גם יוון סוערת סביב הזרים: מהגרים נרגמו באבנים
לא רק ישראל מתמודדת עם גל אדיר של מהגרים בלתי-חוקיים. יוון הפכה לשער הכניסה של אלפי מוסלמים לאירופה, והמתיחות במדינה מגיעה לשיא. אתמול נרגמו מהגרים ותומכיהם שהפגינו באתונה נגד הכוונה להקים גדר בגבול טורקיה למניעת הסתננות
פעילי ימין קיצוני התפרעו אתמול (שבת) במרכז אתונה, בירת יוון, ויידו אבנים לעבר מהגרים ותומכיהם, עד שפוזרו בידי המשטרה תוך שימוש בגז מדמיע. הייתה זו ההתפרצות האחרונה מני כמה של המתח השורר באתונה, סביב אוכלוסיית המהגרים ההולכת וגדלה בבירת היוונית.
יותר מאלף חברי ארגונים הפועלים נגד הגזענות, פעילי שמאל ומהגרים שהשתקעו ביוון צעדו במרכז אתונה במחאה על
תוכנית שנויה במחלוקת להקים גדר סמוך לגבול עם טורקיה, כדי להפסיק את ההסתננות הבלתי-חוקית של מהגרים לתוך יוון. הפיתרון היווני מזכיר את זה שמנסה ליישם ישראל, שבמסגרת מאבקה בהסתננות הבלתי-חוקית מאפריקה החלה בסוף השנה שעברה להקים גדר בגבול עם מצרים.
"יותר ממאה חברים בארגונים ניאו-נאציים וכמאתיים תושבים מקומיים תקפו את פעילי השמאל ושאר המפגינים באבנים", סיפר גורם רשמי במשטרת יוון, "המשטרה השתמשה בכמה רימוני גז ורימוני הלם". עד ראייה סיפר לסוכנות הידיעות רויטרס כי המשטרה עצרה לפחות מפגין אחד.
שוטרים מול המפגינים (צילום: AP)
לפי הערכות, חיים ביוון כחצי מיליון מהגרים בלתי-חוקיים ומבקשי מקלט. בסך הכול מונה אוכלוסיית יוון כ-11 מיליון איש. רבים מהמגרים קובעים את מקום מגוריהם דווקא בבירה אתונה. נתח הולך וגודל של המהגרים המנסים להסתנן למדינות האיחוד האירופי בוחר לעשות זאת דרך יוון.
סקר שנערך במדינה התפרסם אתמול בעיתון "תמה" העלה כי 73% מאזרחי יוון תומכים בתוכנית להקים את הגדר
שתשתרע לאורך 12.5 קילומטרים בגבול עם טורקיה. ביוון, שהפכה לשער ההגירה העיקרי לאיחוד האירופי, יש גם קהילה מוסלמית הולכת וגדלה, והמתיחות בין ילידי המדינה ואזרחיה לבין הזרים המגיעים אליה גברה מאוד בכמה אזורים בסביבת אתונה.
בנובמבר האחרון השליכו עשרות פעילי ימין קיצוני ותושבים מקומיים ביצים לעבר מאות מהגרים מוסלמים שהתאספו בכיכר המרכזית של אתונה כדי להתפלל לרגל חג הקורבן, והקניטו אותם. המשטרה נאלצה להקיף את המתפללים המוסלמים ולספק להם הגנה, כדי למנוע פגיעה בהם.