שתף קטע נבחר

 

יציאת תוניסיה: "הפכה לעיראק בין לילה"

המחאה אמנם הצליחה, אבל אווירת הכאוס הביאה לזרם תיירים מבוהלים שנסים על נפשם בחזרה למולדותיהם. "המצב רע מאוד. ראינו דברים פשוט נוראיים", תיארו בריטים. תייר גרמני שב מאוכזב: "לא היה כלום. מציגים הכל באופן מוגזם וקיצוני"

בזמן שאזרחי תוניסיה שרויים באופוריה אחרי שהצליחו להניס מהמדינה את הנשיא המושמץ זין אל-עבדין בן-עלי, ממשיך התוהו ובוהו לתת את אותותיו גם הבוקר (יום א') ברחובות הערים שם. מי שקיבלו את הצלחת ההתקוממות בהתלהבות פחותה בהרבה היו התיירים הרבים מהמערב, שנקלעו באחת לזירת קרבות ונמלטים ברכבת אווירית מהמדינה.

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"אנחנו חיים בתוניסיה, יש לנו שם בית. המדינה הפכה בן לילה לעיראק", סיפרה ליזי רו, אזרחית בריטית, כשנחתה בנמל התעופה גטוויק באנגליה. "המצב שם רע מאוד. זה כל כך רע, כי הנשיא הורה למשטרה לשלוח לכלא את כל מי שמפגין. האנשים שם מוחים כי הם דורשים איכות חיים טובה יותר".

 

אזרח בריטי נוסף שמיהר לשוב לביתו בממלכה המאוחדת הוא לו הארווי. "ראיתי בדרך מעט מאוד נזק, מכיוון שאסרו עלינו לעבור באזורים המרכזיים של הערים חממת וסוס. נסענו בכבישים העוקפים, אבל גם שם ניתן היה לראות את הסימנים של המצב. היו לא מעט שברי זכוכית ושריפות דלק, אבל זה היה בערך כל מה שראינו. הצבא וידא שלא נגיע למרכזי הערים ופשוט הפנה אותנו לדרכים העוקפות".


ביזת חנויות בתוניסיה (צילום: AFP) 

 

אליזבט ברטלט מלונדון שבה גם היא הביתה מבוהלת למדי. "ראיתי שם דברים פשוט נוראיים", אמרה עם נחיתתה בנמל התעופה. "ראינו המון כוחות צבא ברחובות, הרבה מאוד חמושים, ונאלצנו להיות כל הזמן בבית המלון שלנו. כאנגלייה אני יכולה עכשיו להגיד בכנות שהחיים שלנו בהחלט טובים".

 

גם הישראלים בדרך הביתה

בנמל התעופה באיסטנבול הורגשה גם כן תנועה ערה של תיירים שבילו בתוניסיה וקטעו את שהייתם במדינה, לנוכח המצב שם. אזרח טורקי, שנראה כועס למדי אחרי נחיתתו, סיפר כי "התקריות הראשונות היו מבוימות ומאוד לא נעימות. אפשר לומר שמה שהתרחש שם היה ממש טרור".


נושמים לרווחה. תיירים וקרוביהם, אחרי שנחתו בגרמניה (צילום: AP)

 

התיירים מגרמניה החליטו גם הם להימנע מסיכונים מיותרים, ורבים מהם ששהו בתוניסיה שבו לארצם.

אחד מהם, הייקה שיקל, סיפר עם נחיתתו בנמל התעופה של פרנקפורט כי "רצינו ללכת לשוק בעיר מידון, ופתאום ראינו שהייתה שם הפגנה ומהומה גדולה. סוכן הנסיעות שלנו אמר לנו שאם אנחנו נתקלים באירועים כאלה, פשוט לעלות על מונית ולעזוב מיד את האזור. זה בדיוק מה שעשינו, ואחרי שהגענו בחזרה למלון אמרו לנו שעלינו לעזוב באוטובוס שהגיע בתוך שעה".

 

תייר גרמני נוסף, פיטר פלקר, תיאר דווקא תמונת מצב הפוכה. "בחלק מהזמן אסרו עלינו לצאת מהמלון, למרות שממש לא היה מסוכן", הוא סיפר. "אתמול ניסינו לצאת החוצה כדי לראות מה קורה שם, אבל לא היה כלום. מתארים את הכל באופן מוגזם וקיצוני".


איש ביטחון תוניסאי ואזרח. הכאוס מורגש היטב ברחובות (צילום: רויטרס)

 

גם הישראלים לא נפקדו מזרם התיירים שנמלטו מתוניסיה.

חברי קבוצה ישראלית ששהו במדינה הצפון-אפריקנית הגיעו אתמול בערב לפרנקפורט שבגרמניה, כדי להעביר שם את הלילה. "אחרי יומיים ללא שינה ומקלחת, אני מקווה לנוח היום בבית המלון ולצאת מחר בחזרה ארצה בשלום", סיכם מדריך הטיולים מנחם עבאדי.

 

הוא תיאר את המראות שבהם הבחין, טרם עזב את תוניסיה. "לאורך כל הדרך ראינו סימנים של המהומות. כל פעם שראינו עשן ואש ביצענו עקיפה מסביב. למזלנו היינו עם ג'יפים כך שאפשר היה לזוז ולהסתובב בכל הכיוונים. ראינו בנקים שרופים ואוטובוסים דולקים, ובכל מקום שאליו הגענו אמרו לנו 'פה נהרגו עשרה אנשים', 'פה נהרגו שמונה'".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בורחים הביתה. תיירים שבים מתוניסיה, נוחתים בברלין
צילום: רויטרס
המהומות בתוניסיה. לא קוסם לתיירים
צילום: AP
מומלצים