הפרקליטות תגיש כתב אישום נגד רועי ורמוס
הבוקר נשלחו לבאי כוחם של המעורבים בפרשה מכתבים שבהם הודיעה להם פרקליטות מחוז ת"א כי הוחלט להגיש נגדם כתב אישום בעבירות של תרמית בניירות ערך וקבלת דבר במרמה. במרכז הפרשה, שהתפוצצה בפברואר 2010, עומד חשד להרצת ניירות ערך באמצעות חשבון הנוסטרו של פסגות
הפרקליטות תגיש כתב אישום נגד המנכ"ל לשעבר של בית ההשקעות פסגות, רועי ורמוס, בפרשת פסגות: אתמול (א') נשלחו לבאי כוחם של המעורבים בפרשה מכתבים שבהם הודיעה להם פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) כי הוחלט להגיש נגדם כתב אישום וכי הם מוזמנים להשמיע את טענותיהם בשימוע שייערך לא יאוחר מיום 31.3.2011. במרכז הפרשה, שהתפוצצה בפברואר 2010, עומד חשד להרצת ניירות ערך שבוצעה באמצעות חשבון הנוסטרו (חשבון ההשקעות העצמי) של פסגות.
המכתבים יצאו אל ורמוס, שי ירון, דוד אדרי, שי בן דוד, אהרון נבון וסער וינטראוב. בטיוטת כתב האישום שגיבשה הפרקליטות יואשמו הבכירים, כל אחד על פי חלקו, בעבירות של תרמית בניירות ערך וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. על פי הודעת הפרקליטות, מדובר באישומים סביב מכרזי החלף שבוצעו על ידי המדינה בין ספטמבר 2007 לנובמבר 2009, וכן בקשר לעבירות תרמית באג"ח ממשלתיות וקונצרניות במועדים שונים.
בספטמבר האחרון סיימה הרשות לניירות ערך את החקירה בפרשת פסגות והעבירה את תיק החקירה לידי פרקליטות מחוז תל אביב כדי שזו תחליט לגבי המשך הטיפול בו. המעורבים בפרשה היו חשודים אז בעבירות תרמית בניירות ערך, קבלת דבר במירמה ומרמה והפרת אמונים בתאגיד.
במרכז החקירה עומד חשד לפעילות תרמיתית באגרות חוב קונצרניות וממשלתיות שבוצעה באמצעות חשבון הנוסטרו (החשבון העצמי של בית ההשקעות ולא כספי המשקיעים) של חברת פסגות על ידי סמנכ"ל הברוקראז', דוד אדרי, ומנהל חדר המסחר, שי בן דוד. כמו כן נמצאו ראיות לפעילות תרמיתית של השניים במכרז הנפקת אגרות חוב ממשלתיות של משרד האוצר, אשר בוצעה לכאורה יחד עם אהרון נבון, ששימש אז כמנהל חדר מסחר אג"ח בדויטשה בנק ישראל; ועם סער וינטראוב, ששימש כברוקר בחדר מסחר אג"ח בדויטשה בנק ישראל.
על פי החשד, היטו אדרי ובן דוד באמצעות חשבון הנוסטרו של פסגות, שהיה בשליטתם, שערי אג"חים קונצרניים, שערי אג"חים ממשלתיים לפני מכרזי הנפקה של אג"ח במסגרת הרחבת סדרות ושערי אג"חים ממשלתיים לפני "מכרזי החלף" של המדינה, שביצע האוצר. בדרך זו הביאו השניים להטיית מכרזים ממשלתיים לטובתם ואף השיאו לעצמם, בדרכי מרמה, רווחים עצומים.
לפני התפוצצות הפרשה הודיעה פסגות באופן מפתיע כי החליטה לסגור את תיק הנוסטרו שלה כשהסיבה הרשמית הייתה "מניעת ניגוד עניינים בין החברה לבין הלקוחות". מקורבי פסגות הכחישו כי יש קשר בין הדברים. היקף תיק הנוסטרו של פסגות הוערך בשווי של 400 מיליון שקל.
ממצאי החקירה הצביעו גם על ראיות למעורבותם של רועי ורמוס, מנכ"ל פסגות בית השקעות, ושל שי ירון, מנכ"ל פסגות ניירות ערך בעבירות שבוצעו על ידי אדרי ובן דוד. על פי ממצאי החקירה הפעילות התרמיתית בוצעה על פני כמה שנים. מי שיוצא נקי מהסיפור הוא יו"ר פסגות אריק שטיינברג.
במקומו של ורמוס מונה לתפקיד מנכ"ל פסגות, רונן טוב, ששימש בתפקידו האחרון כמשנה למנכ"ל ומנהל חטיבת החיסכון ארוך הטווח בחברת הביטוח הגדולה בענף, מגדל ביטוח. המנכ"ל החדש נבחר בידי זהבית כהן, מנכ"ל קרן אייפקס, אשר רכשה את השליטה בבית ההשקעות מקרן יורק. במסגרתו העסקה, הסתיימה העסקתו של המנכ"ל ורמוס, על רקע החשדות המיוחסים לו.