מדענים מזמרים ביוטיוב?
פיזיקאים, אסטרונומים ומדענים אחרים מוצאים את עצמם בתוך שירים על מדע, חלל והחיים
פרוייקט מוזיקלי אינטרנטי בשם Symphony of Science לוקח קטעים מתוכניות והרצאות מדעיות והופך אותם לשירים מקוריים עם וידאו מרהיב. הקליפ הראשון בפרוייקט, A Glorious Dawn, מורכב מקטעים מתוכנית המדע של קארל סייגן המנוח, "קוסמוס" וגם קטע קצר של המדען סטיבן הוקינג. נכון להיום הוידאו זכה למעל מ-5 מיליון צפיות ביוטיוב ואפילו להתייחסות מבנו של סייגן שאמר "אני אהבתי את זה מאד, וגם אבא היה אוהב את זה".
בואו להגיב בעמוד הפייסבוק של ynet
מאחורי הפרוייקט עומד ג'ון בוסוול, מוזיקאי מוושינגטון. בוסוול במשך זמן מה שיחק עם תוכנות לעריכת קול, ויצר את השיר-קליפ A Glorious Dawn ב-2009 בתור ניסוי שמטרתו היתה לגרום למדען קארל סייגן להישמע כאילו הוא שר. הפופולריות האדירה של הקליפ ביוטיוב דירבנה את בוסוול ליצור עוד שירים מתוכניות מדע והרצאות. נכון להיום, הפרוייקט הניב 7 שירים וקליפים, והפופולריות שלו עוד גוברת. כמו כן, שירים מהפרוייקט זכו לעשרות רמיקיסים, ו-A Glorious Dawn אף ראה אור כסינגל על גבי תקליט ויניל.
צורה חדשה של לימוד
בעידן של רשתות חברתיות אנחנו פחות חושפים את עצמנו לתוכניות מדע וטבע. קליפים מהסוג הזה יכולים להיות דרך נפלאה ליצור סקרנות ועניין גם אצל אנשים שלא מתעניינים בנושאים האלה בדרך כלל. בתוך 3 דקות של שיר אפשר ללמוד מה האנושות יודעת על מאדים, תוך כמה זמן אנחנו צפויים לאייש אותו ומה הסכנות הצפויות לנו בכוכב האדום. כמובן, אם הקליפ מספיק מגרה את הצופה, הוא מספק לו מידע שיאפשר לו לחפש חומר להמשך קריאה או עיון.
לא רק ג'ון בוסוול וסימפוניית המדע שלו מצליחים להכניס חומר מדעי אמיתי לשירים. עוד בשנות החמישים והשישים הופיע טום לרר, מתמטיקאי שהפך לזמר-יוצר. לרר בעיקר כתב שירים הומוריסטיים עם קשר למתמטיקה ומדע בכלל. אחד השירים המפורסמים שלו הוא "האלמנטים", שהוא שיר קליט למדי שהמילים שלו הן פשוט רשימה של היסודות הכימיים שהיו ידועים ב-1959.
הספקיות לאיחוד האירופי: אל תחסמו פורנו >>