שתף קטע נבחר
 
צילום: Index Open

שיהיה חג מתוק: עיקריות לט"ו בשבט

מתלבטים מה להכין לארוחה חגיגית ברוח ט"ו בשבט? דנה אלמוסני מציעה לכם להפסיק להתלבט ולהכין פילה סלמון צבעוני וטעים עם פיסטוק וחמוציות בעטיפת בצק עלים, וקציצות בקר וכבש ברוטב יין מתוק ופירות יבשים

אצלי בבית לא ממש היה נהוג לחגוג את ט"ו בשבט, אבל מאז שהמשפחה גדלה בכמה אחיינים חמודים (כולל אחד ממש חדש בשם עומר שנולד החודש) - אנחנו חוגגים את ט"ו בשבט. גם כי אנחנו רוצים לשמור על המסורת וגם כדי שהילדים יבינו מה רוצים מהם בגן. החלק המרכזי בחגיגות הוא כמובן טקס הנטיעות, וזה כיף גדול. אבל אחרי שאנחנו עובדים כל כך קשה - צריך גם לאכול, לא?

 

הרי חשוב לדאוג לארץ שלנו ולטפח אותה כמה שיותר, אבל כאן לפחות, בערוץ האוכל, חשוב יותר להחליט מה נכין לחג הזה. ומה יכול להיות יותר טוב מלאכול בחגו של הטבע את כל "הממתקים" הטובים שהוא מייצר לנו בעצמו? אז קינוחים יש והרבה, אבל מה לגבי הארוחה עצמה? מכיוון שנהוג בחג לאכול פירות יבשים החלטתי לשלבם גם במנות העיקריות והכנתי מנת דג מתקתקה ומנה של קציצות בשר ברוטב סמיך. הקציצות הן מתכון מאוד מסורתי אצלנו בבית, לא רק בט"ו בשבט, והמתכון לפילה הסלמון מלא בצבעים ועשיר בטעמים. שיהיה לכם חג שמח!

 

פילה סלמון, פיסטוק וחמוציות בבצק עלים

המרכיבים:

1 ק"ג פילה סלמון

800 גרם בצק עלים

100 גרם פיסטוק לא קלוי ולא מומלח, קלוף

100 גרם חמוציות

1/4 כוס סוכר חום

1/3 כפית מלח

6 שיני שום קצוצות גס

1 ביצה טרופה

 

אופן ההכנה:
  1. במחבת קולים מעט את הפיסטוקים, קוצצים גס ומניחים בצד.
  2. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את בצק העלים ומעבירים אותו לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מניחים את הדג על הבצק, קרוב לשוליים של אחד הצדדים.
  4. מפזרים בצורה אחידה מעל הדג את הסוכר החום, מלח, שום, פיסטוקים וחמוציות.
  5. אוחזים בקצוות הבצק שאינם סמוכים לדג ומכסים אותו בבצק. צובטים את הקצוות לכל אורך הדג כך שנוצר כיס בצק סגור.
  6. מורחים את הבצק בביצה טרופה.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 25-30 דקות.
  8. מוציאים מהתנור, נותנים לדג לנוח כ-5-10 דקות ואז פורסים להגשה.


(צילום: אסף רונן)

 

קציצות בקר וכבש ברוטב יין ופירות יבשים

המרכיבים:

5 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות

500 גרם בשר טחון

1 ק"ג כבש טחון (אפשר לוותר על בשר הכבש ולהשתמש במתכון ב-1.5 ק"ג בקר טחון + כ-60 גרם שומן כבש)

200 גרם אגוזי מלך

2 ביצים

3 כפות שיבולת שועל ("קוואקר")

מלח

1 כפית קינמון

200 גרם משמשים מיובשים

200 גרם שזיפים מגולענים מיובשים

100 גרם צימוקים בהירים

3 מקלות קינמון

1 בקבוק יין מתוק ("ישן נושן")

כ-5 כפות שמן

 

אופן ההכנה:
  1. בסיר מטגנים את הבצל לפחות שעה וחצי על אש נמוכה (עד שהוא מקורמל).
  2. קולים מעט את אגוזי המלך, מצננים וקוצצים גס.
  3. לוקחים כ-2 כפות מהבצל המטוגן ומכניסים לקערה, מוסיפים את הבשר הטחון, כפית קינמון ומלח לפי הטעם.
  4. מוסיפים לקערה ביצים, חופן מאגוזי המלך ושיבולת השועל ומערבבים לעיסה אחידה.
  5. לסיר ובו הבצל מוסיפים את כל הפירות היבשים, מקלות הקינמון, אגוזי מלך, מעט מלח וקינמון, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות.
  6. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
  7. לאחר רתיחה יוצרים מהבשר קציצות ומניחים אותן בתוך הסיר.
  8. מבשלים כ-45 דקות עד שעה. מגישים עם אורז לבן.


(צילום: אסף רונן)

 

  • דנה אלמוסני היא הבעלים של "קייטרינג DADA - בוטיק של טעמים", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים
  • אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
  • מצרכים באדיבות דלי דג, שלושת האופים ושהרבני דורון, אוסישקין 9, רמת השרון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פילה סלמון, פיסטוק וחמוציות במעטה בצק עלים
צילום: אסף רונן
מומלצים