגיה. בימים אני מפעילה ילדים בימי הולדת ובערבים מקבלת מטופלים.


"ויתרתי על מכון הכושר". מיקי בוגנים (צילום: ניר פקין באדיבות פנאי פלוס)

 

47. לימודי הרפואה

אורלי ביסקר, סטודנטית:

ההחלטה הכי בריאה שעשיתי בחיי היא ללמוד רפואה. דרך מעולה לקבל פרופורציות ולהעריך את זה שבסך הכל אתה די בריא.

 

48. מדיטציה יומית

מנדי זלצמן, מנכ"ל נמל חיפה:

בשנת 1992 נחשפתי לראשונה למדיטציה הטרנסצנדנטלית ומאז ועד היום המדיטציה מלווה אותי מדי יום. לפני כעשר שנים החלפתי את המנטרה ההודית במנטרה יהודית. אני מאמין שדברים טובים ובריאים קורים למי שמודט.

 

49. אי הוויתור

אביב שטיין, פרסומאי:

ההחלטה הכי בריאה שעשיתי היא ההחלטה שאני מקבל מדי שנה בחמש

 השנים האחרונות: לא לוותר לעצמי. לא לוותר לעצמי בעבודה, עם לקוחות, בנוגע לבריאות שלי, בזוגיות וברצונות להגשים. אני חושב, יודע ומרגיש, שאם לא נוותר לעצמנו, הדבר ידחוף אותנו להיות אנשים טובים יותר, מגשימים יותר ומאושרים יותר.

 

50. להתחתן איתה

ניסים פילוס, גנן:

ההחלטה הכי בריאה שעשיתי בחיי הייתה, בוקר אחד, להתחתן עם אשתי. תמיד חושבים שיש זמן, ועוד בחורה, ועוד חברה. התחתנתי בגיל 25, וברגע שהחלטתי והתחתנתי, ידעתי שעשיתי את ההחלטה הכי בריאה של החיים שלי

ואני מרוצה ומאושר עד השמים.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אמונה משפיעה לטובה על הבריאות"
צילום: טל שחר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים