יש סלט לט"ו בשבט
לא קשה למצוא מתכון לקינוח עם פירות יבשים או עוגת אגוזים, אבל אם אתם רוצים לחגוג את ט"ו בשבט בארוחה שלמה - הנה שני רעיונות לסלטים שיעזרו לכם לעשות את זה
סלט בורגול עם עשבי תיבול ופירות יבשים
מתכון של השף עדי שוורץ, "לגעת באוכל"
המרכיבים:
1/2 1 כוסות בורגול עבה, מושרה כשעה במים חמים
להקפצה:
שמן
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל
לסלט:
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור עירית קצוצה
חופן נענע קצוצה
צרור בצל ירוק קצוץ
חופן אגוזי קשיו קלויים וקצוצים
חופן משמשים מיובשים קצוצים
חופן חמוציות קצוצות
לרוטב:
2 כפות שמן זית
מיץ וקליפת מגוררת מ-1 לימון
2 כפיות דבש
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כוס שמן
אופן ההכנה:
- מחממים ווק ללא שמן באש בינונית כ-5 דקות. יוצקים מעט שמן ומקפיצים את הבצל למשך כ-2-3 דקות על אש גבוהה.
- מוסיפים את הגזר ומקפיצים יחד עוד כ-3 דקות. מוסיפים את התבלינים וטועמים. מעבירים לכלי נפרד ומניחים לצינון.
- מערבבים יחד את הבצל והגזר המוקפצים עם עשבי התיבול הקצוצים, הבורגול המסונן והפירות היבשים.
- בקערה קטנה טורפים בעזרת מטרפה את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- שופכים את הרוטב לסלט, מתקנים תיבול ומגישים.
(צילום: בועז לביא)
סלט כרוב בשני צבעים ברוטב ויניגרט תמרים
מתכון של השף עדי שוורץ, "לגעת באוכל"
המרכיבים:
1/2 כרוב לבן, חתוך לרצועת דקיקות
1/2 כרוב אדום, חתוך לרצועות דקיקות
חופן חמוציות
חופן פקאן סיני
חופן בוטנים קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
1/4 כוס סילאן
1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
1 שן שום כתושה
1/4 כוס סויה
מלח ופלפל שחור גרוס
3 תמרים מגולענים וקצוצים גס
2 כפות חומץ בלסמי
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
מערבבים במעבד מזון את מרכיבי הרוטב, למעט השמן. מוסיפים את השמן בזרזוף עדין ומערבבים עד להיטמעות.
שופים את הרוטב לקערה ומערבבים היטב.
(צילום: בועז לביא)