הפוך על הפוך: תפוזים במילוי שוקולד
מכירים שוקולד-תפוז? עכשיו הגיע הזמן להכיר את התפוז שיש בו שוקולד - הפרי משמש ככלי הגשה למעין עוגת שוקולד תפוחה וריחנית. בין אם ט"ו בשבט או סתם יום של חול, זהו סיום מושלם לארוחה חורפית, או סתם לפינוק
תפוזים עם שוקולד
המרכיבים (לכ-10 מנות):לתחתיות:
5 תפוזים קטנים
1 כף סוכר דמררה
למילוי:
100 גרם חמאה
2 כפות שקדים טחונים דק
200 גרם שוקולד מריר
2 ביצה
4 כפות סוכר דמרה
7 כפות מיץ תפוזים 1
1 כף ליקר תפוזים (או קוניאק)
לקישוט:
אבקת סוכר
תפוז ממולא בשוקולד (צילום: יולה זובריצקי)
אופן ההכנה:
- את התפוזים שוטפים ומנגבים היטב. חוצים לשני חלקים, כך שנוצרים שני גביעים שנועדו להחזיק במילוי.
- סוחטים את התפוזים, ואת השאריות מגרדים החוצה עם כפית.
- את התחתית של קעריות התפוז שהתקבלו קוטמים מעט (חיתוך ישר וזהירות לא לחורר) על מנת למתן יציבות.
- ממיסים את השוקולד בבאן מרי. מוסיפים חמאה ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים.
- מוסיפים לתערובת השוקולד: ביצה, סוכר, שקדים טחונים, מיץ תפוזים וליקר. מפזרים כף סוכר דמררה בתחתית קעריות התפוז.
- יוצקים תערובת שוקולד לקעריות התפוז ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 230 מעלות למשך כ-15 דקות, עד שהמאפה תופח קצת.
- מפזרים אבקת סוכר לקישוט. מגישים מיד.
- צילום: יולה זובריצקי
שוקולד בתוך תפוז
צילום: יולה זובריצקי
מומלצים