שתף קטע נבחר

הרעלת המזון בגרמניה: עוד אלף חוות נסגרו

אם לא די בפאניקה שגרמה הרעלת הביצים ומוצרי הבשר בציבור הגרמני, כעת מתברר כי עוד חוות במדינת סקסוניה תחתית רכשו כימיקלים מהפעל העומד במרכז הפרשה. לא ברור אם חוות אלה הספיקו למכור מוצרים לשווקים המקומיים

הרעלת המזון בגרמניה ממשיכה להתרחב: 934 חוות נוספות לגידול עופות, בקר וחזירים נסגרו בארבע מדינות, רובן בסקסוניה תחתית, לאחר שבדיקות מעבדה גילו כי מזון שניתן לבעלי חיים היה נגוע בכמויות גדולות של חומר מסרטן מסוג דיוקסין. החוות הללו מתווספות לכ-4,700 חוות שנסגרו מאז התפוצצה הפרשה לפני כשבוע.

 

במרכז הפרשה עומדת חברת "הארלס אונד ג'נטש", הממוקמת במדינת שלזוויג-הולשטיין ועוסקת בייצור כימיקלים המשמשים את תעשיית הנייר וכן רכיבים המוכנסים למזון בעלי חיים ולמספוא. על-פי החשד, החברה סיפקה לחוות לפחות 3,000 טונות של מזון נגוע בחומצה המסרטנת.

 

דיוקסין הוא תוצר לוואי של שריפת אשפה שברמות ריכוז גבוהות עלול לגרום להפלות, בעיות רפואיות אחרות ולסרטן. מדגימות שנלקחו במפעל החברה נמצא כי רמות הריכוז של החומר שהוחדר ל-25 מוצרים עומדת על 58 ננוגרם לקילו, לעומת 0.75 ננוגרם לקילו כפי שדורש התקן - פי 77.

 

הרשויות בגרמניה פתחו בחקירה וגילו כי הזיהום החל במארס 2010, אולם עיקרו נגרם בחודשים נובמבר-דצמבר. בין היתר נבדק חשד שזיהום מוצרי המזון לבעלי החיים נעשה במודע ובמכוון בניסיון לחסוך כסף. ב-9 מתוך 20 הדגימות שנלקחו במפעל החברה נמצאו רמות דיוקסין גבוהות או גבוהות מאוד מהמותר.

 

בשבוע האחרון ערכה נציבות החקלאות של האיחוד האירופי בדיקות לכמה חברות הרוכשות כימיקלים מ"הארלס אונד ג'נטש". גורמי ממשל בברלין טוענים כי לפי שעה לא ברור אם החוות המזוהמות החדשות הספיקו למכור ביצים או מוצרי בשר מזוהמים לשווקים.

  

הרעלת המזון גרמה לפאניקה בציבור הגרמני ולירידה חדה במכירות של בשר חזיר וביצים. נשיא התאחדות החוואים בגרמניה, גרד סונלטנייר, אמר כי נזקי הסקנדל צפויים להיות גדולים הרבה מאלה מהנזקים הישירים שנגרמים כעת ויסתכמו בכ-100 מיליון אירו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
צילום: איי אף פי
מומלצים