התמ"ת: ערבים עם מוגבלות מופלים יותר
שיעור התעסוקה של ערבים עם מוגבלות עומד על 22%, זאת לעומת כ-60% בקרב יהודים ומיעוטים אחרים עם מוגבלות. באוכלוסייה הערבית שיעורי המוגבלות החמורה כפולים בהשוואה לאוכלוסייה היהודית
שיעור התעסוקה של ערבים עם מוגבלות עומד על 22%, זאת לעומת כ-60% בקרב יהודים ומיעוטים אחרים עם מוגבלות. כך נמסר היום (ב') ממשרד התעשייה המסחר והתעסוקה. כמו כן עולה שיש יותר ערבים בעלי מוגבלויות מאשר מיעוטים אחרים ויהודים - 26% , בהשואאה ל-22%.
בהתאם, שיעור האבטלה בקרב ערבים עם מוגבלות עומד על כ-21%. זאת, בהשוואה לשיעור האבטלה בקרב יהודים ואחרים עם מוגבלות העומד על 13.2% בלבד. מדובר בשיעור כפול משיעור האבטלה בקרב כלל האוכלוסייה הערבית ללא מוגבלות (כ-10%). נציין עם זאת, שמנתוני נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, עולה שבאוכלוסייה הערבית בה נמדדו שיעורי מוגבלות חמורה כפולים בהשוואה לאוכלוסייה היהודית.
ממוצע השכר ברוטו לחודש של ערבים עם מוגבלות עומד על כ 4,150 שקל. שכר זה נמוך ב-800 שקל ביחס לשכרם החודשי הממוצע המדווח של ערבים ללא מוגבלות (4,930 שקלים). הוא אף נמוך משמעותית משכרם המדווח של יהודים ואחרים, הן עם מוגבלות (5,492 שקל) והן ללא מוגבלות (6,818 שקל). הכנסת משק בית ממוצע של ערבים עם מוגבלות עומד על כ-4,700 שקל והוא נמוך בכמעט 2,000 שקל מהכנסת משק בית של ערבים ללא מוגבלות.
מקבלים פחות - עובדים באותו ענף
על אף השכר ושיעור התעסוקה הנמוכים, ערבים בעלי מוגבלויות עובדים בענפים דומים כשאר האוכלוסייה הערבית. 37% מהערבים בעלי המוגבלות הם עובדים בלתי מקצועיים וסמי-מקצועיים; זאת, בהשוואה ל-29% בקרב האוכלוסייה הערבית ללא מוגבלות ו-19% בקרב יהודים בעלי מוגבלות.
עוד עולה מהנתונים שכ-20% מהערבים עם מוגבלות עובדים בענף החשמל והבינוי, בדומה לכ-18% מקרב הערבים ללא מוגבלות; המבנה הענפי ומשלחי היד של ערבים עם מוגבלות דומים לאלו של ערבים ללא מוגבלות ושונים מהותית מהמבנה הענפי ומשלחי היד של יהודים, הן בעלי מוגבלות והן ללא מוגבלות. רק 5% מבעלי המוגבלות באוכלוסייה היהודית עובד בענפים אלו.