נדחתה הבקשה: לא יוגש ערעור במשפט הנגבי
הפרקליטות ביקשה מבית המשפט לאפשר לה לערער על זיכויו של הנגבי בפרשת המינויים הפוליטיים, אך השופטת קבעה: "ראשי המערכת לא נטלו חלק בשביתה. החלטתם לעסוק בפעילות ניהולית בלבד ולהימנע מלערער בשביתה, איננה יכולה להוות נימוק לקבלת הבקשה"
צחי הנגבי יכול להיות רגוע: נשיאת בית המשפט המחוזי בירושלים, מוסיה ארד, דחתה בצהריים (יום ה') את בקשת פרקליטות מחוז ירושלים להגיש ערעור על זיכויו של השר לשעבר בפרשת המינויים הפוליטיים, לאחר המועד שיכלו להגיש בשל שביתת הפרקליטים. המשמעות הפוליטית - הנגבי יוכל לשוב לחיים הפוליטיים בכנסת הבאה.
השופטת ארד כתבה בהחלטתה: "הגעתי למסקנה כי השביתה איננה בגדר אירוע בלתי ניתן לשליטה, שלא ניתן היה לצפותו מראש ומהווה טעם מוצדק להארכת המועד להגשת ערעור פלילי מטעם המדינה. ההימנעות מלהגיש את הערעור במועדו מקורו בבחירה של הגורמים המוסמכים לדבר, שלקחו בחשבון את כל ההשלכות של החלטתם".
ארד התייחס גם לכך ש"ראשי המערכת לא נטלו חלק בשביתה. החלטתם לעסוק בפעולות ניהוליות בלבד ולהימנע מהגשת הערעור בזמן השביתה, כדי - לדבריהם - לכבד את זכות השביתה של הפרקליטים, איננה יכולה להוות נימוק לקבלת הבקשה".
גם את הטענה על חשיבותו הרבה של הערעור דחתה השופטת. "בפסק הדין נתקבלה עמדת המדינה בנושא העיקרי ונקבע כי מינויים פוליטיים מהווים, בנסיבות המתאימות, עבירה פלילית. הנגבי עבר עבירה של הפרת אמונים. לפיכך אין בחשיבות הנושא כדי להוות סיבה יוצאת דופן המצדיקה את קבלת הבקשה".
השופטת ארד כללה בנימוקיה גם את העובדה "שהמשפט שהתנהל נגד הנגבי היה בעל היקף רב ונמשך מספר שנים, כשעדים רבים מאוד העידו וישיבות רבות מאוד התקיימו. משנדון התיק לפני הרכב של שלושה שופטים, ומשקיבל בית משפט השלום את עמדתה העקרונית של המדינה בנושא העיקרי, לא ניתן שלא להתחשב גם בכך שהזמן השיפוטי מוגבל ורצוי להקצות את משאבי הציבור לתיקים רבים אחרים הממתינים לדיון או להכרעה".
בסוף החודש שעבר, לאחר תום שביתת הפרקליטים, ביקשה הפרקליטות להאריך את מועד הגשת הערעור על זיכוי השר לשעבר, המיוצג על-ידי עורכי הדין עודד גזית וגרשון גונטובניק.
הפרקליטות רצתה לערער על ההחלטה לזכות את הנגבי מעבירות מרמה, הפרת אמונים ושוחד בחירות. הנגבי, שמאז התפטר מהכנסת, אליה יוכל לחזור בבחירות הבאות (אלא אם בערעור ייקבע אחרת), הורשע רק בעבירה של עדות שקר וזוכה מהעבירות החמורות יותר.
פרשת הנגבי כונתה תיק הדגל של הפרקליטות בפרשת המינויים הפוליטיים, וההרשעה הקלה יחסית של הנגבי לא תאמה את ציפיותיהם של בכיריה. בית המשפט הטיל על השר לשעבר קלון וקנס כספי.