רה"מ על לבנון ותוניסיה: "האזור שלנו לא יציב"
נתניהו התפאר בישיבת הממשלה שישראל היא "אי של יציבות", לעומת מדינות האזור והדגיש את הלקח: "צריך הסדרי ביטחון מוצקים, שיבטיחו את היציבות למקרה שהשלום ייפרם"
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס הבוקר (יום א') לזעזועים הפוליטיים בלבנון ולנפילת השלטון בתוניסיה, ואמר כי "אנחנו עוקבים בערנות אחר ההתפתחויות". בפתח ישיבת הממשלה אמר נתניהו, כי "האזור בו אנו חיים הוא בלתי יציב. כל אחד רואה היום כמה וכמה מוקדים של אי יציבות גדולה במרחב הגיאוגרפי בו אנו חיים. אנחנו מקווים שהשקט והביטחון ישובו".
נתניהו הקיש מהאירועים בלבנון ובתוניסיה גם על המשא ומתן המדיני עם הפלסטינים. "יש מכך לקח ברור, אנחנו צריכים לצקת יסודות של ביטחון בכל הסדר שאנו עושים. אי אפשר להגיע להסדר שלום, לעצום עיניים וגמרנו. יכולים להיות שינויי ממשלות. לא היום, אבל מחר, ולכן מדיניות הממשלה היא להגיע להסדרי שלום וביטחון מוצקים, שיבטיחו את היציבות למקרה שהשלום ייפרם".
הממשלה צפויה לאשר את הצטרפות ישראל לארגון הנשים של האו"ם unwomen. נתניהו אמר כי הצעד יתרום לשיפור זכויות הנשים בישראל והוסיף, כי "יש היום מדינה אחת שסוקלת נשים. ישנה בעיה כללית של זכויות אדם במקומות אחרים, אבל לא בישראל. אנחנו חריגים בנוף הזה, אי של יציבות".
השר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום, יליד תוניסיה, התייחס גם הוא להפיכה שם. "במשך שנים ארוכות אמרו שאי היציבות האזורית נובעת מהסכסוך הישראלי-פלסטיני
והנה אנחנו רואים שלושה מוקדים שלא קשורים לישראל: תוניסיה, לבנון וסודן. אותה אמירה שאומרת שהסכסוך הישראלי פלסטיני גורם לחוסר יציבות במזרח התיכון, היא אגדה ותו לא".
הוא הביע תקווה שהשקט יחזור לתוניסיה. "מדובר אכן בהתפתחות היסטורית. אנחנו מקווים שהמתינות תימשך. תוניסיה מדינה מתונה שכל השנים היתה לה זיקה למערב. אנחנו עוקבים אחר התפתחויות, גם בגלל רצון לשמר את הקשרים שלנו עם המדינה ומקווים שהקהילה הבינלאומית תמנע מגורמים איסלמיסטיים להשתלט על המדינה".
Read this article in English