שתף קטע נבחר
 

ס' יזהר מגיע ל"עם הספר"

חרבת חזעה, נובלה שהפכה לקלאסיקה מיד עם פרסומה בסוף שנות הארבעים, מגוללת את סיפורו של כפר ערבי דמיוני, ומעלה שאלות של מוסר, אחריות גלות ופליטות. חדש ב"עם הספר"

בימים אלו רואה אור הספר "חרבת חזעה" מאת ס' יזהר, הכרך השישה-עשר בסדרת "עם הספר - פרוזה ישראלית", המגישה לקהל הקוראים בארץ עשרים יצירות מופת של גדולי הסופרים העבריים, מקום המדינה ועד היום.

 

 

"חרבת חזעה", הנובלה שהפכה לקלאסיקה מיד עם פרסומה ב-1949, מגוללת את סיפורו של הכפר הערבי הדמיוני חִרְבֶּת חִזְעָה, ואת סיפורם של תושביו שגורשו מביתם במהלך מלחמת העצמאות. הסיפור נכתב עוד לפני סיומה הרשמי של המלחמה, ולמעשה היה יצירת הספרות הראשונה שהתמודדה עם אירועי 1948 ועם השאלות הקשות הנגזרות מהם - שאלות של מוסר, אחריות, גלות ופליטוּת.


"חרבת חזעה", סיפור מעורר שאלות (עטיפת הספר)

 

הסיפור אִתגר את הציבור בישראל ועורר ויכוחים ותגובות מעורבות, ועם זאת רבים ראו בו הישג ספרותי רב-ערך. בכרך כלולות שלוש נובלות נוספות - "בטרם יציאה", "השבוי" ו"שיירה של חצות" - המעזות להטיל ספק בקיומו של אידיאל טוהר הנשק, דווקא בעת מלחמה.

 

רבים מבין חוקרי הספרות מונים את יצירתו של יזהר בין ההישגים הגדולים ביותר של הפרוזה העברית החדשה. כתיבתו, שמצטיינת בלשון מיוחדת במינה, מעמיקה אל תוך זרם התודעה של גיבוריו, ומשלבת לשון גבוהה ושפת דיבור ויומיום. יצירותיו עוררו לעתים התנגדות רבה בציבור הישראלי, שכן קראו תיגר על המיתוס הציוני ועל אמונות רווחות בדבר ערכיו המוסריים של צה"ל.

 

ס' יזהר (2006-1916), הוא יזהר סמילנסקי, יליד רחובות. למד באוניברסיטה העברית בירושלים והיה חבר

 

פרט לכתיבתו הספרותית ביטא יזהר את דעותיו במאמרי דעה נוקבים וביקורתיים בנושאי חברה, חינוך ומדינה בעיתונות הישראלית. חיבר עשרות רומנים, קובצי סיפורים וספרי עיון, ביניהם "ימי צקלג" (1958), "אפרים חוזר לאספסת" (1978), "מקדמות" (1992), "צלהבים" (1993), "אצל הים" (1996), "מלקומיה יפהפייה" (1998) ו"גילוי אליהו" (1999).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טדי בראונר, לע"מ
יזהר בצעירותו. כתב על המלחמה עוד לפני שהסתיימה
צילום: טדי בראונר, לע"מ
לאתר ההטבות
מומלצים